Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kulturbåtarna – delad tvåa av Stora Turismpriset 2015

För 22:a året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats. Läs mer om Stiftelsen och priset här.

I tisdags avgjordes det vem som tog hem Stora Turismpriset 2015. 15 kandidater slogs om titeln och Kulturbåtarna representerade Västsverige. WildSweden tog hem storvinsten på 100 000 kronor men som delad tvåa belönades även Kulturbåtarna med 10 000 kronor att använda till en kunskapsfrämjande insats inom turism.

Stora Turismpriset delas ut en gång per år av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism för föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som bidrar till att utveckla turismen i Sverige. Turistorganisationer i samtliga län erbjuds att nominera kandidater till Stora Turismpriset, och Turistrådet Västsverige valde i år att nominera Kulturbåtarna, som erbjuder olika typer av temakryssningar i Göteborg och Bohuslän – och därigenom lockar många turister till regionen.

— Visst ville vi vinna men det är en ära bara att bli nominerade för våra satsningar som vi har gjort med Kulturbåtarna. Vi har under några års tid arbetat hårt med att skapa produkter som genererar turistintäkter till Västsverige och nu vet vi att vi är på rätt väg, säger Fredrik Åkerfeldt från Kulturbåtarna.

Senast vinsten gick till Västsverige var 2013 då Läckö Slott tog hem priset. Naturligtvis hade Fredrik Lindén, vd för Turistrådet Västsverige, glatts lite extra om Kulturbåtarna tog hem vinsten men säger ändå:

— Jag är oerhört glad för Kulturbåtarnas skull att de var Västsveriges representant. Deras målmedvetna satsning på såväl reguljärtrafik i Bohuslän som på olika typer av temakryssningar har varit imponerande att följa, och vi har också samarbetat med gott resultat när det gäller produktutveckling, bland annat kring Svenska Västkustlinjen, där turister kan åka på en tredagarskryssning från Göteborg till Strömstad med stopp längs vägen, säger Fredrik Lindén.

Samtliga vinnarkandidater var förutom Kulturbåtarna, WildSweden, VMregionen Åre samt Östersund, Svartådalens Bygdeutveckling, Öster Malma, Nystedts Husky Tur & Natur, Sveriges Järnvägsmuseum, Kalmar slott, Stockholm Adventures, Medeltidsveckan, Skoklosters slott, Sliperiet Borgvik, PM&Vänner Hotel, Guitars- The Museum – där alla representerar intressanta besöksanledningar i hela Sverige med ingredienser av natur, kultur, historia och hållbarhet.

SKÄRGÅRDSJULBORD

Upplev vårt härliga skärgårdsjulbord på M/S Nya Skärgården Anno 1915. Det bjuds på allt man kan tänka sig från både hav och land. Ombord har vi en mysig julstämning och glöggen står på värmning. Boka in företaget eller vännerna och häng med ut i skärgården. 

Kontakta oss för mer information

Skärgårdsjulbord

Löksill , Senapsill med Laphroaig , Kräftsill,
Svartvinbärssill, Inlagd Strömming
Skagenröra , Gubbröra, sillsallad
Gin & enbärs gravad lax , varmrökt lax, kallrökt lax
Ägg med räkor, skaldjursterrin
Romsås, Hovmästarsås

*

Onsalakorv, Timmermanskorv, Viltkorv, Svartrökt bog,
Senapsgriljerad Julskinka
Rårörda lingon, 3 sorters senap
Pepparrotscreme, rödbetssallad

*

Köttbullar, Prinskorv, Sirapsglacerade revben,
Knaprigt fläsk
Rödkål, Lasse i Gatans långkål, potatis
Kapten Haralds frestelse

*

Blåmögelost, Brieost, Cheddarost,
Mamma Kerstins fikonkompott
Vörtbröd, Nya Skärgårdens kavring & fröknäcke

*

Nybryggt kaffe samt dessertbord med äggost och
båtlagat godis m.m

Skärgårdskryssning inkl glögg & julbord 695:- per person

Bryggsegling inkl glögg & julbord 495:- per person

Välkommen ombord!


Årets julklapp

Ge bort en kryssning i julklapp. Presentkort finns att köpa i olika valörer och beställes direkt från hemsidan. 

Köp presentkort


Fest, bröllop och event från 10-220 personer

Skaldjurskryssning på er egen skärgårdsbåt

Ta med företaget, kunderna eller vännerna på skaldjurskryssning ombord på er egen skärgårdsbåt. Vi dukar upp med alla läckerheter man kan tänka sig och vi lovar att detta blir en fantastiks upplevelse.

Välj kryssning i Eskil Kanal med Södra Skärgården eller i Göteborgs Norra skärgård.

Kontakta oss för en offert.

Fest eller bröllop på er egen skärgårdsbåt

När du och din partner väljer att manifestera er kärlek med giftermål eller om ni vill fira er bemärkelsedag är bara det bästa bra nog. Därför är MS Nya Skärgården den perfekta platsen för er fest. Fartygets charm och prestanda förstärker era gästers upplevelse av er stora lycka.

Kontakta oss för offert. 

För bokning eller frågor kontakta oss på 031-101015 eller via info@kulturbatarna.se
Ni kan även använda er av vårt kontaktformulär så kontaktar vi er. Klicka här.


Göteborg & Bohusläns Rederi AB - Kulturbåtarna
031-101015 - www.kulturbatarna.se - 
info@kulturbatarna.se

Gilla oss på Facebook - Följ oss på Instagram - Följ oss på Twitter
Dela på Facebook - Dela på Twitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.