Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

December är i full gång och tiden rusar iväg...

Jösses vad tiden rusar iväg! Jag trodde att jag skulle få ihop ett nålbrev till i november men jag hade helt enkelt inte tid! Nu kommer det i alla fall ett för december... När det är blött och milt väder ute har jag lite svårt att fatta att det är december men det är bara ta all hjälp man kan få för att hitta julstämningen!

Jag fick ta till fibarvadd för att få ihop lite snö till julskyltningen! Det fugerade fint till både snöflingor och genom att fylla det tubstickade "garnet" Grace med vad och knyta för så fick jag snöbollar till min snölykta. En röd värmade pläd från klippan är väl perfekt att ha i soffan till glöggmyset och plädar över huvud taget är en perfekt julklapp till dem som redan har det mesta man kan behöva. Emaljfaten från Boel & Jan finns nu i en hel drös med färger och är också kan också bli en uppskattad julklapp!

Julkalendrar att följa

Just nu svämmar nätet över med julkalendrar och vi har inte någon egen i år men här kommer tips på några andra.

Grästorp Handel har en julkalender där de olika butikerna tävlar ut en julklapp varje dag fram till jul. Den hittar du här

Järbo Garns blogg finns en julkaldender där du hittar en hel del kul. Där hittade vi inspirationen till de fina domherrarna här ovan.

Svarta Fåret har också en julkalender på sin blogg och där gäller det att hänga med varje dag. De har nämligen en beskrivning ute som just den dagen är gratis. Här hittar du deras kalender!

När det gäller stickat julpyssel har vi några riktiga tomtefavoriter som går att variera i det oändliga. Vi stickar i Fritidsgarn eller något annt ullgarn som går bra att tova i tävttmaskinen. Sen beroende på storleken kan man fylla den med en burk godis eller senap kanske, gör man den lite högre så kan man fylla den med en flaska glögg vin eller... Här hittar du gartisbeskrivning på vintomte och gratisbeskrivning till burktomte på Sandnes hemsida. Vi har använt burktomten som bas och så har vi gjort brättet på luvan utifrån vintomten. Lycka till med din egen tomteverkstad!

5 julklappstips

Här kommer en liten lista på julklappar som du hittar hos oss i lite olika prisklasser och för lite olika målgrupper. Självklart så slår vi in dem åt dig här i butiken om du vill!

Handdukar
Vi har handdukar för olika tillfällen och i olika prisklasser. Kökshanddukar är en perfekt gåva till den som just har flyttat hemifrån. Första lyan saknar ju ofta diskmaskin och då behöver man verkligne en linnehanduk som har riktigt bra uppsugningsförmågan. Nya frottehanddukar till badrummet eller till träningen behöver vi ju alla ha i bland. Här hittar du julklappar från femtiolappen upp till en femhundring om du går på Linnefrotté från Axlings.

Sängkläder
En ny uppsättning sänkläder skadar sällan heller. Våra bäddset ligger kring 300 kronor i pris och finns med en hel massa olika motiv.

Filtar och plädar
Värmande filtar och plädar vill man ju gärna ha. Klippans i ull eller Ekelunds i ruggad bomull är en riktigt lyxig klapp. Priserna ligger från femhundra upp till tusenlappen om man vill ha en jaquardvävd filt.

Emalj
De snygga enalfaten från Boel & Jan har blivit en riktig storsäljare till presenter. De går förstås fint att komplettera med skålar och ljusstakar om man vill ha ett helt set. Pris från 150 kronor.

Handarbete
Den hadnarbetstokiga kan ju sällan få nog av sitt favorithandarbete eller kanske lite lyxiga tillbehör. Vi har allt ifrån enkla broderisatser för barn, barnstickor och stickringar för barn. Sen finns det handarbeten till allt från nybörjare till proffs. Är du osäker på vad som passar så finns ju alltid presenkort. 

Nu ska jag inte lova för mycket den här gången, men nog hoppas jag att du ska få en nyårs-hälsning i alla fall! Ha nu en fin fortsättning på advent och en riktigt god jul!

Tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev! Gilla oss gärna på Facebook,  Instagram och Pinterest och hör gärna av dig med synpunkter på nålbrevet via e-post. Ha en härlig textilhöst!

På gång...

Öppettider i december

Måndag, onsdag,
torsdag, fredag 10-18
Lördag 9-12

20/12 15-18
22/12 10-18

24-26/12 stängt
31/12 stängt

Kemtvätt inför jul och nyår!

Passa på att ta en titt i garderoben i helgen för om du har kläder eller mattor som ska tvättas inför jul och nyår så behöver vi ha det här på onsdag kväll. Torsdag morgon kommer nämligen Björn från Gunnars tvättbar och hämtar sista sändningen som blir klar innan jul.

Julklappshopping 20 december

Den 20 december har vi öppet 15-18 för dig som har svårt att hinna köpa julkappar på vardagarna. Vi bjuder förstås på hemystad ost och glögg. 

Inför jul hoppas vi att du tänker på att det går att köpa det mesta här i Grästorp och vilka fördelar det har! De flesta av oss handlare försöker hålla ett brett sortiment och ha varor i olika prisklasser för att behålla en levande handel i Grästorp. På Grästorp Handels Facebooksida kan ta del av en tänkvärd text om vad lokal handel betyder för ett samhälle!

Stickkaféer

NBVs stickkafé på Grästorps Museum är torsdagar i ojämna veckor. Vårterminen börjar torsdagen den 21 januari.

Eftersom suget efter att träffas och stickas tillsammans är stort så fortsätter vi att träffas på Café Nordstan klockan 16 varje måndag. Ta med dig din stickning och kom!

Gå med i Facebookgruppen Vi som stickar i Grästorp så missar du inte någon information.

Tävlingar

Förutom kalender-tävlingarna där än så länge stickkafé-kändisarna Nina Nord och Kerstin Bergman har tagit hem var sitt pris så kommer det dyka upp fler tävlingar närmare jul.

Här kommer en ordlek bara för er som läser nålbrevet. Ta första bokstaven i varje ord så får du ett nytt ord som ger dig 20% rabatt på en valfri vara.

1. Man brukar säga att ull blir mull men vad blir då lin?

2. Detta markeras ofta med x i diagram över stickmönster.

3. 45 på Svarta Fårets karta.

4. Nålbrevet är ett sådant.

5. Vi förknippar gärna Gütermann med detta 

6. Gammal vävteknik

7. Snögubbens näsa

8. Gör man med nål eller såpa

9. Vår största leverantör av dukar och handdukar

10. Det syr man med.

Lycka till!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.