Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Ljusfestival, garnmässa och tjejmässa och en hel massa nyheter!

Oj, oj, oj! De sista veckorna har vi fått så mycket nya varor så jag vet knapt hur vi ska få plats! Tack och lov hittar de flesta av er vad ni söker ändå och ser till att lätta på lagret i nästan samma takt som jag fyller på! Vi har fått en ny leverantör på hemtextilfronten som har bidragit med lite nya färger och former när det gäller bädd och bad men vi har också fått in nya gardintyger, mattor och löpare från Boel & Jan.
Ekelunds höstkollektion går inte heller av för hackor och de börjar och viska lite om den fantastiska vårkollektionen som ska visas på FORMEX i januari... Vi ser mycket fram emot en härlig ljusfestivalveckan och kastar oss direkt därifrån till höstens stora inköpsmässa när det gäller garn och broderi. Den här gången har våra leverantörer ställt upp till 100% och det ska bli så kul att se alla nyheter!

Nytt på hemtextilfronten...

Vår nya leverantör Redlunds har levererat dessa snygga rutiga frottéhanddukar i badlakansstorlek och som handdukar. 

Liksom dessa mjuka härliga frottébadlakan i sex olika färger som kan bli just vad badrummet behöver inför hösten. Det är ett tillfälligt parti så passa på innan de tar slut!

Maskintvättbara filttabletter i tre färger matchar de snygga ripslöparna som även de finns i tre färställningar och kommar från Redlunds.

De stickade pumporna är gjorda efter gratisbeskrivning på Järbos blogg. Fler Järbofavoriter hittar du längre ner i brevet! Testa att sticka dem i olika garner för olika storlekar och strukturer!

Juts nu har vi fyllt på med extra mycket fina trasmattor från Boel & Jan! De har gett oss ett  ljusfestivalerbjudande så att vi kan ge ett extra bra pris till dig!

Under hela ljusfestivalen kan du köpa dem med 20% rabatt.

De flesta finns i storlekarna 70x140 och 70x200 cm och några finns i ytterligare storlekar. Kom in och hitta dina favoriter!

Har du instagram tycker jag att du ska följa Boel Jan för härlig inspiration!

Boel Jan har även levererat en stor mängd härliga inredningstyger för hösten! En av mina favoriter är lönnlöven!

Som vanligt får du gärna låna hem en skyltlängd av tyg som du är intresserad av. På så vis behöver varken du eller vi oroa oss över att du inte blir nöjd med ditt inköp.

Självklart finns det tyger för de yngre (eller för alla del äldre med barnasinnet kvar). Bomullstyget funkar lika bra till gardiner som örngott!

Vi har just kompletterat med flera nya varor från Ekelunds. Här ovan ser ni Lindas Aster! Lindas blommor gör sig minst lika bra på mörk som på ljus botten. Har du tur kan du vinna en kudde med motiv av Linda Svensson Edevint under ljusfestivalen!

#Stickningsinspiration

Ett gäng nya garner har vi också fått sedan sist! Här kommer lite stickinspiration från oss och våra leverantörer!

Pearl från Svarta Fåret, Winter Ombré från Schackenmayr och Ronja från Järbo är härliga blandgarner som passar bra till sjalar, ponchos och mössor!

Som jag lovade vid pumporna så kommer här ytterligare några favoriter från Järbos blogg. Ragnhildvästen - en smart babyväst som stickas uppifrån och ner. Ett perfekt sätt att ta tillvara restgarner till att värma små kroppar. Adventsängel - en riktigt kul adventskalender i form av en ängel med fickor. Dessutom lovar bloggen att satsa på rosa nu i oktober! Jag kommer med spänning flöja vad den första lilla tutten ska få för kompisar i kampen mot bröstcancer!

Långkoftan verkar vara ett måste i höst! Här till höger syns en riktigt snabbstickad sak i dubbel Freja från Svarta Fåret. Riktigt härlig att svepa in sig i under kyliga dagar. Vill man ha mer ull så har Sandnes flera härliga beskrivningar på långkoftor i ullgarner. Just nu stickar mamma en i Silk Mohai och Mini Alpakka...

Njut nu av höstens alla färger , hämta inspiration i naturen och hos oss! Vi syns!

Tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev! Gilla oss gärna på Facebook,  Instagram och Pinterest och hör gärna av dig med synpunkter på nålbrevet via e-post. Ha en härlig textilhöst!

På gång...

Öppettider i oktober

Måndag,
onsdag-fredag 10-18
Lördag 9-12

7-8 september 10-20

(Eventuellt har vi stängt den 10 oktober pga inköpsmässa och tandläkarbesök).

Ljusfestival

Nossan Ljusfestival är en av höstens stora höjdpunkter! Den 3-10 oktober är årets datum om du har missat det!

Behöver du eller dina vänner hjälp med boende i närheten av Grästorp i samband med festivalen så kan vi erbjuda en liten timmerstuga en mil utanför Grästorp åt Lidköping. Läs mer här.

Här hittar du programmet och övrig information från Framtidsföreningen som driver festivalen.

Vi och andra butiker som är medlemmar i Grästorp Handel kommer även i år att finnas på plats och dela ut snygga kassar fyllda med specialerbjudanden, den här gången i ett eget litet tält strax innan Forshall. Där kommer vi att ha en tävling där du kan vinna fina priser från våra leverantörer!

Liksom i fjol kommer hembygdsföreningen se till att paviljongen vid Golfmoteller fylls av stickande damer.

Är du intresserad av att vara med kan du höra av dig så berättar jag vilka tider det finns platser kvar.

Shoppingkväll

Som vanligt har vi handarbetskafé i samband med att det är kvällsöppet den 7 oktober. Klockan 17 till 20 bjuder vi på kaffe/te och kaka, ta med ditt handarbete och kom!

Vi har även kvällsöppet den 8 oktober och vi kan trolivtvis ordna en kopp kaffe även då...

Missa inte chansen att vinna presentkort på Grästorp Handel genom att handla i tre butiker mellan klockan 17 och 20 (den här gången har du ju två kvällar på dig). Får du din tredje stämpel hos oss så har du desutom chans att vinna ett paket goda kakor från Mäjens Glass och Maräng!

Stickkaféer

NBVs stickkafé på Grästorps Museum är torsdagar i ojämna veckor under hösten.

Eftersom suget efter att träffas och stickas tillsammans är stort så fortsätter vi att träffas på Café Nordstan klockan 16 varje måndag. Ta med dig din stickning och kom!

Gå med i Facebookgruppen Vi som stickar i Grästorp så missar du inte någon information.

Tävlingar

Håll ögonen på vår blogg under festivalen och glöm inte att besöka tältet där du kan vinna fina priser från våra leverantörer!

Grästorp Handel har också tävlingar där du bland annat kan vinna din biljett till Tjejmässan!

Den 23 oktober har vi Tjejmässa i Grästorp. Matbiljetten kostar 250 kronor och utöver mat så får du tre inspirerande föreläsningar, en liten modevisning, en godiebag och massor av kul inspirarion från våra butiker. Köp din biljett via nätet eller kom in till oss. 

Rena ytterplagg!

Nu är det dags att plocka fram lite varmare kläder. Tillhör du den planerande sorten så passar du på att lämna in sommarjackan till kemtvätt så den är redo när det blir varmare igen. Om du som jag ofta är ute i sista minuten så kanske det är dags att kolla över vinterplaggen. Kanske behöver favoritjackan ett var på tvätten innan ni ska gå nästa rond mot kylan.

Varje torsdag kommer Björn från Gunnars Tvättbar och hämtar vittvätt och kemtvätt hos oss. (Lämna det på onsdagen så har du kemtvätten nästa torsdag. Vittvätt tar två veckor).

Glöm nu inte att tävla med oss på Ljusfestivalen. Här är några av kiten som finns i potten!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.