Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet. Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi skickar nyheter och information från förbundet en gång i månaden. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej igen SCUF:are!

Nyhetsbrev november 2015

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF är förbundet för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Vi kommer att ha en monter på Mat för livet-mässan som vi hoppas besöks av många av våra medlemmar! Det är ett perfekt ställe att träffa andra SCUF:are, ställa frågor och lära dig mer om förbundet och vår verksamhet. 

I SCUF:montern hittar du förbundsstyrelsen, kansliet och representanter från medlemsföreningarna. Vi ser fram emot att umgås med SCUF:are från runtom i landet! 

SCUF håller till bredvid hoppborgen. Hoppas vi ses!

Ska din medlemsförening till Mat för livet?

SCUF Väst

Packa tomma väskor, vi drar till Stockholm och ”Mat för livet”-mässan den 4-6 december!

Vi snackar om 2 nätter på hotell, tåg t/r Göteborg – Stockholm, heldag som kan spenderas på ”Mat för livet”-mässan samt gemensam lördagsmiddag med efterföljande aktivitet.

500kr för SCUF-medlemmar

SCUF Öst

Den 5 december åker vi till Mat för livet–mässan i Kista! Vi har en buss som plockar upp medlemmar i Jönköping, Mjölby, Linköping och Norrköping. Vi kommer till mässan cirka 12:00 och reser hem cirka 17:00. Påvägen stannar vi och äter tillsammans!

100kr för SCUF-medlemmar

SCUF Norr

Förutom att besöka mässan och prova roliga produkter, kommer vi gå ut och äta tillsammans, det finns tid att umgås och varför inte passa på med julshopping i huvudstaden? Detta är verkligen en av årets höjdpunkter och något ni inte vill missa!

Vi reser fredag 4 december och är tillbaka söndag 6 december. Föreningen ordnar med resa, boende och mat under hela vistelsen.

500kr för SCUF-medlemmar


På gång nationellt

Nyheter från SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Nominera till nästa förbundsstyrelse!

Vill du vara med och påverka i förbundet? Vill du göra skillnad för personer med Celiaki? Eller känner du någon som vill det?

Vi i årets valberedning heter Eva Wilhelmsson och Elin Carlsson. Vårt uppdrag är att lämna in ett förslag till förbundsårsmötet med personer som vill engagera sig i förbundsstyrelsen. Vi behöver därför hjälp med nomineringar, tips och intresseanmälningar för att kunna presentera ett grymt förslag.

Följande poster blir lediga vid årsmötet: ledamot, vice ordförande, kassör, verksamhetsrevisor.

Skicka in nomineringar och frågor till val@scuf.se. I nomineringen vill vi att du skriver följande:
- En kort presentation av dig själv
- Vilken post nomineringen gäller
- Varför du/personen du nominerar passar för posten
- Kontaktuppgifter

Tveka inte att fråga om det är något du undrar över!

LAGA påbörjar år 2

LAGA-projektet har blivit beviljade alla pengar vi sökt för år 2! Detta betyder väldigt mycket för LAGA och dess utveckling. Vi kommer fortsätta vårt spännande arbete på skolorna och utveckla vårt metodmaterial. Läs mer

Snart är det Start!

Till helgen är SCUF:s medlemsträff Start! Vi ser fram emot en lärorik och rolig helg med gemenskap och erfarenhetsutbyte!


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Syd - SCUF-dag med mat, bio och bowling

Är du nyfiken på att engagera dig i föreningen? Den 21 november kan du att äta julbord, bowla och gå på bio (Hunger Games: Mockingjay part 2) med andra som gillar att ta tag i saker och att få med andra aktiviteter!

Begränsat antal platser.


GUSS - Julpyssel

På första advent, 29 november, anordnas ett julpyssel för medlemmar i SCUF GUSS. Mer information kommer inom kort! Håll utskik efter nyhetsbrev och på hemsidan.


Öst - Derby LHC-HV71

Vi går på det årliga E4-derbyt för att se LHC och Hv71.  Eventet kostar 50 kronor för SCUF-medlemmar!


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Celiaki på Lilla Aktuellt

Therese som är 13 år berättade om sin celiaki och hur det är på Lilla Aktuellt. Therese är ett av barnen i boken "Jag har celiaki" där 10 barn och tonåringar delar sina erfarenheter.

Tack för ditt svar!

Vi fick in nästan 700 svar på årets medlemsundersökning. Det är jättekul att många har engagerat sig. Resultatet kommer i en rapport i början på 2016.


Årsmöte i Norge

SCUF:s generalsekreterare Jenny var med på NCFU - Norsk cøliakiforenings ungdoms årsmöte i Ålesund. Kul att få inspiration och idéer från varandra!

Öst - Gokart i Hackefors

Lördag den 24 oktober var medlemmar i medlemsförening Öst utanför Linköping och körde gokart. Superkul!

Väst - Halloween på Liseberg

Inför Halloween var medlemmar i SCUF Väst på halloween tillsammans!

GUSS - Bakkurs

Den 17 oktober anordnades en bakkurser i Solna. Många nöjda deltagare och massor av god mat och fikabröd! Stort tack för en härlig dag!

Kladdkaka och förbundsstyrelsemöte

SCUF:s förbundsstyrelse har haft möte. Den här gången var även verksamhetsrevisor Jonas med! Självklart var det kladdkaka på kladdkakans dag!

GUSS - Allergivänlig bio

Medlemsförening GUSS anordnade en allergivänlig bio med LasseMajas Detektivbyrå.

Nu går det även att följa GUSS på Instagram!

Mat- och måltidskonferens

10 november stod LAGA - som är SCUF:s skolprojekt tillsammans med Unga Allergiker - på Livsmedelsverkets Mat- och måltidskonferens. Vi representerade barn och unga i skolan och disskuterade den offentliga måltiden. Det fanns ett stort intresse för elevernas åsikt!

Bästa medlemstidning

CeliakiForum vann Svenska Publishing-Priset för bästa medlemstidning. Medlemstidningen skickas ut till våra medlemmar (som medlem i SCUF är du också medlem i Svenska Celiakiförbundet) fyra gånger per år; nästa nummer kommer i december!

Vetenskapsrådet tar fram en informationsportal

SCUF:s generalsekreterare Jenny har besökt Vetenskapsrådet och diskuterat hur våra medlemmar kan ha nytta av den Informationsportal för kliniska studier som Vetenskapsrådet ska ta fram. Detta är en del av en kravinsamlingen samt kravanalysen inför uppstartandet av portalen. Vi ser väldigt mycket fram emot att se det slutliga resultatet!


Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


facebookinstagramtwitter

Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.