Nyhetsbrev från Folkhögskolornas serviceorganisation. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev från Folkhögskolornas serviceorganisation.  Här berättar vi om senaste nytt från organisationen. 


Folkbildningsnätet - First Class

Enligt tidigare beslut om avveckling av First Class har styrgruppen för FSO beslutat att:

– avvecklingen av FirstClass förlängs tom 30/6-2017, så att de skolor som önskar ska få en rimlig tidsaspekt för att kunna lägga över sina distanskurser och sin kommunikation på en ev. annan plattform.

– FirstClass ska kunna vara en av de tjänster som FSO ska kunna teckna ramavtal om och som skolorna ska kunna ta del av genom avrop.

En styrgrupp har utsetts som ska hantera avveckling och utveckling av Folkbildningsnätet. Från RIO har man utsett Lars Forsmark, Västerås folkhögskola och från OFI har man utsett Tobias Torstensson-Johansson, VG-regionen.


Schoolsoft

SchoolSoft är nu igång och supporten finns på plats:
Vardagar: 8:00-17:00 
Tel: 08-674 63 41,
support@schoolsoft.se

Vi har en Facebookgrupp där ni kan hjälpa varandra med schoolSoftfrågor: https://www.facebook.com/groups/951073644985440/

Det finns ett fåtal platser kvar på utbildningarna för pedagoger 10/2 och 11/2 i Stockholm. Anmäl via vår hemsida: fso.folkbildning.net


WorkSpace - hållbarhet 4-5 februari


FSO, Folkbildningsnätet och FOLAC arrangerar ett workspace för er som vill göra digitala material tillsammans med andra om hur vi kan arbeta med hållbar utveckling inom folkhögskolan. Tollare folkhögskola 4-5 februari.
[ http://folac.se/images/filer/Inbjudanworkspace.pdf ]Inbjudan och anmälan 

 


Folkhögskolornas serviceorganisation, Box 380 74, 100 64 Stockholm 
Tel: 08-412 48 00 E-post: fso@folkbildning.net

Vill du inte ha fler nyhetsbrev kan du avanmäla dig här »