Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

November


Mycket har hänt sedan sist! I skrivandes stund har vi rekordmånga studenter ute på praktik, både miljövetare, samhällsvetare, energiingenjörer och kommunikatörs-studenter samlar erfarenheter och gör värdefulla insatser på olika arbetsplatser. Det är fint att se vilka goda samarbeten och kontakter som skapas! Till våren finns nya chanser, det är dags för både studenter och företag att höra av sig vid intresse.

Vad mer? Vi har medarrangerat Student Sustainability Summit - Gothenburg där 50 studenter från hållbarhetsföreningar på högskolor runtom i Sverige diskuterade sin roll som förändringsagenter för ett mer hållbart samhälle. Med stor entusiasm och engagemang utbyttes idéer. Slutsatsen var att föreningarna vill fortsätta samarbeta på nationell nivå och genomföra fler gemensamma aktiviteter. Vi hejar på!

Glöggmingel


Tisdag 8/12 kl 15.30 bjuder vi in studenter och samarbetspartners till glöggmingel på vårt kontor på Lindholmen. Det blir tillfälle för intressanta samtal, nya bekantskaper och chans att diskutera projektidéer.

Anmäl dig till info@miljobron.se

Varmt välkommen!

Examensarbeten

Social mobility - trafikplanering
Älvstranden Utveckling/ Göteborgs innovationsplattform för hållbara städer

Uppdrag

Uppdatera laglista

Liljas Svets & Mekaniska

Praktikplatser

Miljömärkt el
Naturskyddsföreningen

Kemikalieinventering

Kretslopp & vatten, Göteborgs stad

Miljöledning

Utbildningsförvaltningen, Göteborgs Stad

Kika in på hemsidan för att se fler alternativ. Där dyker det även upp nya platser framöver.

Samarbeta med studenter i vår


Nu är det hög tid att kontakta oss gällande studentprojekt till våren. Utöver idéer gällande examensarbeten och uppdrag har vi kurssamarbeten inom olika områden. För större verksamheter finns det chans att få en genomlysning av sitt hållbarhetsarbete i kursen Sustainable Management. I Sustainable Logistics analyserar studenterna logistikflöden medan de i Digitala media utvecklar digitala produkter utifrån särskilda behov. Utöver detta har vi även kursprojekt inom livscykelanalys och miljöledningssystem.

För mer information, följ länken.

Månadens goda exempel


I vår nystartade intervju- och reportageserie kan du läsa om studenter och företag som tagit hjälp av Miljöbron. Exempel kommer att dyka upp i våra nyhetsbrev och därefter samlas under Våra resultat, där kan du läsa om spännande erfarenheter, lärdomar och möjligheter som skapats i och med våra projekt.

Fredrik Bogar är en student med två Miljöbroprojekt i ryggen. Han har läst media- och kommunikationsvetenskap i kombination med miljö- och hållbarhetsinriktade kurser. I intervun med Fredrik kan du läsa om hans erfarenheter av att genomföra uppdrag och vad dessa ledde fram till.

Klicka här för att läsa hela intervjun.

Miljöbron tipsar



Black Dot

#HelloNeighbour är ett initiativ som fokuserar på att förbättra mottagningen av nyanlända. Under 10 veckor kommer 50 studenter att arbeta i tvärvetenskapliga team för att finna nya och innovativa lösningar på de utmaningar som identifierats av hjälporganisationer. Om du är intresserad av att delta, spana in deras hemsida för mer information.


Arbetsmarknadsdagar

Vi har avverkat Gadden, VARM och KARM i november.

Framöver hittar ni oss på:

27/1 - HARM Chalmers

28/1 STARK - Borås h.

2-3/2 CHARM - Chalmers

3/2 Exjobbsresan - HV

9/2 Hållbarhet - GU

Klimatsamling

Söndagen 29/11, dagen innan de avgörande klimatförhandlingarna, COP21, inleds i Paris samlas människor över hela världen för att visa sitt engagemang i klimatfrågan. Om du vill delta, anslut på Gustav Adolfs torg i Göteborg kl 13. Under den gemensamma parollen ”Tillsammans för klimatet!” genomförs initiativet i flera svenska städer.

Miljöbrons huvudpartner



Du får detta nyhetsbrev eftersom du är prenumerant. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedininstagramtwitter