Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV NOVEMBER 2015

Vi har en mängd evenemang att se fram emot innan jul- och nyårsuppehållet tar vid. Vad sägs om Syltklubben, Jump Session-lägret, Rhythm Hot Shots-lägret, danskvällar och ny kursstart? Håll till godo! 

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NY KURSSTART OCH ÖPPET HUS I NOVEMBER

Terminen går i ilfart och det är redan dags för Kursomgång 3. Kursschemat är sig likt och som vanligt föregås kurstarten av gratis Öppet Hus. Läs mer om anmälan och kurser här.


UNGDOMSKURS PÅ ONSDAGAR

Efter ett välbehövt höstlov startar en ny femveckorskurs för ungdomar med Fatima. Kursen innehåller en blandning av autentisk jazz och charleston.

Kurstillfällen: 4/11, 11/11, 18/11, 25/11, 2/12
Dag och tid: Onsdagar 16.00-16.45
Kurslängd: 5 veckor
Kostnad: 500 kr
Åldersgrupp: 9 - 14 år


SYLTKLUBBEN 1 NOVEMBER

Syltklubben, som är Chicagos nyaste evenmang, har blivit ett populärt inslag här på Chicago. Den 1 november är det dags igen. Syltklubben är en musikalisk träffpunkt för både musiker och dansare och självklart är även de som föredrar att sitta ner och bara lyssna och njuta lika välkomna. Chicago tar ingen entréavgift den här kvällen och både husband och gästmusiker står till allas förfogande helt utan ersättning. Men med tanke på den icke befintliga entréavgiften hoppas vi uppmuntra alla besökare att ta med en slant som dricks till bandet. Boka in den första söndagen i varje månad! Datum här >>


GE BORT EN DANSKURS I JULKLAPP!

Varför inte ge bort en danskurs i julklapp i år? Vi har presentkort och du väljer själv vilken summa som ska stå på presentkortet. Detta kan alltid inhandlas på de tider då vår kassa är öppen i samband med kurser och danskvällar.

För köp på andra tider, exempelvis dagtid, kontakta vårt kontor 08-669 60 90.


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna förtsätter envist precis som vanligt med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar men den 18 november intas scenen av Hornsgatan Ramblers och sista onsdagen i månaden kommer är det som vanligt Tommy Löbel Swing band som förgyller kvällen.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Det vankas New Orleansjazz på Klubb Swingout, Imperial Club bjuder på pianoboogie och rhythm´n blues och sist ut i november på Club Hot-Cha står Bebop på menyn och ryktet säger att etablissemanget då även får besök av bandet Hoodlums of Bebop. Missa inte det! Nu närmast, på lördag, är det Filmvisning och Elevdans. Välkomna! Mer om alla teman här >>

31/10 Elevdans + Filmvisning
7/11 Klubb Swingout - New Orleans
14/11 Imperial Club
21/11 Live på Chicago - Stolen Sweets
28/11 Club Hot-Cha - Live: Hoodlums of Bebop


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-22.00) viks åt temaklasser av olika karaktär. Här ges möjlighet att grotta in sig lite extra i olika dansrelaterade ämnen. Nu på söndag är det Syltklubben men därefter kommer temaklasserna på rad och först ut är Autentesk jazz i Lindy Hop. Läs mer om alla teman här >>

1/11 Syltklubben
8/11 Autentisk Jazz i Lindy Hop
15/11 Parakrobatik i Lindy Hop
22/11 Balboa
29/11 Fotvariationer i Lindy Hop


WORKSHOPS PÅ CHICAGO

Glöm inte bort att anmäla er till minilägret Jump Session nu i november med Catrine Ljunggren och Simon Selmon. och i december borde alla planera in det unika "Rhythm Hot Shots Weekend".

Jump Session 20-21 November

Detta är en intensiv korthelg med Slow dance/Foxtrot, lindy hopklasser och socialdans. Som instruktörer denna gång får vi träffa Simon Selmon (ENG) och Catrine Ljunggren (SWE). Läs mer >>

The Rhythm Hot Shots Weekend 18-20 December
Dansgruppen Rhythm Hot Shots firar 30 år denna helg och vi inbjuds att fira denna händelse tillsammans med dom. Många av de ursprungliga medlemmarna genom alla år kommer att undervisa på lägret vilket är en unik händelse, att alla dessa dansare samlas igen efter så många år. Det blir också socialdans både fredag och lördag kväll. Läs mer >> 


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagarna mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Höstens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan.ERBJUDANDE!

GÅ STEPP FÖR ENDAST HALVA PRISET OM DU GÅR YTTERLIGARE EN KURS!


Onsdag 4/11
19.45 Lindy Hop

Lördag 7/11

13.00 Stepp
13.30 Charleston/Jazz
14.00 Lindy hop
KLUBB SWINGOUT PRESENTERAR:


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.