Rabatt på alla produkter innan jul!
Beställer du innan den 21 december 2015 får du 10% rabatt på samtliga produktbeställningar. Denna rabatt gäller för alla produkter i vårt sortiment. Här kan du se vilka produkter du kan välja bland.
Maila er beställning till order@tremedia.se tillsammans med leverans- och fakturaadress.
Nya affischer om vägledning

Vägledningsteorier att inreda med Nu har vi tagit fram tre nya affischer för alla som jobbar med vägledning. Två av affischerna är baserade på vägledningsteorierna Happenstance Learning Theory och Careership Theory. Den tredje illustrerar Etappmodellen av Leif Andergren. Tanken är att affischerna ska fungera som stöd för den vägledning som ges inom olika skolformer men även för vägledningsverksamheter utanför skolan.
Samarbete med illustratör Under hösten har vi samarbetat med illustratören Annie Boberg och det har resulterat i tre affischer som formgivits parallellt för att de ska fungera tillsammans både grafiskt och storleksmässigt. Idéerna till affischernas innehåll kommer från böckerna Vägleda och Samtala, där vägledningsteorierna och Etappmodellen beskrivs mer i detalj.
Köp 3 och betala för 2 Om ni köper 3 av dessa nya affischer så får ni dem till priset av 2 (exkl. moms och frakt).
Priset per affisch är 285 kr (exkl. moms och frakt).
Passa på att beställ innan 21 december så får du ytterligare 10 % rabatt (se ovan)!!!
OBS! Vi fakturerar gärna innan årsskiftet!
Leverans sker vecka 3, 2016 Affischerna levereras i ett rör.
Affisch Careership Theory (Hodkinson m. fl.)
Denna affisch är inspirerad av en illustration i Leif Andergrens bok Vägleda. Den handlar om vad man påverkas av på vägen fram till sitt drömyrke. I grund och botten är detta en illustration av en vägledningsteori om karriärval och karriärutveckling baserad på Hodkinson m.fl. teori i Leif Andergrens tappning.
Man kan använda affischen för att förklara karriärutveckling och hur det går till. Den sökande kan utgå från sin egen situation och föreställa sig resvägar till sitt drömyrke.
Format: 50 x 70 cm Pris 285 kr/ex (exkl. moms och frakt) Levereras vecka 3, 2016 Maila din order till order@tremedia.se Affischen levereras i ett rör
Affisch Etappmodellen
Denna affisch är en bild över Etappmodellen, en metod som är framtagen av Leif Andergren och används av de som arbetar med samtal och vägledning för att presentera och förklara för en sökande hur vägledning går till. Modellen visar att vägledning är en process som pågår över tid och innehåller olika aktiviteter.
Affischen är utformad med utgångspunkt från illustrationerna i Leif Andergrens bok Samtala. I boken Samtala beskrivs Etappmodellen i sin helhet tillsammans med idéer och förslag på hur den kan komma till användning i professionella vägledningssammanhang.
Format: 50 x 70 cm Pris: 285 kr/ex (exkl. moms och frakt) Levereras vecka 3, 2016 Maila din order till order@tremedia.se Affischen levereras i ett rör
Affisch Happenstance Learning Theory (Mitchell & Krumboltz)
Affischen är en tecknad serie som grundar sig i en vägledningsteori om en persons karriärutveckling och vilka variabler, händelser och förhållningssätt som då kan vara verksamma.
Serien handlar om hur Alex karriär utvecklar sig efter det att arbetssituationen plötsligt förändras. Man kan till exempel använda den för att förklara en persons karriärutveckling eller för att resonera kring vändpunkter i livet och om nya möjligheter som kan uppstå som kräver karriärbeslut. Här kan också den sökande sätta sig själv i huvudrollen och resonera utifrån sin egen aktuella situation.
Affischen är utformad utifrån illustrationen i Leif Andergrens bok Vägleda. Happenstance Learning Theory finns mer utförligt beskriven i boken Samtala av samma författare.
Format: 50 x 70 cm Pris: 285 kr/ex (exkl. moms och frakt) Levereras vecka 3, 2016 Maila din order till order@tremedia.se Affischen levereras i ett rör
Samarbete ska ge fler elever på yrkesprogrammen
Regeringen, tillsammans med bland annat LO och Svenskt näringsliv satsar över 30 miljoner kronor för att under 2016 lyfta fram yrkesprogrammens betydelse för såväl unga på väg ut i arbetslivet som för den nationella kompetensförsörjningen. Syftet är att öka antalet elever på yrkesprogrammen.
- Vi har ett gemensamt intresse av att stärka yrkesprogrammens kvalitet och attraktionskraft, så att fler unga blir intresserade av att läsa dem, säger Aida Hadzialic.
Läs pressmeddelandet på regeringens webbsida
Rätt till utökad utbildning inom komvux
Regeringen vill reformera den kommunala vuxenutbildningen genom att människor, oavsett var de bor i landet, ska kunna läsa klart en gymnasieutbildning eller utbilda sig för att kunna söka vidare till högre studier. Regeringen kommer inom kort skicka förslaget på remiss.
-Förslaget är den största satsningen på vuxenutbildningen på över ett decennium, och det behövs. Arbetslösheten är dubbelt så stor bland de utan gymnasieutbildning jämfört med de som har en. För att undvika att dessa personer hamnar i långvarig arbetslöshet behöver de få tillgång till den utbildning som krävs för att få ett jobb, säger Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapslyftsminister.
Läs pressmeddelandet på regeringens webbplats
Inspelat seminarium om praktisk yrkeskompetens
Den 1 december höll Ratio i ett två timmar långt seminarium om hur man kan stärka den praktiska yrkeskompetensen. Seminariet innehöll i korthet: - påbörjade projekt med att ta fram metoder och kriterier för att bedöma praktisk yrkeskompetens - projekt om missmatch och vad det får för konsekvenser för företag - kommentarer från Roger Mörtvik, statssekreterare - paneldebatt - presentation av yrkesprogramsutredningen - presentation om yrkeskunnande och SEQF - referensram för kvalifikationer - paneldebatt
Här kan du se det inspelade seminariet
Informationsfilmer för vägledare
UHR har fått flera propåer från vägledare som vill kunna ta del av utbildningar och korta informationspass via webbsändningar eller webinarier. Nu finns en samling filmer med olika teman.
- Aktuellt från antagningen - Inspiration till utlandsvistelser - Förbättrad Jämför utbildning på studera.nu - Bedömning av utländsk utbildning - Genomgång av webbansökan - Information om ny vägledarwebb
Se filmerna på UHR:s webbplats
WATCH
I första hand är boken skriven som en hjälp för dem som planerar att implementera och leda en gruppvägledningsprocess med syftet att förebygga avhopp från grund- och gymnasiestudier. Den kan även användas som ett stöd inom andra utbildningsinsatser för ungdomar.
Boken är tänkt som en handbok för gruppledare men även som ett stöd i en lärandeprocess. För vägledaren kan boken dessutom betraktas som en kompetenshöjning av vägledarprofessionen i samband med genomförandet av programmets struktur och innehåll.
Läs mer om WATCH och provläs två kapitel
Webbplats med nordiska projekt om att förebygga avhopp
Sedan 2013 finns en Nordisk kunskapsbank som samlar mindre och tidsmässigt begränsade projekt med fokus på att förebygga avhopp från skolan. På Kunskapsbankens webbplats finns information om verktyg, metoder och exempel på hur skolor arbetar för att minska antalet elever som väljer att avsluta sina studier i förtid.
Läs mer på Kunskapsbankens webbplats
Vägleda
Vägleda är en bok för alla som arbetar med vägledning. Här presenteras teorier, metoder och idéer samt 44 gruppövningar som alla kan användas i det som författaren kallar Vägledning i en möjlighetsbaserad process.
Kategorier av gruppövningar 1. Lära-känna-varandra-övningar och skapa-gruppkänsla-övningar 2. Övningar om självkännedom: Färdigheter, intressen, värderingar och personlighet 3. Övningar om omvärldskunskap/yrkesvärlden
Läs mer om boken, provläs ett kapitel och ett urval av övningar
Nationell samordnare för unga som varken jobbar eller studerar
Regeringen har tillsatt Inger Ashing som nationell samordnare för unga som varken arbetar eller studerar. Hon ska arbeta enligt en nationell strategi som handlar om : - bättre fungerande samverkan mellan berörda aktörer (myndigheter, organisationer och offentlig verksamhet) - ökad kunskap om gruppen unga som varken arbetar eller studerar - och riktade insatser för att öka möjligheterna för gruppen att etablera sig i arbets- och samhällslivet
Läs artikeln på regeringens webbplats
Läs den nationella strategin "Vägar framåt - strategi för unga som varken arbetar eller studerar"
Yrkesprogrammen efter GY11-reformen
Statistiska Centralbyrån har gjort en undersökning bland ungdomar som gick årskurs 3 på ett yrkesprogram läsåret 2013/2014, dvs de första eleverna som gick ur gymnasiet enligt GY11. 71 procent tog yrkesexamen, 13 procent fick ett studiebevis och 16 procent slutförde inte sina studier under läsåret. Eleverna tyckte att det var högre kvalitet på den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen jämfört med den skolförlagda delen.
Undersökningen visade att 64 procent av de tillfrågade hade jobb i april 2015. Fler än hälften av dessa hade ett jobb med arbetsuppgifter som till stor det stämde överens med det yrkesområde som deras yrkesprogram var inriktat mot. Läs artikeln i sin sin helhet här
Läs hela Temarapporten här
|