Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jouanita Törnström

är Återhämtningskonsult inom psykiatri i psykisk (o)hälsa och utbildar genom föreläsning och kursledarskap med brukarperspektivet i fokus.


Självmordslinjen ger dig stöd dygnet runt

För knappt två månader så öppnade så äntligen MIND självmordslinjen med öppettider dygnet runt. Hit kan du maila, chatta eller ringa anonymt och är för dig som har tankar på att ta ditt liv eller om du är nästående och har frågor och funderingar. Telefon 90101 Läs mer här.


Månadens Boktips

Klicka på boken och läs mer

Coach Board Game

Spelet för personlig utveckling

Coach Board Game lämnar spår långt efter det att spelet är slut. Det ger deltagarna kunskap om processer som ständigt pågår i vårt undermedvetna och du kommer till insikt om dessa istället för att som tidigare reagera instinktivt i vissa situationer. Med hjälp av dessa insikter kan vi utvecklas till mer harmoniska, medvetna människor. Läs mer här.

SeSam - Hos oss är lärandet en del av livet

Tisdagen den 15 december klockan 13.30-15.30 har Du nu möjligheten att få lyssna till föreläsningen hos SeSam i Uppsala län "Våga säga Ja till livet - om att övervinna borderline" på i Stiftelsens Hus i Uppsala. Föresäsningen har redan nåtts av flera 1000-tals personer - passa på att bli en av dem. Anmäl dig här.

Jouanita frågar...

I nyhetsbrev nummer 3 som kom ut i oktober berättades det att vi numer tar oss i kommande nyhetsbrev en liten närmre titt på olika föreningar, forum, organisationer och småföretag i vårt avlånga land som på olika sätt jobbar inom ämnet psykisk (o)hälsa. Först ut var Petra Rorher Utvecklingsledare på Forum för Brukarinflytande i Uppsala län. I detta nyhetsbrev möter vi... 

Catrin Fryklund utbildningsansvarig på RSMH (Riksförbundet för social och mental hälsa) -utbildning i Stockholm.

  1. Vad är RSMH för en organisation?
    RSMH är en ideell organisation för och med människor med psykisk ohälsa. Våra medlemmar kan ha egen erfarenhet av psykisk och social ohälsa, vara anhörig och andra som vill stödja vårt arbete. I RSMH kan den som lever med psykisk ohälsa och ensamhet hitta stöd i umgänget med andra i samma situation. Det kan handla om allt från att ta en pratstund över en fika till att delta i en självhjälpsgrupp, kurser och andra aktiviteter eller engagera sig i själva föreningsarbetet. Vi arbetar med opinionsbildning som att motverka fördomar och förbättra vård och service till personer som lever med psykisk ohälsa.
  2. Vilka utbildningar erbjuder RSMH?
    Vi har många kurser i vårt utbud, men just nu är det framför allt kursen Första hjälpen till psykisk hälsa som vi har bokningar på. Det är precis som det låter en första hjälpen-kurs som ger en konkret handlingsplan när någon i ens närhet mår psykisk dåligt. Vi vill gärna fortsätta ge utbildningar i Bättre bemötande, Återhämtningsinriktat, Brukarinflytande och empowerment som är våra egna kurser.
  3. Vad är speciellt med RSMH utbildning?
    Det fina med RSMH Utbildning är vår möjlighet att kombinera kunskaper som den enskilda kursledaren har fått genom sina erfarenheter av psykisk ohälsa och med många människors olika erfarenheter som vi har, för att vi är en brukarorganisation. Vi mixar in en dos forskning i det här kunskapandet. Vi är särskilt intresserad av forskning som utgår från brukares erfarenheter. Den här kunskapsmixen gör våra utbildningar både angelägna och intressanta! Det pedagogiska upplägget är också viktigt. Jag tror att det är nödvändigt i en bra utbildning att kursdeltagarna är aktiva och ges möjlighet till eftertanke.
  4. Vad är din vision när det gäller RSMH-utbildning?
    Vi ska vara en aktör bland utbildare inom psykisk ohälsa som fortsätter att verkligen göra avtryck. Jag tror att vi har gjort det. När vi började med RSMH Utbildning så var det  ovanligt att personer med egna erfarenheter föreläste, nu är det nästan en norm att man ska ha någon som berättar utifrån sina erfarenheter. Jag tror att RSMH Utbildning har varit en del i den utvecklingen som har skett. Och det är jag stolt över.

Läs mer omRSMH-utbildning .här


TÖRNSTRÖM Återhämtningskonsult inom psykiatris nyhetsbrev erbjuder dig information inom psykisk (o)hälsa och erbjudande om företagets tjänster.

Antal prenumeranter: 166

Nr:004, vecka 49 - 2015 

www.aterhamtningskonsult.se

info@aterhamtningskonsult.se

Du hittar oss även på FaceBook, LinkedIn och på Twitter

facebooklinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter