Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Till alla orienteringsföreningar i Sverige

Hej!

De flesta av er fick nyligen ett brev med fakturan för förbundsförsäkring tillsammans med lite blandad information från Svenska Orienteringsförbundet.

Här får ni samma information digitalt, så når ni länkar och får möjlighet att vidarebefordra informationen.

Det blev av misstag inte korrekt information om fästingar i brevet, var vänliga och notera det uppdaterade stycket om vaccin mot TBE.

Även i år har Svensk Orientering en stark kandidat till Jerringpriset – Annika Billstam som försvarade sitt VM-guld!
Vi är många orienterare i vårt land och om vi alla ser till att rösta kan det räcka riktigt långt. Här röstar ni:

www.sverigesradio.se/radiosporten

Nomineringen till Jerringpriset innebär ett utmärkt tillfälle att sätta strålkastarljuset på vår fina sport. Sprid infon så kan Annika bli en av kandidaterna som går vidare till Idrottsgalan i Globen!

Redan klar för idrottsfesten i Globen är Jonas Leandersson, som nominerats i kategorin Årets manlige idrottare. Fantastiskt kul!

Om ni har några frågor kring materialet, kontakta oss på info@orientering.se. Kontaktuppgifter till oss på kansliet hittar ni på www.orientering.se under Förbundsinfo.

Jag vill tacka er för ett fantastiskt 2015 och samtidigt passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2016.

/Susanne Söderholm, förbundschef på Svenska Orienteringsförbundet


Faktura för förbundsförsäkring 2016

Förbundets olycksfallsförsäkring är efter beslut på förbundsmöte 2012 obligatorisk för samtliga medlemsföreningar. Kostnaden för försäkringen är 23:-/tävlingsaktiv medlem över 16 år. Tävlingsaktiv är den som varit anmäld till minst en tävling under senaste året. Försäkringen gäller sedan för samtliga medlemmar som är registrerade i föreningens medlemsregister i IdrottOnline, oavsett ålder och om medlem är tävlingsaktiv eller inte. Vi bifogar även en kortfattad version av villkoren från Folksam. I övrigt hänvisar vi till hemsidan folksam.se/forsakringar (välj Orientering). Försäkringen gäller from 2016-01-01, fakturan som bifogades brevet ska vara betald senast 2015-12-31.


Klubbprenumeration på Livelox

Med Livelox har ni, bland många andra funktioner, ett utmärkt redskap för en givande GPS-analys av klubbträningen! Fram till årsskiftet är det gratis för klubbar. Mer information hittar ni på www.livelox.com.


Fakturatjänst för klubbmedlemmars tävlingsdeltagande

Vi är nu i slutfasen av att ta fram en fakturatjänst i Eventor där kassören kan generera elektroniska fakturor som i ett e-postutskick går iväg till alla de klubbmedlemmar som har tävlingar de ska betala anmälningsavgiften för. Ambitionen är att ha denna klar före årets slut.


Kostnadsfri tillgång till Fortnox

Riksidrottsförbundet har sedan många år haft samarbete med Swedbank och deras e-bokföring. Nu kan de även erbjuda alla föreningar kostnadsfri tillgång till Fortnox webbaserade program för bokföring, fakturering och attest. Om ni är intresserade finns mer info på http://www.svenskidrott.se/IT-tjanster/Erbjudanden/


SISU Idrottsböcker

SOFT har ett samarbete med SISU Idrottsböcker när det handlar om att ta fram utbildningsmaterial för orienteringsrörelsen. Förra året kom ”Full koll 1 – från grön till gul”, ett material som i första hand vänder sig till nya orienterare som vill lära sig grunderna. Lagom till jul kommer ”Full koll 2 – från orange till violett”. Precis som Full koll 1 – från grön till gul så är boken anpassad för lärgrupp i föreningen. Tillhörande webbplats innehåller bland annat filmer, självtester och annat material som kompletterar innehållet i boken. Man kan bara få tillgång till webbplatsen genom att köpa boken. 

Under 2016 fortsätter samarbetet med en revidering av boken Banläggning, som vi hoppas kommer att vara klar till sommaren.


SISU Idrottsutbildarna – en resurs för lärande och utveckling

Tar din förening vara på de resurser som erbjuds för att utbilda medlemmarna och för att utveckla verksamheten? Mycket av den verksamhets som bedrivs i föreningen kan genomföras i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. I varje distrikt finns utbildningskonsulenter som kan hjälpa, stötta och vägleda föreningen på olika sätt. I varje distrikt finns minst en utbildningskonsulent som är ansvarig för orienteringsidrotten eller verksamheten i din kommun. Förutom ny kunskap och utveckling skapar samarbetet resurser på föreningens utbildningskonto. Läs mer på SISU Idrottsutbildarnas hemsida.


Folkspel – en möjlighet till pengar

Nu finns det en stor möjlighet för era föreningar att tjäna bra med pengar! Inför jul och Bingolottos Uppesittarkväll är efterfrågan på uppesittarlotterna stor och det gör lotterna lättsålda och pengarna lättförtjänta.

Maximal utdelning

Folkspel brukar skryta lite med en förening som har varit väldigt framgångsrik med just denna aktivitet. Nämligen Örebro SK Ungdom som två år i rad tjänat stora pengar. 2013 blev förtjänsten 276 000 kr och 2014 så mycket som 414 000 kr! De har jobbat mycket strukturerat, och mobiliserat medlemmarna till tre specifika säljaktiviteter. Alla har hjälpts åt och därmed har belastningen varit minimal och utdelningen maximal!


Utökat samarbete med Team Sportia

Svenska Orienteringsförbundet och Team Sportia utvecklar sitt samarbete och sportbutikskedjan kliver upp som förbundets nya huvudsponsor. Team Sportias engagemang i orienteringssporten är välkänt. Företaget är sponsor till O-Ringen och sedan tidigare även en av Svenska Orienteringsförbundets viktigaste partners.

En massa orienteringsprodukter finns på teamsportiaonline.se/orientering


Vaccin mot TBE

TBE, fästingöverförd hjärninflammation, är en allvarlig sjukdom som överförs till människor via fästingar. Någon behandling mot TBE finns inte, det är därför viktigt att vaccinera sig mot TBE om man vistas i områden där TBE-smitta förekommer.

Gå gärna in på www.fasting.nu för att läsa mer om TBE.
På vår hemsida kan ni se vilka vaccinatörer som ger er rabatt: www.orientering.se/Forening

Antalet TBE-fall ökar i Sverige. För hela 2014 var antalet fall 178 st och fram till oktober 2015 var det 238 st. Er förening har möjligheten och servicen att en vaccinatör kommer ut till er klubbstuga och utför vaccination på plats. För intresse och mer info kring detta, gå in på vår hemsida: www.orientering.se/Forening



Svenska Orienteringsförbundet www.orientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.