Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Hej!

Året lider mot sitt slut. Vi kan se tillbaka på en intensiv höst både inom utbildningen och i vårt arbete för att säkra SV Kulturcollege framtid.

Eleverna har sedan oktober varvat jobtaste med undervisning i våra ämnen. Ett ämnesöverskridande delmål har varit ett mellanmålshäfte som skapats inom hälsa och media. Är ni sugna på ett eget exemplar kontakta oss.

Vi vill nu rikta ett stort tack till alla er som på olika sätt stötta oss i vårt arbete och vi ser fram emot att ses igen 2016!

Med önskan om en riktigt god jul och ett gott nytt år!


Ministermöte om framtiden

I början av december besökte vi utbildningsdepartementet för ett möte med Aida Hadzialic, Gymnasie- och kunskapslyftsminister. Det blev ett värdefullt samtal om SV Kulturcollege och strategin Vägar framåt som hon presenterat någon vecka tidigare.

Läs mer om besöket i Stockholm


Eleverna intog riksdagen

I veckan var flera av eleverna på plats i riksdagen.

Vi har under hösten haft besök i Örebro av Per Lodenius (C) och Bengt Eliasson (L). Nu ordnade de ett mycket uppskattat studiebesök i Stockholm. Eleverna fick dessutom möjlighet att besöka kammaren under en votering.

- Det var trevligt att få träffa eleverna igen och roligt att få visa vad vi gör i Riksdagen, sa Per efter besöket.


Företagsfrukost

Besök från slottet

Som en del i stödet till arbetsgivare bjöd SV Kulturcollege in till företagsfrukost. Det blev ett lyckat tillfälle med ett par arbetsgivare på plats med bra samtal om förväntningar och deras tidigare erfarenheter av stöd.

I mars kommer ett nytt tillfälle för arbetsgivare. Håll utkik!

Den här månaden fick Studieförbundet Vuxenskolan besök av Maria Larsson, landhövding Örebro län. Roligt var att hon under sin tid som minister hört talas om våra planer för SV Kulturcollege. En hel del har hänt sedan dess!

Läs mer om besöket


Tack för hjälpen!

Vår julkalender vid Facebook har fått god respons. Många av våra följare har både delat och gillat inlägg. Målet om 700 gillare innan årets slut har vi nu gemensamt uppnått. Tack för att ni sprider kännedom om vårt arbete till fler!Prenumererar du inte redan på vårt nyhetsbrev?

Börja göra det nu

Kontakt SV Kulturcollege

info@svkulturcollege.se,

tfn: 070-62 67 095.


Om projektet SV Kulturcollege

SV Kulturcollege är ett projekt som är finansierat av Arvsfonden och Studieförbundet Vuxenskolan. Huvudman för projektet är Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro län och utbildningen bedrivs i våra lokaler på Fabriksgatan i Örebro.

Läs mer om projektet här


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.