Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.


Året närmar sig sitt slut

Att vi närmar oss 2016 innebär för vår verksamhet att summera vad som har skett men samtidigt börja planera för nästa år med en ny budget. Året har innehållit en hel del byggnationer som flytt av Olympias läktare till Heden och Väla motorområde samt omläggning av två konstgräsplaner. Ett nytt ridhus invigdes ute i Laröd och ett stort antal större arrangemang har genomförts detta år. Framöver ser vi ett antal större utmaningar. Nya hallar planeras i Rydebäck, Ödåkra, Maria park samt på Västergård. En utredning är tillsatt för att försöka hitta en lösning för gymnastikens ökade behov av lokaler. Oslopiren och Oceanhamnen är också ett område där staden kommer göra avtryck. I dagarna håller vi på och ser över stadens bidragsbestämmelser som ska upp i nämnden i december och strax därefter kommer vi att påbörja projektet med en översyn kring hur vi ska fördela tiderna i våra hallar.

Hans Egger
Fritidschef

Vill på detta sätt tacka alla föreningar som genom diverse ändringar av spel- och träningsplatser gjort det möjligt för oss att byta och lägga nytt konstgräs på Heden och Norrvalla. Vi hoppas att detta skall medföra yterliggare möjligheter för er att bedriva en bra verksamhet.

Anders Hammarlund
Chef - Grönytor


Nya bestämmelser för kommunalt föreningsstöd för 2016

Fritid Helsingborg har tillsammans med HISO tagit fram förslag till nya bestämmelser för kommunalt föreningsstöd 2016. Förslaget presenteras på HISO:s presidium den 9 november kl. 16:00 – 17:30. Presidiet kombineras också med ett öppet forum där Helsingborgs föreningar får möjlighet att diskutera det nya förslaget till föreningsstöd.

En del av förändringen föreslår att föreningslivet kan ha möjlighet att skicka in en förenklad organisationsrapport i perioden november-december. De föreningar som gör detta kan godkännas snabbare och få tilldelade medel tidigare. Önskas ytterligare information kontakta Lennart Lindkuist.

Här kan ni hitta blanketten


Lokalbokningen informerar

Med anledning av det ökade trycket i hallar och anläggningar samt genomförda interna kontroller avser vi att tillsammans med HISO tillsätta en arbetsgrupp. Gruppens uppgift blir att finna kriterier för fördelning av halltider på ett mer rättvist sätt. De föreningar som synpunkter eller önskemål kan kontakta HISO. Målet är att ha ett beslut tidigt våren 2016 för genomförande hösten 2016.

Under november och december kommer vi även att genomföra nya interna kontroller på våra anläggningar för att få ett nyare underlag till gruppens arbete.


Ny administrativ chef på Fritid Helsingborg

Mikael Petersson är ny administrativ chef på Fritid Helsingborg från och med den 1 oktober i år. Han kommer närmast från Halmstads kommun där han på stadskontoret arbetat med central administration och samordning. Vem är då Mikael?

Jag blev helsingborgare i början av 90-talet och hjärtat klappar sedan dess för Helsingborgsidrotten! Tillsammans med mina barn har det blivit en hel del fotboll och friidrott både som engagerad förälder och som tränare.

Mina målsättningar är:

  • Att dialogen med föreningslivet ska utvecklas ytterligare.
  • Att kommunicera ut det Fritid Helsingborg erbjuder på ett enklare och tydligare sätt.
  • Att föreningslivet får rätt stöd enligt gällande bestämmelser.
  • Att möta nya trender och utmaningar såsom att föreningslivet tappar medlemmar till en mer oorganiserad och individuell träningsform.
  • Att stimulera föreningar till att få ungdomar att stanna kvar längre i föreningen och utvecklas till ledare.
  • Att utveckla fritidsverksamheten mot vision 2035.

Spontanidrott

Under v. 44 startade Fritid Helsingborg tillsammans med Skåneidrotten, HISO och ett antal föreningar upp ”Drop in” som är en del av det spontanidrottsprojekt som startades i våras. I Drop in erbjuder föreningslivet tonåringar att på fasta återkommande tider prova på föreningsaktiviteter utan krav på medlemskap eller prestation.

Mer information finns på www.helsingborg.se/spontanidrott

Många har svårt att se skillnaden mellan Pulshöjaren och spontanidrottsprojektet, därför har vi för avsikt att framöver se dessa som ett och samma projekt under benämning Pulshöjaren


Ung livsstil - forskningsprojekt i Helsingborg

Ung Livstil är ett forskningsprojekt där Helsingborg och 13 andra kommuner ingår och som leds av forskarna Ulf Blomdahl. Syftet är att ge kommunens politiker och tjänstemän ökad kunskap om ungas livssituation och önskemål. I Helsingborg har vi gjort undersökningen vart tredje år sen 2000. Senast var i år då vi under vecka 42 genomförde undersökningen med 3 300 elever i åk 4-6, åk 7-9 och gymnasiet.

Läs mer om Ung livsstil i samt ta del av de rapporter som tagits fram på:
http://www.helsingborg.se/startsida/kommun-och-politik/resultat-och-jamforelser/skol-och-fritidsverksamhet/ung-livsstil/

Forskaren Ulf Blomdahl kommer till Helsingborg under våren 2016 och informerar om resultatet från årets undersökning. Han kommer då att göra en särskild presentation för föreningslivet kring föreningsfrågorna.


Ännu ett höstlov fullt med aktiviteter

Höstlovscupen

Höstlovscupen är en återkommande fotbollsturnering i GA-hallen för ungdomar i årskurs 4 till gymnasiet. Ungdomarna sätter själva ihop sina lag och anmäler sig. I år var det högt tryck på anmälningarna och vi hade tyvärr inte plats för alla lag. Cirka 800 besökare tittade på turneringen som hade sitt 10-årsjubileum. Fritid Helsingborg vill i år tacka Stattena IF för det bra samarbetet med Höstlovscupen.

Zombiewalk

Under fredagen arrangerades en zombiewalk i samarbete med Väla centrum och Skånetrafiken där ungdomar från hela staden sminkade sig läskigt till zombier och vandrade både i centrum och på Väla. Många av deltagarna hade under en längre tid övat på ett dansnummer kopplat till zombiewalken och framförde det på olika platser dit de blev körda av en speciellt utklädd buss från Skånetrafiken. Många framförde att det var en rolig och annorlunda händelse i staden och vi hade mycket press och media på plats som filmade och skrev om dagen.

Pulshöjaren och Helsingborg Horse Week

Helsingborg Horse Week varade under höstlovet och stadens ungdomar hade möjlighet att hämta ut biljetter till hästtävlingen på sina fritidsgårdar. Det var mycket uppskattat av ungdomarna och Fritid Helsingborg arbetar på att erbjuda fler biljetter till aktiviteter och arrangemang i Pulshöjaren under hösten och till våren.

Loven är något av det mest uppskattade av det vi arbeter med och vi ser redan fram emot nästa!


Kontakt med Fritid Helsingborg

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg.

Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Har du frågor om vårt gemensamma arbete får du gärna höra av dig till oss.

Fritidschef
Hans Egger
hans.egger@helsingborg.se
042-10 73 87

Administrativ chef
Mikael Petersson
mikael.petersson@helsingborg.se
042-10 61 28

Växeln Idrottens Hus
042-10 61 50

Föreningsbidrag
042-10 61 24
lennart.lindkuist@helsingborg.se

Lokalbokning
042-10 61 41
sven-ake.landgren@helsingborg.se
042-10 61 39
mats.persson@helsingborg.se

Chef Hallar och Anläggningar
Peter Wennberth peter.wennberth@helsingborg.se
042-10 61 20

Chef grönytor
Anders Hammarlund anders.hammarlund@helsingborg.se
042-10 61 73

Enhetschef Mötesplatser/Lovverksamhet Bo Hammarqvist bo.hammarqvist@helsingborg.se
042-10 35 50

Enhetschef öppen fritidsverksamhet
Monika Linderos monika.linderos@helsingborg.se
042-10 33 42

Strategisk utvecklare
Lars Olsson
lars.olsson@helsingborg.se
042-10 73 74

Projektledare
Jens Zetterstrand
jens.zetterstrand@helsingborg.se
042-10 76 21

Fler kontakter hittar du på: www.helsingborg.se/fritid

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg. Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en del av Fritid Helsingborg eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.