Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet. Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar nyheter och information från förbundet en gång i månaden. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej SCUF:are!

Nyhetsbrev januari 2016

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF är ett förbund för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Gör din SCUF-röst hörd!

Vi kickar igång året med flera sätt att påverka. Nominera till Årets Medlem 2015, SCUF-gaffeln 2016 och Förbundsstyrelsen 16-17, sök till medlemsföreningarnas styrelser, skicka in motioner och anmäl dig till årsmöten!

Vilka bra saker hände 2015? Hur vill du att verksamheten ser ut 2016? Berätta vad du tycker och var med och forma SCUF.


På gång nationellt

Nyheter från SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Fråga Dietisten

Ylva Törner träffar många barn och unga med celiaki. På SCUF:s hemsida kan du ställa frågor till henne om celiaki eller söka bland frågor som ställts av andra medlemmar!

Lägerledare sökes!

Vill du vara med och planera och utföra sommarens SCUF-läger? Om du är medlem och över 18 år vore det superkul om du vill hänga på! Vi behöver din ansökan senast 27 januari 2016.

SCUF-gaffeln 2016

Har någon gjort ditt liv med celiaki enklare? Varje år ger SCUF utmärkelsen SCUF-gaffeln till någon som förbättrat situationen för oss med celiaki. Nominera den person/organisation/företag du vill vinner SCUF-gaffeln 2016! Gå in på hemsidan och skicka ditt förslag senast den 4 februari.

Årets Medlem 2015

En SCUF-medlem som under året gjort ett föredömligt arbete kommer att utses till Årets Medlem 2015. Nominera den person som du anser bör utses senast 4 februari. Läs mer och nominera på hemsidan.

Förbundsstyrelsen 16-17

Skicka en nominering till valberedningen senast 31 januari 2016 om du vill sitta i förbundsstyrelsen nästa verksamhetsår. Du kan söka till kassör eller ledamot och nominera dig själv eller någon du tycker passar i rollen.

Förbundsårsmöte

1-3 april hålls SCUF:s förbundsårsmöte. En helg då vi tar beslut om hur SCUF:s verksamhet ska se ut och vilka som ska leda förbundet nästa år. Träffa medlemmar från runtom i landet och var med och påverka! 

Sista chansen att skicka in motioner är 31 januari, läs mer på hemsidan.

De sista profilkläderna

Flera av storlekarna börjar ta slut, så passa på att beställa en t-shirts med glutenfrihet- och lakotsfrihetstryck.


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Engagera dig i en medlemsförening

Medlemsföreningarnas årsmöten närmar sig och det behövs nya engagerade personer till våra styrelser. Tycker du om att planera aktiviteter, vill veta mer om hur det är att sitta i en styrelse och vill ha en kul erfarenhet? Det vore superkul om du vill vara med under 2016.

Skriv till kansli@scuf.se eller hitta din medlemsförening här. Kom gärna med dina frågor och berätta att du finns! Att engagera sig är kul och kräver ingen tidigare erfarenhet. 


GUSS - Pizzalunch och Bowling

23 januari kan du som är över 15 år och intresserad av att engagera dig i föreningen träffa styrelsen och umgås med andra medlemmar! Delta för 20 kr.

GUSS - Årsmöte och Prison Island

Den 27 februari är du välkommen att påverka och ha kul med andra medlemmar. Mötet är för alla och kostnadsfritt. Vi håller till i ABF-huset och efteråt hoppas vi du följer med till Prison Island (50 kr för medlemmar och 16-årsgräns)! 

Anmälan senast 14 februari 2016.

Mejla till region.guss@scuf.se om du är intresserad av att engagera dig och vara med i GUSS styrelse 16-17.


Norr - Fika i Umeå

Den 30 januari är du välkommen att fika med styrelsen och andra medlemmar i Norr. Det finns gott om glutenfria alternativ på Kafé Station och föreningen bjuder! Anmäl dig eller dyk upp!

Norr - Årsmöte och 5-kamp

Välkommen på årsmöte i Örnsköldsvik den 20 februari! På mötet kan du påverka verksamheten, därefter väntar 5-kamp på Area 1. Att delta är kostnadsfritt och vi kan hjälpa till med resor och boende.

Mejla till region.norr@scuf.se om du är intresserad av att engagera dig och vara med i Norr:s styrelse 16-17.


Öst - Derby LHC-HV71

Följ med på det årliga E4-derbyt för att se LHC och Hv71 den 30 januari! Eventet kostar 50 kronor för SCUF-medlemmar!

Öst - Årsmöte och Prison Island

Den 20 februari är det dags för vårat årsmöte. Årsmötet är i Jönköping och i samband med det besöker vi Prison Island! Det är en chans att vara med och påverka samt ha riktigt kul med andra medlemmar!

Mejla till region.ost@scuf.se om du är intresserad av att engagera dig och vara med i Öst:s styrelse 16-17.


Syd - Årsmöte och Hämtmat

20 mars är du välkommen till årsmöte! Vi beställer hämtmat efter dina preferenser. Kostnadsfritt och öppet för alla våra medlemmar!

Mejla till region.syd@scuf.se om du är intresserad av att engagera dig och vara med i Syd:s styrelse 16-17.


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


LAGA - styrgruppsmöte

Året startade med intensivt arbete inom LAGA. Styrgruppen hade möte på SCUF:s kansli 4 januari. Läs mer på LAGA-bloggen.

LAGA - workshop med lärare

Lärarna på projektets modellskola i Sandviken har haft en första, lyckad workshop.


Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


facebookinstagramtwitter

Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.