Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV JANUARI 2016

Då var det dags för juluppehåll och för etablissemanget Chicago att ta en liten verksamhetspaus. Men innan dess hinner vi med en dansweekend utan dess like. Denna kommande helg är det nämligen nostalgi på allra högsta nivå på Chicago då medlemmar ur den forna showgruppen The Rhythm Hot Shots firar 30-årsjubileum och bjuder in dig till festen. Håll till godo!

Vi på Chicago vill passa på att tacka Er för året som har varit och önska Er alla en riktigt Härlig Jul och Gott Nytt år! 

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NY KURSSTART OCH ÖPPET HUS I JANUARI

Tveka inte utan anmäl dig genast till vårens första kursomgång! Kursschemat är sig likt och som vanligt föregås kurstarten av gratis Öppet Hus. Bjud med vänner och bekanta!  Läs mer om anmälan och kurser här.


UNGDOMSKURS I VÅR

Även denna vår vill vi locka ungdomar att röra sig till jazztoner och startar en ny femveckorskurs under ledning av Fatima. Kursen innehåller en blandning av autentisk jazz och charleston.

Kurstillfällen: 20/1, 27/1, 3/2, 10/2, 17/2
Dag och tid: Onsdagar 16.00-16.45
Kurslängd: 5 veckor
Kostnad: 500 kr
Åldersgrupp: 9 - 14 år


SYLTKLUBBEN 7 FEBRUARI

Syltklubben är tillbaka den 7 februari. Chicago tar som vanligt ingen entréavgift den här kvällen och husbandet står till allas förfogande. Datum här >>


GE BORT EN DANSKURS I JULKLAPP!

Varför inte ge bort en danskurs i julklapp i år? Vi har presentkort och du väljer själv vilken summa som ska stå på presentkortet. Detta kan alltid inhandlas på de tider då vår kassa är öppen i samband med kurser och danskvällar.

För köp på andra tider, exempelvis dagtid, kontakta vårt kontor 08-669 60 90.


THE RHYTHM HOT SHOTS PÅ CHICAGO - NU I HELGEN!

Passa på att träffa och ta klasser av de ursprungliga dansarna i dansgruppen the Rhythm Hot Shots!

Det finns platser kvar för både följare och förare i den lägre gruppen och det finns plats för förare i den högre. Läs mer >> 


SWINGA UT PÅ CHICAGO (NÄSTAN) VARJE ONSDAG

I vanliga fall har Chicago en stolt tradition att alltid hålla igång onsdagsdanserna. Men denna jul- och nyårshelg känner vi oss manade att hålla stängt två tillfällen; onsdagen den 23/12 samt 30/12. Men utöver dessa två undantag förtsätter onsdagskvällarna envist precis som vanligt. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa socialdanskvällar men när du minst anar det kan scenen intas av levande musiker. Den 27/1 kommer Tommy Löbel Swing band och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Klubb Swingout är först ut bland lördagsklubbarna och då vanaks det Matinéfilm och Socialdans de Luxe. Missa inte det! Mer om alla teman här >>

16/1 Klubb Swingout
23/1 Chicago Live
30/1 Jazz Noir


WORKSHOPS PÅ CHICAGO I VÅR

RHYTHM SESSION - 6/2
Detta endagsläger erbjuder solojazz och charleston. Anmälan kommer öppna efter nyår och mer information om lägret kommer presenteras då.

PÅSKLÄGRET - 24/3 - 26/3
Det här kommer att bli en episkt påskhelg, det är ingen tvekan om saken. Peter Loggins och Katja Završnik kommer tillsammans med Jenny Shirar och Christian Frommelt att stå för undervisningen denna helg. Liveorkestrar och det årliga Stockholm Open Contast kommer såklart att vara inslag under helgen. Se till att boka en plats nu!
Mer information samt anmälan här >>


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-22.00) vigs åt temaklasser av olika karaktär. Här ges möjlighet att grotta in sig lite extra i olika dansrelaterade ämnen. Läs mer om alla teman här >>

17/1 Lindy Hop Basic
24/1 Lindy Hop Basic
31/1 Shim Sham Shimmy


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagarna mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet. Från och med den 16/1 öppnar vi för dessa träningstillfällen igen efter juluppehåll.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Höstens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan. Årets första Måndagsklubb är den 11/1.Tisdag 5/1
17.30 Stepp
18.00 Charleston/Jazz
18.30 Lindy hop

Torsdag 7/1
17.30 Stepp
18.00 Charleston/Jazz
18.30 Lindy hop

Lördag 9/1

13.00 Stepp
13.30 Charleston/Jazz
14.00 Lindy hop
ERBJUDANDE!

GÅ STEPP FÖR ENDAST HALVA PRISET OM DU GÅR YTTERLIGARE EN KURS!

SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.