Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

November är ena stunden höst och sen är det helt plötsligt advent!

Varorna fortsätter att dundra in här i butiken. Julen börjar smyga sig in och det kommer varma goa garner från våra leverantörer! Vi hade härliga höstlovspysseldagar här i förra veckan och laddar för scrappbookmaran på lördag där vi ska vara med och demonstrera virkning och sälja band och få se en hel massa kreativitet och så förståss för Logårdstticknigen den 15 november. Välkommen att följa med oss in i november!

Påtringar eller stickringar som de också kallas finns på en hel del barns önskelistor inför julen liksom ull och tovnålar. Vi har också fina långstygns och korstygnsbroderier som är jättebra presenter åt pyssliga barn.

#Stickningsinspiration

Järbo har som vanligt sprutat ut en massa inspiration på webben! De har släppt en hel hög med nya gratisbeskrivningar och på bloggen hittar du bland annat ett smart inlägg om julklappsplanering! De har också hunnit med att skicka lite nyheter till oss! Glöm inte heller att vi säljer cerice mellanraggi till förmån för rosa bandet ända till den 15 november!

Tio nya färger i 150-grams Raggi hittarn ni nu hos oss och längst ner på Järbos Raggisida! Den cerice Mellanraggin kostar 82 kronor och av dem går 41 till bröstcancerfonden!

Fyra nya färger i Elise som är ett blandgarn i bomull/akryl skickade de också med! Här kan du läsa om Elise på Järbos blogg

Molly är en nygammal bekant för dig som vill ha ett lite tjockare akrylgarn! Vi började med ett startpaket av värger men kommer att ta in fler efter hand!

Kunstgarnet från Hjertegarn/Kinna textil har kommit i ett par nya färger! Härligt i så väl sjalar och halsdukar som koftor. Det är mångfärgat och lite ojärmt spunnit för härliga effekter!
På Kinna textil hittar du en hel del gratisbeskrivningar. De har också satsar stort på Aloe Vera i höst och behandlat sitt bomullsgarn Jasmine 8/4 med det som mjukmedel som också får effekt för stickaren och användaren av de färdiga plaggen. De har också levererat sockgarn med Aloevera och Jojobaolja till oss!

Sandnes har kommit med ett härligt häfte med Mumin-motiv! Vilka barn vill inte ha det i julklapp? 
Bilder på samtliga modeller hittar du på Sandnes hemsida. I morgon kommer deras säljare Astrid på besök så troligtvis dimper det ner en hel drös med garn därifrån i mitten på nästa vecka!

Inom ett par veckor kommer ytterligare ett Nålbrev med adventsmys, julklappstips och inspiration inför julen! Njut av hösten till dess!

Tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev! Gilla oss gärna på Facebook,  Instagram och Pinterest och hör gärna av dig med synpunkter på nålbrevet via e-post. Ha en härlig textilhöst!

På gång...

Öppettider i november

Måndag,
onsdag-fredag 10-18
Lördag 9-12

4 november 10-20

29 november 15-20

Shoppingkväll

4 november är det shoppingkväll med handarbetskafé. Passa på att handla i två butiker innan du kommer till oss så har du förutam chansen att vinna presentkort på Grästorp Handel möjlighet att vinna en påse kakor hos oss! Vi bjuder som vanligt på kaffe/te och kaka 

Logårdsstickning

Söndagen den 15 november är det dags för Logårdsstickning igen! Läs mer om evenemanget på Logårdsstickningens sida

Stickkaféer

NBVs stickkafé på Grästorps Museum är torsdagar i ojämna veckor under hösten. Den 5 november slås dock ihop med handarbetskaféet här i butiken ikväll den 4 november.

Eftersom suget efter att träffas och stickas tillsammans är stort så fortsätter vi att träffas på Café Nordstan klockan 16 varje måndag. Ta med dig din stickning och kom!

Gå med i Facebookgruppen Vi som stickar i Grästorp så missar du inte någon information.

Tändningskväll med julmarknad 29 november

Den 29 november klockan 15 till 18 är det tändningskväll med julskyltning, fyrverkeri och julmarknad. Vill du vara med och sälja något finns möjlighet att stå inne på kulturhuset eller ute på torget (kontakta Alma Ohlin). Vi kommer att få musikalisk underhållning av Håkan Torpenberg, luciakandidaterna serverar glögg och Lions lottar fram vem som ska bli Lucia. Desstuom kommer det förstås att finnas en hel del bra julklappserbjudanden i butikerna!

Tävlingar

Det var vääääldigt många som var med och tävlade i Grästorp Handels tält på Ljusfestivalen så det tog sin tid att gå igenom alla svar! Vi har i alla fall hittat några vinnare och de presenterats inom kort på vår blogg.

På Tjejmässan tävlade vi ju bland annat i luftmaskvirkning! Anna Dahlén och Annika Lunde stickade båda en bit över 30 luftmaskor på 30 seckunder och fick således var sitt garnpaket från Permin.

Även där hade vi en Gissa-garnets-längd-tävling och den vanns av Gerd Larsson!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.