Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jouanita Törnström

är Återhämtningskonsult inom psykiatri i psykisk (o)hälsa och utbildar genom föreläsning och kursledarskap med brukarperspektivet i fokus.


Workshop: första linjen för barn och unga vid psykisk ohälsa

Den 19 januari klockan 09.30 erbjuder Sveriges kommuner och landsting en workshop i första linjen för barn och unga vid psykisk ohälsa för att tydligare definiera vilka barn och unga som bör kunna erbjudas insatser på första linjen och vilka insatser som bör finnas tillgängliga. Läs mer här.


Månadens Boktips

Klicka på boken och läs mer

Mätning av psykisk hälsa är möjligt

Uppdrag psykisk hälsa har kartlagt statistik som mäter psykisk hälsa i samhället. Bl.a får vi ta del av barn med psykiska besvär, barn med psykosomatiska besvär, barn och unga med psykiatrisk diagnos, självmord hos unga etc. Självklart kan vi även ta del av hur statistiken ser ut för vuxna. Läs mer här. 

Fotnot: Uppdrag psykisk hälsa är ett resultat av en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för 2015. 

Jouanita frågar...

I detta nyhetsbrev tar vi en titt på olika föreningar, forum, organisationer och småföretag i vårt avlånga land som på olika sätt jobbar inom ämnet psykisk (o)hälsa. Vi har bl.a mött Petra Rohrer Utvecklingsledare på Forum för Brukarinflytande i Uppsala län och Catrin Fryklund utbildningsamordnare på RSMH-utbildning i Stockholm. I detta nyhetsbrev möter vi... 

Veronica MalmVerksamhetsutvecklare på SeSam i Uppsala

 1. Vad är SeSam för verksamhet?
  SeSam är ett ideellt nätverk som funnits sedan 1992. Varje termin erbjuds kostnadsfria föreläsningar som har anknytning till funktionsnedsättning. Vi utgör ett komplement till arbetsplatsbaserade utbildningsinsatser och skapar förutsättningar för samarbete mellan olika organisationer genom föreläsningarna.
 2. Vad har ni för föreläsningar?
  Vi har föreläsningar inom både fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.
 3. Vilka är er målgrupp?
  SeSam vänder sig i första hand till dom som arbetar med och för människor med olika funktionsnedsättningar i Uppsala län samt människor som har en funktionsnedsättning och deras anhöriga.
 4. Fritt sagt om SeSam föreläsningsverksamhet?
  SeSam är en mötesplats för erfarenhetsutbyte mellan professionella, brukare, anhöriga och andra intresserade. Genom gemensamt lärande kan verksamheterna utvecklas utifrån människors behov och resurser.
  SeSam drivs och finansieras i samarbete av olika verksamheter i Uppsala län. Dessa är Landstinget, Arbetsförmedlingen, Uppsala Kommun, Försäkringskassan, Svenska kyrka (Uppsala Stift), Föreningen (H)järnkoll, Handikappföreningarna samarbetsorgan (HSO), Forum för brukarinflytande, Studieförbundet Vuxenskolan. Plattformen för social ekonomi (PLUS).
  SeSam lånar verksamheternas lokaler och föreläsarna föreläser på arbetstid.

Läs mer om SeSams verksamhet här.

GOD JUL OCH GOTT NYTT 2016

Året går mot sitt slut och vi på TÖRNSTRÖM:s Återhämtningskonsult inom psykiatri önskar er en härlig december månad och en god start på det nya året i januari. På återseende!

GOD JUL, MERRY CHRISTMAS, FRÖLICHE WEIHNACHTEN, iFELIZ NAVIDAD, JOYEUX NOËL, BUON NATALE 


TÖRNSTRÖM Återhämtningskonsult inom psykiatris nyhetsbrev erbjuder dig information inom psykisk (o)hälsa och erbjudande om företagets tjänster.

Antal prenumeranter: 166

Nr:005, vecka 51 - 2015 

www.aterhamtningskonsult.se

info@aterhamtningskonsult.se

Du hittar oss även på FaceBook, LinkedIn och på Twitter

facebooklinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter