Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.


God jul och gott nytt år

Det här digitala nyhetsbrevet är ett brev till dig som finns inom Fritid Helsingborgs verksamhetsområden. Du kanske driver en förening, jobbar på en anläggning eller arbetar som fritidsledare på en fritidsgård. Det här är det sista nyhetsbrevet under 2015. Vi önskar sköna jul- och nyårshelger och ser fram emot ett aktivt och spännande 2016.

/Fritid Helsingborg


Lokalbokning och föreningsstöd

Registrera i APN

APN senast 31/12

Organisationsrapport

Vi tittar just nu på att försöka ge er föreningar utbetalt för aktivitetsstöd i ett jämnare flöde under året, t.ex. månadsvis eller kvartalsvis. För att detta ska bli möjligt måste ni anmäla er till nedanstående mejl och meddela i vilket intervall ni vill ha utbetaldningen.

lennart.lindkuist@helsingborg.se

Höstens verksamhet lider mot sitt slut, efter den 31 december och senast den 25 februari  ska alla  föreningar godkänna och skicka  in sin rapport i ApN systemet. 

OBS! Detta gäller även de föreningar som rapporterar i externa system.

Organisationsrapport för 2016 finns som e-tjänst eller blankett i stadens e-tjänstportal.

Taxor för idrottsanläggningar och lokaler, samt bestämmelser för kommunalt föreningsstöd inför 2016 är nu beslutade i Idrotts- och fritidsnämnden och finns på stadens webbplats:

www.helsingborg.se/foreningsstod


Påminnelser och information om rättviseprojektet

Fotbollsföreningar! Lämna in era träningsmatcher till Lokalbokningen.

När man fått ut sina träningstider måste klubbarna informera lokalbokningen om startdatum för träning annars får man inte tillträde till fotbollsplanerna.

Inför säsongen 2016-17 har nu ett Rättvise-projekt startats. Tanken är att man ska få till en rättvisare fördelning av tiderna i stadens sporthallar. I olika grupper kommer representanter från kommunen, HISO och föreningslivet att ingå och målet är att under våren 2016 arbeta fram ett förslag som ska ligga till grund för ett antal schema som ska börja gälla hösten 2016.

Kontakt för lokalbokning samt planering och inlämning av träningsmatcher:

sven-ake.landgren@helsingborg.se

mats.persson@helsingborg.se


Grönytor och anläggningar

Vill först tacka alla som känner sig påverkade eller upprymda över den verksamhet som vi har erbjudit under 2015 och önska ett 2016 med många upplevelser på våra ytor. Under 2015 har vi fortsatt vårt arbete med att anpassa våra anläggningar till de med funktionsnedsättningar. Dusch och toaletter finns idag i större utsträckning än tidigare.

Ytor har byggts om från grus till konstgräs, nya konstgräs har lagts ut och i samarbetet med HFA har tider för konstgrässpel genomarbetets. Tack till HFA och alla föreningsrepresentanter.

Hedens IP kommer att fortsätta sin väg mot SM i friidrott 2017. Olympias norra läktare har fått ett nytt hem på Heden och nya löparbanor har lagts.Harlyckan har fått en ny naturgräsplan som har ett nytt uppbyggnadsmaterial av sand, mull, brunnen gödsel och Pimpsten. Pimpstenen är ett vulkaniskt material som har en vattenhållande förmåga.

Heden, Norrvalla och Olympiafältet kommer under våren att vara utrustade med ett nytt låssystem som skall underlätta för alla användare.

Vi känner att vi är på rätt väg med den skötsel som vi utför på de olika anläggningarna och får många gånger positiv respons. Upplever någon att det inte är till belåtenhet hoppas vi genom dialog hitta lösningar.

Vi från Grönytor inom Fritid Helsingborg önskar alla en God Jul, ett Gott slut och ett GOTT NYTT 2016.

/Anders Hammarlund, Chef - Grönytor

Sportlovsprogrammet

Nu är det dags att tänka på nästa lov då vi från Fritid Helsingborg gör ett sportlovsprogram. Vi har provat lite olika varianter och till sportlovet 2016 har vi beslutat att göra en enklare trycksak att dela ut till alla grundskoleelever.

Hela programmet samlar vi naturligvis också på vår webbplats www.helsingborg.se/lov

För er som vill ha med aktiviteter i programmet, lämna in det på nedanstående formulär senast den 10 januari.


Är vi tillgängliga för alla?

Det är full fart i våra hallar, vilket är jätteroligt. Något som är viktigt för oss är att alla ska kunna utnyttja våra anläggningar, och därför håller vi just nu på att tillgänglighetsanpassa våra anläggningar. Bland annat får Idrottens hus en ny trapphiss snart.

Alla vi som jobbar för att samtliga besökare ska få en positiv upplevelse önskar er en God Jul, ett Gott slut och ett GOTT NYTT 2016.


Följ oss på facebook!

Du har väl inte missat att Fritid Helsingborg har en facebooksida? Här lägger vi inlägg om föreningsverksamhet, satsningar av olika slag, lovaktiviteter, fritidsgårdarnas program och mycket mer.

Se till att följa oss, och också tipsa oss om vad ni har på gång inom Fritid Helsingborg.

www.facebook.com/fritidhelsingborg


Kontakt med Fritid Helsingborg

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg.

Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Har du frågor om vårt gemensamma arbete får du gärna höra av dig till oss.

Fritidschef
Hans Egger hans.egger@helsingborg.se
042-10 73 87

Administrativ chef
Mikael Petersson
mikael.petersson@helsingborg.se
042-10 61 28

Växeln Idrottens Hus
042-10 61 50

Föreningsbidrag
042-10 61 24
lennart.lindkuist@helsingborg.se

Lokalbokning
042-10 61 41
sven-ake.landgren@helsingborg.se
042-10 61 39
mats.persson@helsingborg.se

Chef Hallar och Anläggningar
Peter Wennberth peter.wennberth@helsingborg.se
042-10 61 20

Chef grönytor
Anders Hammarlund anders.hammarlund@helsingborg.se
042-10 61 73

Enhetschef Mötesplatser/Lovverksamhet Bo Hammarqvist bo.hammarqvist@helsingborg.se
042-10 35 50

Enhetschef öppen fritidsverksamhet
Monika Linderos monika.linderos@helsingborg.se
042-10 33 42

Strategisk utvecklare
Lars Olsson
lars.olsson@helsingborg.se
042-10 73 74

Projektledare
Jens Zetterstrand
jens.zetterstrand@helsingborg.se
042-10 76 21

Fler kontakter hittar du på: www.helsingborg.se/fritid

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg. Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en del av Fritid Helsingborg eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.