Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet. Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar nyheter och information från förbundet en gång i månaden. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

God Jul SCUF:are!

Nyhetsbrev december 2015

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF är förbundet för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Tack för det här året!

Det har varit ett roligt och engagerande år. Jag ser fram emot ett nytt lika roligt år, det hoppas jag du gör också! Mycket har hänt i förbundet och mycket är på gång inför 2016!

God jul och gott nytt år!

Sofia Larsson, SCUF:s ordförande


På gång nationellt

Nyheter från SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


SCUF:s medlemsföreningar söker nya engagerade

Efter årsskiftet är det dags för medlemsföreningarnas årsmöten. I och med det behövs även nya styrelsemedlemmar för nästa års styrelse. Är du intresserad av att engagera dig, vill veta mer om hur det är att sitta i en styrelse och/eller vill ha en kul erfarenhet? Ställ gärna frågor och visa att du finns! Det vore superkul om du vill vara med oss nästa år.

Skriv till kansli@scuf.se eller hitta din medlemsförening här.

Lägerledare sökes!

Vill du vara med och planera och utföra sommarens SCUF-läger? Om du är medlem och över 18 år vore det superkul om du vill hänga på! Vi behöver din ansökan senast 27 januari 2016.

Kommunikationsundersökning

En student gör just nu en undersökning om SCUF:s medlemskommunikation. Vilket är toppen eftersom det hjälper oss att förbättra kommunikationen! Du kan hjälpa henne genom att besvara formuläret. Det tar bara 1 min!

Förbundsårsmöte

1-3 april hålls SCUF:s förbundsårsmöte. En helg då vi tar beslut om hur SCUF:s verksamhet ska se ut och vilka som ska leda förbundet nästa år.Träffa medlemmar från runtom i landet och var med och bestäm. 

Sök till Förbundsstyrelsen

Skicka en nominering till valberedningen senast 31 januari 2016 om du vill sitta i förbundsstyrelsen nästa verksamhetsår. De roller du kan söka till är:
- kassör
- ledamot

Nominera dig själv eller någon du tycker passar i rollen.

SCUF:iga Julklappar

Det finns fortfarande profilkläder att beställa från hemsidan. Utförsäljning och halva priset på svara t-shirts, glutenfrihet- och lakotsfriettryck.


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Norr - Fika i Umeå

Den 30 januari är du välkommen att fika med styrelsen och andra medlemmar i Norr. Det finns gott om glutenfria alternativ på Kafé Station och föreningen bjuder på fikat. Anmäl dig eller dyk upp!

Norr - Årsmöte och 5-kamp

Välkommen på årsmöte i Örnsköldsvik den 20 februari! Var med och påverka på mötet, därefter väntar 5-kamp på Area 1. Att delta är kostnadsfritt och vi kan hjälpa till med resor och boende.


Öst - Derby LHC-HV71

Vi går på det årliga E4-derbyt för att se LHC och Hv71. Eventet kostar 50 kronor för SCUF-medlemmar! Hoppas vi ses 30 januari!

Öst - Årsmöte och Prison Island

Den 20 februari kommer medlemsförening Öst ha sitt årsmöte. Årsmötet kommer att vara i Jönköping och i samband med mötet besöker vi Prison Island! Det är en chans att vara med och påverka samt ha riktigt kul med andra medlemmar!


GUSS - Årsmöte och Prison Island

Välkommen på årsmöte den 27 februari! Var med och påverka och ha kul med andra medlemmar. Mötet är kostnadsfritt och hålls i ABF-huset. Efteråt hoppas vi du följer med till Prison Island (50 kr för medlemmar och 16-årsgräns)! 

Anmälan senast 14 februari 2016.


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Mat för livet-mässan

4-5 december var SCUF på Mat för livet-mässan i Stockholm. Flera medlemmar reste dit tillsammans med medlemsföreningarna Norr, Öst och Väst. Dessutom var förbundsstyrelsen och massor av medlemmar som kommit tid på egen hand där.

Det var jättekul att träffa alla som kom och sa hej vid vår monter. Hoppas att ni hade trevligt och hittade smarriga nyheter bland montrarna!

Vinnare av biobiljett

I montern fanns en biotävling där alla som ville kunde lämna förslag på aktiviteter SCUF kan anordna. Vinnaren, som får ett biopresentkort skickat på posten, är Erika Dingfors.

Stort grattis!


En bra start!

Stort tack till alla deltagare! Ni var med och skapade en otroligt bra stämning och en rolig helg. Läs mer om Start.

”Det var en härlig stämning där alla accepterades och kunde vara sig själva.”

LAGA-handboken

LAGA-projektet rullar på och nu finns LAGA-handboken att beställa eller ladda ner som PDF. Handboken är till för personal i skolor och innehåller information om astma, allergi, celiaki och laktosintolerans, samt checklistor som stöd till att göra skolan tillgänglig för alla.

Glöggmys hos Unga Allergiker

8 december hade UA:s och SCUF:s kansli julmys tillsammans. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete 2016 <3

GUSS - julpyssel

På första advent julpysslade och fikade medlemmar och förtroendevalda i GUSS. En mysig dag fylld med glitter, glädje och sprudlande fantasi!


Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


facebookinstagramtwitter

Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.