Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV OKTOBER 2015

Hösten har tagit ett rejält grepp om huvudstaden men vad gör väl det när man kan kliva in i Chicagos varma famn, svettas och röra sig rytmiskt till jazzmusik? Nedan finnes en mängd evenemang för båda jazzälskaren, socialdansaren, figursamlaren och träningsnörden. Håll till godo! 

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


KURSOMGÅNG 2 I ANTÅGANDE

Kursomgång 2 är i startgroparna och redan nu på söndag drar vi igång. Kursschemat är sig likt och som vanligt föregås kurstarten av gratis Öppet Hus. Läs mer om anmälan och kurser här.


UNGDOMSKURS PÅ ONSDAGAR

Vi har haft det första kurstillfället för ungdomar på osndagar. Sju tappra dansanta deltagare var på plats. Trots att första tillfället redan har varit går det alldeles utmärkt att hoppa på kursen nu på onsdag. Fatima håller i trådarna och kursen innehåller en blandning av autentisk jazz och charleston.

Kurstillfällen: 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10
Dag och tid: Onsdagar 16.00-16.45
Kurslängd: 5 veckor
Kostnad: 500 kr
Åldersgrupp: 9 - 14 år


SYLTKLUBBEN 4 OKTOBER

Syltklubben har visat sig bli ett mäkta populärt inslag här på Chicago och den 4 oktober är det åter dags dags. Syltklubben är en musikalisk träffpunkt för såväl musiker som dansare och såklart även anpassat till de som föredrar att sitta ner, lyssna och bara njuta. Det här är ett event helt utan inträde för alla som behagar komma och etablissemanget Chicago såväl som husband och gästmusiker står till allas förfogande. Med tanke på den obefintliga entréavgiften hoppas vi uppmuntra alla att ta med en slant att ge i dricks till bandet. Boka in den första söndagen i varje månad! Datum här >>


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna förtsätter envist precis som vanligt med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar men sista onsdagen i månaden kommer Tommy Löbel Swing band och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Våra socialdanser på lördagar har som bekant olika teman. Utgångspunkten är naturligtvis jazz på ett eller annat sätt men själva inbäddningen av kvällen skiljer sig lördagarna emellan. Nu närmast, på lördag, är det Filmvisning och Elevdans följt av Live på Chicago lördagen därpå med en liten extra twist: "Battle of the Bands" (besök eventet på facebook). Chicago presenterar då stolt The Rhythm Baby Makers vs The Bandwagon Swing Orchestra. Missa inte det! Mer om alla teman här >>

26/9 Elevdans + Filmvisning
3/10 Live på Chicago - Battle of the Bands
10/10 Jazz Noir
17/10 The Mooche Club
24/10 Club Hot-Cha
31/10 Elevdans + Filmvisning


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-22.00) viks åt temaklasser av olika karaktär. Här ges möjlighet att grotta in sig lite extra i olika dansrelaterade ämnen. Nu på söndag är det solorutinen Trunkey Doo som står på tur, en fartig och rytmisk koreografi skapad av självaste Frankie Manning. Läs mer om alla teman här >>

27/9 Trunkey Doo
4/10 Syltklubben
11/10 Parakrobatik i Lindy Hop
18/10 Boogie Woogie
25/10 Snabb Lindy Hop


WORKSHOPS PÅ CHICAGO I HÖST

Vi har sannerligen en spännande lägerhöst framför oss. Först ut är Chicago Jump Session i november med Catrine Ljunggren och Simon Selmon och sedan har vi det unika Rhythm Hot Shots Weekend.

Jump Session 20-21 November

Detta är en intensiv korthelg med Slow dance/Foxtrot, lindy hopklasser och socialdans. Som instruktörer denna gång får vi träffa Simon Selmon (ENG) och Catrine Ljunggren (SWE). Läs mer >>

The Rhythm Hot Shots Weekend 19-20 December
Dansgruppen Rhythm Hot Shots firar 30 år denna helg och vi inbjuds att fira denna händelse tillsammans med dom. Många av de ursprungliga medlemmarna genom alla år kommer att undervisa på lägret vilket är en unik händelse, att alla dessa dansare samlas igen efter så många år. Det blir också socialdans både fredag och lördag kväll. Läs mer >> 


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagarna mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Höstens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan.Lördag 26/9
13.00 Stepp
13.30 Charleston/Jazz
14.00 Lindy hop

SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.