Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Gör hälsa kul och enkelt!


Halloween - Bus eller godis?

Många är traditionerna vi har plockat upp från övriga världen. Jag tycker vi ska ta varje tillfälle som finns till att fira och festa. Det gör att vi träffas, har kul, skrattar, har gemensamma mål, något att se fram emot när det är mörkt eller vardagstrist och sen något att prata om och minnas. Välkommen hit! Mina nyhetsbrev får du som jag träffat genom mina 11 år som hälsorådgivare. Jag hoppas du får några härliga tips du gillar här, då kommer jag närmare mitt mål att bidra till ett: "Friskare Sverige". 


Boktips!

En gammal favorit är denna bok... vi består av ca 60-70% vatten. Hur fyller du på varje dag? Om vi bara dricker för fullt blir vi bara kissnödiga... och hur påverkas vi av vattnet och mycket mer finns i denna oerhört intressanta bok! Rekommenderas varmt!

Vi går många omkring med vätskebrist och är oerhört känsliga för det... du har säkert känt av torra läppar, ont i huvudet för att nämna några symptom. Här i boken får du veta vad mer som vätskebrist kan leda till. Det är en av de största anledningarna till många av våra vanligaste sjukdomar hävdar Dr. F. Batmanghelijd. 


Gott pålägg!

 Vi fastnar lätt i gamla mönster, vanemänniskor som vi är.  En smörgår är gott och slinker lätt ner till kaffet på morgonen eller på eftermiddagen. På brödet har vi gärna smör av något slag och ett pålägg som ost eller skinka. Tyvärr är varken brödet (gluten och snabb kolhydrat) bra eller smöret (laktos, mjölkprodukt som vi alla äter för mycket av, mjölk är till för kalven som ska växa 1 tom på ett år). Jag har några förslag:

1. Välj rågbröd, Finnarna är bra på bröd. Rallarhalva eller rågkuse. Den gjord på råg och helt utan något tillsatt sött.

2. Välj salladsblad eller vitkålsblad istället för bröd.

3. Mosa mumsig lyxig god avokado på smörgåsen istället för smör. Pressa lite citron på så blir den inte brun (oxidation). Då får du nyttiga fetter och en supergod smörgår. 

4. Toppa alltid din smörgås med massa grönsaker. Kom ihåg 50% regeln. Att varje dag äta ca 50% råa grönsaker eftersom det hjälper dig att behålla en hälsosam vätskebalans. Tomater, gurka, sallad, ärtskott osv..osv... bara bygg ett berg med grönsaker och mumsa på!


TED TALKS

Jag älskar Ted.com 

Det finns så många informativa och inspirerande föreläsningar där. Gå gärna in och lyssna på en varje vecka. Mitt tips denna gång är mycket kort och mycket viktigt. Den knyter ihop det jag talade om i förra nyhetsbrevet om bakterier och tarmar med ett annat viktigt ämne cancer. Han visar upp hur man med hjälp av att programmera bakterier kan upptäcka cencer och även bota cancer. Han jobbar på syntetiskväg och det är inte enligt min filosofi... vad tycker du? Jag tycker att det är ibland kan behövas gå den vägen även om det inte är det första jag vill... 

TED: Tal Danino


MÅNADENS MEDIABEVAKNING

Studie varnar för antioxidanter

Har fått många frågor avseende studien som publicerades 7 okt som sa att antioxidanter får cancern att sprida sig fortare.

Läs den här:Studien

Även om rubriker och rapporter avseende studien är missvisande så får jag erkänna att jag gillar när studier och rubriker som denna kommer eftersom det blir en debatt och en dag framöver hoppas jag att alla förstår skillnaden på naturliga tillskott/mat och på syntetiska tillskott/tillskott tagna ur sitt sammanhang.

Kom ihåg att vara källkritiska!

Så här är det:
1. Studien utfördes med syntetiska antioxidant som knappt finns i tillskott numera. De finns absolut inte i naturliga tillskott.
2. Det stod även att broccoli gick bra att äta utan problem, dvs naturliga antioxidanter är ok. Ja, just det...
3. En del av studien utfördes varken på möss eller människor utan endast på cellodlingar.
4. De hade samma syntetiska antioxidant i denna studie som den för något år sedan som sade att antioxidanter ger lungcancer. Har man inget intresse av att göra vettiga studier? Gör om! Gör rätt!
5. Det finns MASSOR av studier som visar att antioxidanter ökar immunförsvaret och även reducerar och tar bort cancer. Jag har själv en man med prostatacancer som efter några månader med stora mängder antioxidanter fick ner sina psa värden till nästan noll.
6. Kommer ofta tokiga studier och skrifter någon månad innan stora hälsomässan. Ja, allt är som vanligt tyvärr.

Hela hälsoetablissemanget ha gått i taket och en mycket bra artikel kan du läsa här. Den är från Holistics: Holistics förklaring om bristerna avseende studien 

Neolife Sport Story

EMELIE ENJEBO

Proffessionella basketspelaren Emelie Enjebo ville gå ner några kilo men var orolig för att förlora muskler när hon fick Neolife Viktprogram och gick ner 20 kg på ett halvår varav hela 18 kg fett. Hon gick från 28% kroppsfett till 11% kroppsfett. Och klev samtidig fram som basketspelare och hamnade i toppen i poänglistan. Grattis! 

Neolife Viktprogram som Emilie använde är komplett för att säkerställa att hon fick all vikig näring. Den har högkvalitets proteiner innehållande alla 22 aminosyror samt vitaminer och mineraler och lite kolhydrater för att maximera upptagligheten. Den är helt biokompatibel och är baserad på många års forskning. Shaken höjer inte blodsockret och förhindrar därmed viktökning samtidigt som den har ett lågt kaloriinnehåll och bra med fibrer för att ge mättnad.

Många som gör olika viktprogram får tyvärr näringsbrist och blir lätt sjuka eller minskar i muskelmassa och det är katastrof för en aktiv elitidrottare! 

Det var inte bara fysiska resultat som uppstod utan Emelie växte även som ledare med bättre självkänsla och med mer självförtroende på planen. Nu har Emelie rekryterats till ett av de bästa lagen i Sverige och vi önskar henne all lycka till i sin basketkarriär och hälsa!

Vilka Neolifetillskott använder du?

Pro Vitality+, Neolife Shake och Neolife bar. 

Här kan du läsa mer om idrottare som använder Neolife tillskott för ökad prestation och återhämtning. Neolife Sports Team


Trattkantareller

Först och främst, var mycket noga med vilken svamp du plockar. Det finns många som ser väldigt likadana ut och man kan dö om man äter fel. Aven om det är väldigt ovanligt.  

Rensa svampen genom att riva hatten i två delar så ser du lätt om det är barr eller mask i foten att ta bort.

Svamp är mest vatten och är ett kolhydratsfattigt livsmedel. Det finns protein, järn, B, C och D-vitaminer samt magnesium, Kalium och fosfor i svampar. Och du kan plocka gratis i naturen!

Vi kan ta hand om svampen på flera sätt: i frysen, torkade eller inlagda. Jag brukar torka mina svampar och använda dom på två olika sätt.

1. Ta en dl torkade trattkantareller och smula fint i en mortel och häll ner i en gryta, en wok, paj, gräddsås eller köttfärssås. Det är en fantastisk smaksättare! Blir mat som smakar höst direkt.

2. Du kan lägga trattkantarellerna i en skål med vatten och låta dom svälla. Det är bra att låta dom ligga minst en timme i vätska. Häll sen av vattnet och skär svampen i små bitar eftersom den lätt kan bli lite seg. Det handlar nog om smak och tycke. Jag gillar inte för stora bitar. 

Vid tillagning av färsk eller blötlagd svamp lägger du dom i pannan utan fett och steker långsamt till vätskan är nästan borta och sen lägger du till smör eller olja och kryddor efter smak. Jag vill föreslå Ghee som numera finns att köpa färdigt. Vill du göra eget Ghee så kan du läsa här nedan hur du gör. 


Gör eget GHEE

Att göra eget Ghee är enkelt.

Köp osaltat smör och lägg i en stor kastrull in i ugnen (det kan lätt bli för varmt på spisen) på ca 40-50 grader. När det är smält kommer smöret att separera och är klart och fint i övre delen av kastrullen och vitt och grumligt i botten. Häll då försiktigt av det klara och fina smöret i en eller två glasburkar så har du gjort ditt egna Ghee, eller renat smör som det heter i Sverige.

Ghee behöver du inte förvara i kyl. Du kan ha det på köksbänken rumstempurerat till din matlagning och dina smörgåsar. Det här alternativet är rent ett mer häslosamt alternativ och används även terapeutiskt för att rena kroppen från slagg och orenheter. Och det är mycket godare än vanligt smör. Prova gärna!  

Vad händer...

HELDAG

En hel dag för att göra hälsa kul och enkelt. Du får inspiration, kunskap, övningar och planering för att skapa en framtid som är friskare, energifyllt och roligt. Förutom fika, lunch och insikter får du även ett kompendium fullt av råd, övningar och plats att skriva på.

Gör hälsa kul & enkelt

BOKA din plats här:

Måndag 18 november

PRIS 3500 :- 

Läs om heldagen


Frukostmys!

12 nov 7:30-9:00

Frukostmys där du får en skön start på dagen och ett litet smakprov av min heldag! Jag bjuder på smoothie, bar, kaffe, te och inspiration!

HÄLSA HELT ENKELT!

Kom och ta med dig vänner och kollegor. Begränsat antal platser. Kostnadsfritt. Anmäl er här: Hälsofrukost


MÅNADENS PRODUKT

Kal-Mag +D

Nu kommer den mörka perioden i Sverige och behovet av extra D-vitamin ökar. 

Denna produkt har biotillgängligt Kalcium och magnesium tillsammans med vitamin D som ökar upptaget 20 ggr. 

Några bra saker dom gör i kroppen:

  • Kalcium är viktig för vårt skelett, blod och tänder och behövs för att bidra till normal muskelfunktion. Brister leder till beskörhet.
  • Magnesium stödjer det centrala nervsystemet och brister på det kan märkas med kramper, ryckningar eller allt som har med nerverna att göra
  • Vitamin D bidrar till normalt upptag/ utnyttjande av kalcium och fosfor och mycket mycket mer. Speciellt under den mörka årstiden är D-vitamin tillskott viktigt. Brist kan leda tillbenskörhet och depressioner. Det diskuteras mycket om symptom på D-vit brist och det forskars förfullt i området. Viktigast är att folk med mörk hudfärg lider mer av d-vit brist än andra och bör absolut ta extra tillskott.

Webshop!

Jag älskar NEOLIFE´s tillskott.

Hela födoämnen, naturliga, FDA standard, genomtänkt och fungerar. Du kan också lätt köpa det i min webshop! Där finns en unik Kal-Mag + D-vit som är så viktiga mineraler o vitamin och även basiskt. En billig produkt. Endast 181 kr för 180 tabletter. 

Där finns också den omtyckta proteinshaken och protein barsen och energite, multivitaminer och omega med alla 8 omega-3 sorter och mycket mer. Enkelt att registrera sig och få hemleverans.

Kom ihåg att JAG ingår när du handlar hos mig. Ställ dina frågor till mig via mail: ingela@360-halsa.se 

360 butiken hittar du här:

Webshopen


Ayurveda

Höst och Vinter

Ayurveda betyder " Läran om Livet!" I Auyrveda används kosten terapeutiskt. Dvs det vi äter och dricker är av största vikt och planeras noga. Vid obalanser finns en uppsjö av rekommendationer att äta eller dricka för att må bra igen. Det är en fantastisk kunskap nedärvt från många generationer under många tusen år.

Nu kommer höst/vinter och elden är stor inom oss varför vi ska äta tung och varm mat. När Vatas egenskaper dominerar som kyla, vind, torrt, oregelbundenhet bör vi tillföra motsatt kvalité för att skapa balans. Välj därför varm mat och dryck. Öka på med omega-3 och ät gärna dadlar, kanel, nötter, fikon och russin. Undvik kalla drycker och kall mat. Ta gärna varm oljemassage och varma bad. 

Kryddor som hjälper dig nu är: kanel, kardemumma, fänkål, anis, muskot, lakrits, persilja, basilika, ingefära och kryddnejlika.

Mina lärare och min favoritbutik hittar du på Barnhusgatan i Stockholm, Veda lila: Veda Lila Gå gärna dit och njut och köp goda vata-teer!


Yes Group Sweden i höst

9 nov kommer Martin Höckenström och hjälper oss med en av de viktigaste ämnena: Att effektivt leda sig själv på riktigt!

När livet snurrar på i full fart och vi inte hinner med oss själva som är ganska vanligt i december i Sverige då kan det vara skönt att redan i november få bästa råden och ha full kontroll. 

Läs mer på:Yes Group Sweden


FACEBOOK

360 grader på facebook

Gå gärna in och gilla min facebooksida för kul å enkla hälsoreflektioner mellan mina inspirationsbrev.


LINKEDiN

360 grader hälsa på LinkedIn

Gå gärna in och gilla min sida på LinkedIn och dela med dig till dina härliga företagswkontakter som söker någon inspirerande och resultatgivande på deras nästa Kick-off eller personalmöte. Jag brukar erbjuda en timme: Hälsa helt enkelt! Där går vi igenom kost, vila och motion kort och har övningar som vi gör tillsammans och dom får även viktiga tankar och övningar kring ergonomi för dom med stillasittande arbeten.

360 grader hälsa, www.360-halsa.se, +46 (0)705-889957, ingela@360-halsa.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.