Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jouanita Törnström

är Återhämtningskonsult inom psykiatri i psykisk (o)hälsa och utbildar genom föreläsning och kursledarskap med brukarperspektivet i fokus.


Varför Första Hjälpen till Psykisk Hälsa?

Tisdagen den 19 april klockan 13.30 har du möjlighet att få ta del av föreläsningen "Varför utbilda Första Hjälpare till Psykisk Hälsa?" på Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala. Läs mer här.


Månadens Boktips

Klicka på boken och läs mer

CD för självkänsla

Hos Glada Barn finns möjlighet att ladda ner CD-skivor som stärker barn och ungdomars självkänsla, även när de sover. Läs mer här.


Strategier för att stå ut när det är svårt

Rabbla alfabetet baklänges, sätt på en glad, tokig musikskiva, eller kom på så många namn du kan på en viss bokstav. Ja knepen är många för att stå ut när det är svårt. På TÖRNSTRÖM:s Återhämtningskonsult inom psykiatri hittar du Föreningen Shedos Färdighetslista som även kan laddas ner. Läs mer här

Jouanita frågar...

I våra nyhetsbrev tar vi en titt på olika föreningar, forum, organisationer, småföretag samt enskilda personer i vårt avlånga land som på olika sätt jobbar inom ämnet psykisk (o)hälsa eller har unika erfarenheter. I februari månads nyhetsbrev mötte vi anhörig Gunilla Jansson och i detta nyhetsbrev möter vi...

Anna-Karin Söderberg Brukarrevisor på BRiU

  • Vad är en brukarrevision? En brukarrevision utförs av brukare och kan ses som ett kvalitetsverktyg
  • Hur blir man en Brukarrevisor? Man behöver gå en utbildning till Brukarrevisor, det är en hel del som man behöver känna till när man gör en revision.
  • Vilka kan anlita en Brukarrevisor - hur går man tillväga? Alla som utför tjänster för brukare kan göra en brukarrevision, det kan vara HVB-hem, LSS boenden, psykiatrin bland annat.
  • Fritt sagt om att vara Brukarrevisor! Det är spännande och utvecklande. Man blir stärkt som brukarrevisor och kan också inge hopp till andra brukare. 

Läs mer om "BRiU" Brukarnas Revisionsbyrå Uppsla län 


Ungdomar behöver mer stöd

Psykisk ohälsa har ökat hos svenska ungdomar. Studier visar att ungdomar får inte tillräckligt med hjälp och att tidigare insatser samt snabba insatser måste prioriteras i högre grad. Läs mer här


Ångestloppet för åttonde året

Den 23 mars gick årliga Ångestloppet av stapeln längst med St. Paulsgatan i Stockholm. Syftet med Ångestloppet är bland annat att slå hål på myter och fördomar och att öppna samtalet kring psykisk ohälsa. Spring, jogga, kryp eller gå de 209 metrarna - möjlighetern är många. Läs mer här.


Påsk Rabatt

Vi önskar Er alla en härlig påskledighet och vill passa på att berätta att vi nu under påsklovet erbjuder 20% rabatt på båda böckerna Ansiktet bakom masken - om att vara borderline och Våga säga Ja till livet - om att övervinna borderline. Erbjudandet gäller t.o.m. 2016-04-04. Beställ böckerna här.

GLAD PÅSK 2016 önskar vi på TÖRNSTRÖM:s Återhämtningskonsult inom Psykiatri


TÖRNSTRÖM:s Återhämtningskonsult inom psykiatrins nyhetsbrev erbjuder dig information inom psykisk (o)hälsa och erbjudande om företagets tjänster.

Antal prenumeranter: 185

Nr:008, vecka 09 - 2016 

www.aterhamtningskonsult.se

info@aterhamtningskonsult.se

Du hittar oss även på FaceBook, LinkedIn och på Twitter

facebooklinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter