Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jämställts nyhetsbrev

Hej!

Nu är detta år snart slut! 2015 har för oss inneburit många utbildningar där vi har mött fantastiska pedagoger, tjänstemän och personer med stort engagemang för alla människors lika värde. Det finns mycket kvar att göra men vi gläds åt att kunskaperna om normkritik och jämställdhet sprids mer och mer. Vi tror på en bättre och mer inkluderande värld och vi vet att det finns många där ute som vill vara med att skapa detta samhälle. Detta engagemang måste vi ta tillvara och inte glömma bort när nyheterna fokuserar på konflikter och ekonomi.


Jämställdhetshjulet på 45 minuter

På årets Skolforum höll vi en föreläsning som spelades in av UR samtiden. Föreläsningen är på 40 minuter och ger ett smakprov på hur vi på Jämställt arbetar kring jämställdhet.Vi presenterar ett jämställdhetshjul med praktiska metoder på hur förskolor/skolor kan jobba med jämställdhet. Denna föreläsning är i vanliga fall 3 timmar och vi har handledningar utifrån varje del av hjulet. Så detta är som sagt ett smakprov! Men om ni är nyfikna på hur vi  arbetar så passa på att se inspelningen!

Se programmet här!


Kära pappa!

Se filmen ”Kära pappa” från Kvinnorättsorganisationen Care som har berört miljontals människor i Norge och Sverige.

 Vi vuxna har alla ett ansvar att vara förebilder för de som växer upp nu. Vi måste kunna säga ifrån och prata med barnen så att vi kan få ett samhälle fritt från våld och kränkningar. Den här mycket starka filmen visar att det är de små "obetydliga" skämten, orden och handlingarna som tillsammans skapar ojämställdhet och våldshandlingar. Filmen  kan visas för elever i klassrummet om det finns ordentligt med tid att samtala om den. Se filmen!


REA i butiken - passa på att handla!

STOR REA på utvalda varor i Jämställts butik! Fram tills klockan 12 den 16 december kan ni köpa utvalda produkter till REApris. SKRIV DEC2015 i rutan för "eventuellt referensnummer" för att få rabatten.

Möjlighetsmemo 100 kr (ord. pris 150 kr)
Möjlighetsaffischer 6 stycken 150 kr (ord. pris 250 kr)
Boken "Motivera mera- möjligheternas pedagogik" 100 kr (ord.pris 180 kr)

Frakt tillkommer! 

OBS! Priset i butiken på hemsidan är det ordinarie. På fakturan kommer rabatten vara avdragen om ni har skrivit "DEC2015" på beställningen.

Beställ i vår butik!


Det går att förändra!

Leksaksjätten "Toys R Us" skrotar leksakskategorierna "flickor" och "pojkar" på sin brittiska hemsida. Beslutet togs efter påtryckningar från en kampanjgrupp.

!Läs mer


Något historiskt har hänt i Saudiarabien!

I helgen fick för första gången kvinnor i Saudiarabien rösta i lokala val och bli invalda. Det är historiskt, men ojämställdheten är tyvärr fortfarande väldigt påtaglig.
!Läs mer


Boka utbildning till 2016!

Vi har redan många inbokade utbildningar till våren 2016 och det är hög tid att boka in oss om ni vill ha med oss under våren 2016. Kolla upp om din kommun eller ditt landsting har vikt pengar för att arbeta med jämställdhet och normkritik. Det finns ofta pengar att söka! Läs mer om våra utbildningar!


Tips på bra böcker!

Vi på Jämställt tipsar ofta skolor och förskolor om Olika förlags böcker! Det finns bokpaket för skolor och förskolor men såklart passar böckerna lika bra hemma! Läs mer på olika.nu


Följ oss på sociala medier!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Unsubscribe: Vill du avsluta din prenumeration, skicka ett tomt mejl till: nyhetsbrev-unsubscribe@jamstallt.seså plockas den adressen bort automatiskt.