Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jouanita Törnström

är Återhämtningskonsult inom psykiatri och utbildar genom föreläsning och kursledarskap med brukarperspektivet i fokus.

GOD FORTSÄTTNING på året 2016

Årets första månad januari har nu snart passerat och vi är i full gång med planering inför vårterminens kurser, föreläsningar och event. 

Den 2 februari öppnar vi portarna på Drakensalen hos Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala för Eventet Varför utbilda "Första Hjälpare till Psykisk Hälsa? Läs mer här.


Kunskapscentrum för ätstörningar

På *KÄTS (Kunskapscentrum för ätstörningar) kan man få ta del av internetbaserad *KBT behandling (Kognitiv beteendeterapi). Fördelarna är många bl.a har terapeuten möjlighet att hjälpa fler än vid traditionella psykoterapimötena vilket innebär kortare väntetid för patienten. Många patienter har inte heller den tid att ta sig till en session och via internetbaserad terapi finns det också möjlighet att få hjälp anonymt. KBT-behandling visar sig var den mest effektiva hjälpen vid bl.a bulimia nervosa och hetsätning och liknande ätstörning. Läs mer här.


Månadens Boktips

Klicka på boken och läs mer

Kunskapsguiden - För dig som jobbar med hälsa, vård och omsorg

Socialstyrelsen är ansvarig för hemsidan Kunskapsguiden som är en sida för dig som arbetar inom bl.a området psykisk ohälsa. Kunskapsguiden samlar kvalitetssäkrad kunskap från flera myndigheter och andra aktörer. Läs mer här.

Jouanita frågar...

I våra nyhetsbrev tar vi en titt på olika föreningar, forum, organisationer, småföretag och enskilda personer i vårt avlånga land som på olika sätt jobbar eller har annan erfarenhet inom ämnet psykisk (o)hälsa. I november mötte vi Catrin Fryklund utbildningsanordnare på RSMH-utbildning i Stockholm och i december Veronica Malm Verksamhetsansvarig på SeSam i Uppsala. I detta nyhetsbrev möter vi... 

Anja Kivimäki Projektledare i Uppsala län Skolan som arena

 1. Hur föddes idén till Skolan som arena?
  Projektet är en fortsättning av den kartläggning jag gjorde om första linjen för psykisk hälsa för barn och unga i Uppsala län. Skolan är redan idag den viktigagaste förstalinjenarenan. I skolan och förskolan är det möjligt att upptäcka barns behov av hjälp möjligast tidigt.
 2. Vad är syftet med projektet?
  Syftet är att hjälpa elevhälsan att hjälpa barn som behöver stöd. Detta genom samverkan med andra som arbetar med barn såsom socialtjänsten och hälso- och sjukvården.
 3. Vad är Ert mål med projektet?
  Under det första projektåret har de deltagande elevhälsoteamen valt att jobba med skolnärvaro. Vi vill få ner antalet frånvarande elever, främja närvaro och deltagande i undervisningen. Detta antas leda till bättre skolresultat.
 4. Fria tankar om projektet, vad vill dun säga då?
  Projektet har fått ett fint mottagande i de två deltagande kommunerna. Intresset är stort även på annat håll. Webbplatsen har redan över 4000 individuella besökare och antalet växer.

  Läs mer om projektet här

Sverige har fått fler Första Hjälpare till psykisk hälsa

Den 14 januari gick startskottet för årets första kurs i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa i Uppsala. Den 19 januari avslutade de sin utbildning och samhället kan nu glädjas åt yterligare 20 fantastiska människor som har bra kunskap i hur man ger en första hjälpen till någon som mår psykiskt dålig och t.ex har hamnat i svår kris, har självmordstankar, självskadebeteende, panikångest eller är psykotisk. 

Vill Du också bli Första Hjälpare? Nästa kurs startar i Uppsala den 17 februari. Läs mer här.


TÖRNSTRÖM Återhämtningskonsult inom psykiatris nyhetsbrev erbjuder dig information inom psykisk (o)hälsa och erbjudande om företagets tjänster.

Antal prenumeranter: 156

Nr:006, vecka 04 - 2016 

www.aterhamtningskonsult.se

info@aterhamtningskonsult.se

Du hittar oss även på FaceBook, LinkedIn och på Twitter

facebooklinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter