Nyhetsbrev från Stora Karlsö. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Julklappstips - presentkort på Karlsöupplevelse

Snart är det jul igen! Varför inte ge bort en resa till Stora Karlsö i julklapp? Välj själv hur du vill utforma ditt presentkort – du kan till exempel ge bort en dagsresa, eller ett besök med övernattning i vandrarhemmet eller i fyren. Kontakta vår bokning för att skräddarsy din julklapp!

Kontakta bokningen »


Aktier till försäljning

Det finns för närvarande 1071 aktier i Karlsö Jagt- och Djurskyddsförenings AB. Varje år omsätts ett litet antal aktier. På Stora Karlsös hemsida finns nu möjlighet för befintliga aktieägare att annonsera aktier som är till försäljning. Är du intresserad av att köpa en aktie? Håll utkik på hemsidan! 

Aktier till försäljning »


Hjälp forskarna med foton!

Genom att räkna fåglar på gamla fotografier hoppas forskarna kunna studera förändringar i fågelbestånden på Stora Karlsö. Projektet Havsfåglar i Östersjön söker nu bilder på fågelberget vid Stornasar som är tagna före 2004. Hör gärna av dig om du har sådana - de kan vara ett viktigt bidrag till forskningen på Stora Karlsö! 

Ny metod att studera fågelbestånden »


Boende för rörelsehindrade

Sedan i somras finns två nya hus i Norderhamn på Stora Karlsö. Båda är byggda i traditionell bulhusteknik. Bodarna har tillkommit tack vare donationer och ger nu rörelsehindrade personer möjlighet att övernatta på Stora Karlsö. 

Läs mer om de nya bodarna »


Rapport från årets havsfågelforskning

Årsrapporten från havsfågelforskningen (Baltic Seabird Project) på Stora Karlsö berättar bland annat om en rekordstor märkning av sillgrissleungar och oväntad tordmulehäckning på den konstgjorda grisslehyllan. Och så har den hittills äldsta kända sillgrisslan i världen observerats på ön. 

Mer om årets forskning »


Stipendium utlyses

Karlsö Jagt- och Djurskyddsförenings AB förvaltar en fond vars avkastning skall gå till forskning på eller om Stora Karlsö. Stipendiet riktar sig till studenter på masternivå med inriktning mot områdena natur och/eller kultur. Sista ansökningsdag är den 1 februari.

Mer om stipendiet »


Stora Karlsö bjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Det råder det lugn och stillhet, med havet som omsluter ön och de dramatiska klipporna. Du kan välja att åka ut på en dagsutflykt eller stanna över på vandrarhemmet eller uppe vid fyren. Under 2016 är Stora Karlsö öppet för besökare 4 maj–4 september.

    » Besök vår webbplats – www.storakarlso.se 
    » Besök oss på Facebook 

För information och bokning – kontakta Stora Karlsö på telefon 0498-24 05 00

Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har gjort en bokning hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.