Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jouanita Törnström

är Återhämtnings-konsult inom psykiatri i psykisk (o)hälsa och utbildar genom föreläsning och kursledarskap med brukar-perspektivet i fokus.

Brukarstyrd inläggning

Här får patienterna själva skriva in sig för inläggning. Sedan cirka 1 år tillbaka har man i ett projekt provat brukarstyrd inläggning inom psykiatrin i Stockholm och nu provar man detta även inom Lunds psykiatri. Syftet är att bl.a att öka patienternas egenmakt och delaktighet. Läs mer här.


Lite siffror

Psykisk ohälsa är vanligt förekommande. Visste du att 3 av 4 drabbas någon gång i livet av psykisk ohälsa och 1 av 4 känner någon eller har någon i sin närhet som är drabbad. Du kan göra skillnad! Läs mer på här.


Månadens Boktips

Klicka på boken och läs mer

Landets första Brukarombudsman

I Botkyrka finns numera landets första Brukarombudsman. Anna-Katrin Hegvold är kvinnan som "slåss" för brukarnas rättigheter och som informera kommunerna, handläggare, omsorgsenheterna  och andra beslutsbefattare om problem som personer med funktionshinder kan ställas inför i vårt samhälle. Läs mer här.

Kurs i Första Hjälpen till psykisk hälsa - ungdom, vuxen och äldreprogram. Vi har nu ett hösterbjudande på 10% rabatt på vuxenprogrammet i Första Hjälpen till psykisk hälsa som är den 14 och 15 november. Läs mer här!

Jouanita frågar...

I vårt land finns det otroligt mycket engagerade människor som jobbar i olika föreningar, organisationer, i projekt men också småföretagare inom ämnet psykisk (o)hälsa. Jag bestämde mig för att ta en liten snabb"titt" på dessa personer under rubriken "Jouanita frågar...

Först ut är...

Petra Rorher - Utvecklingsledare på Forum för Brukarinflytande i Uppsala län.

 1. Hur föddes idén till Forum för Brukarinflytande?
  Idén om Forum för brukarinflytande föddes i samband med svårigheterna med att rekrytera brukare till RIM-projektet.
 2. Vad är syftet med forumet?
  Vi vill stärka brukarinflytandet i Uppsala län inom områdena Psykiatri vuxna, neuropsykiatri barn och unga, utvecklingsstörning samt samsjuklighet.
 3. Vad är ert mål med forumet?
  Vårt mål är att lyfta fram goda exempel på inflytande som finns i länet samt att rekrytera och utbilda nya/fler brukarrepresentanter. Att fler brukare/patienter får kännedom om vad SIP är för något och att få de att våga fråga efter SIP. Ytterligare ett mål som vi har är att påbörja ett samarbete med någon verksamhet om ökat brukarinflytande inom våra fyra områden.
 4. Fria tankar om forumet, vad säger du då?
  Detta är en unik möjlighet för oss att stärka vårt inflytande, att vi kan bli fler representanter samt att vi kan stärka samarbetet med de olika verksamheterna. Och att det är fantastiskt att 6 personer med egen erfarenhet nu har fått anställningar där vi får arbeta med det vi brinner för.

  Tack för Er medverkan!

Läs mer om Forum för Brukarinflytandehär.

Fotnot:Den 10 november klockan 13.00-17.00har Forum för brukarinflytande en Uppstartskonferens på Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala. Missa inte detta! Läs mer här!


T-sandcit smycken

Tillhör du en av alla som försöker vara ute i god tid med julklappar - men ändå aldrig hinner detta? Lugn! Vi har juklappen! Hos oss kan du köpa både armband och halsband med orden "Ge aldrig upp". Välj mellan 3 språk, svenska, engelska eller latin. Nu endast 79kr. Köp av T-sandcitsmycken gör du här!


TÖRNSTRÖM Återhämtningskonsult inom psykiatri´s nyhetsbrev erbjuder dig information inom psykisk (o)hälsa och erbjudande om företagets tjänster.

Antal prenumeranter: 169

Nr:003, vecka 44 - 2015 

www.aterhamtningskonsult.se

info@aterhamtningskonsult.se

Du hittar oss även på FaceBook, LinkedIn och på Twitter

facebooklinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter