Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nr 22, oktober 2015. www.fladiematvingard.se

Välkommen vackra höst!

Regniga och grå dagar blandas med strålande, soliga och friska höstdagar. Vingården närmar sig skörd och kommer sedan att övergå i en färgsprakande höstskrud. Naturen förbereder sig för vila, men vi planerar för en höst med många spännande aktiviteter.

Vi lanserar Juniorkockarna i slutet av denna månad och sedan följer Fars Dag, Mårten Gås och från den 23 november står hela huset julklätt och det går att avnjuta vårt populära Julsmakbord.

Vid några speciella tillfällen under hösten öppnar vi för första gången någonsin vår restaurang för allmänheten och erbjuder Kockarnas trerättersmeny för 355 kr/person. Nästa tillfälle är fredagen den 16 oktober. Först till kvarn gäller!

Håll er uppdaterade om våra aktiviteter genom att följa oss via Facebook eller via vår hemsida.

Vi ses i höst!


Juniorkockarna!

Har ni barn som vill lära sig mer om matlagning? Den 25 oktober är nästa tillfälle för vår populära matlagningskurs för barn mellan 10-14 år.

Tillsammans med våra kockar lagar barnen en trerätters meny. Vi pratar råvaror, smaker och vad som är viktigt att tänka på i köket när man lagar mat. Efter några intensiva timmar i köket får familj, släkt och vänner avnjuta resultatet i vår matsal. Barnen lagar all mat i grupper, dukar och serverar middagen.

Bokning sker på telefon 046-320 338 och är bindande. Vid anmälan anges även antal efterföljande vuxna till lunchen.

Pris per barn, 890 kronor, inkl. förkläde och kökshandduk att ta med hem som minne från dagen. Pris per efterföljande vuxen, 295 kronor. Dryck tillkommer.


Program

10.00   Barnen lämnas i Flädie Mat & Vingårds kök

10.00-13.00   Matlagningskurs

13.00   Trerätters lunch serveras

16.00   Avslut för dagen


Fars dag

För att fira Fars Dag i lugn och ro erbjuder vi en Farsdagsmeny för avhämtning för 295 kronor per person inkl. moms.


Meny

  • Rökt pilgrimsmussla med skaldjursemulsion, picklad morot och citronbrioche
  • Örtbakad svensk ryggbiff med lökstekta kantareller, butternutpumpa, äpple- och ingefärschutney, potatispuré samt rödvinssås
  • Lingoninkokt päron med vitchoklad- och citronmousse samt limesavarin

Menyn beställs via e-post på info@fladiematvingard.se eller på telefon 046-320 338 senast den 4 november. Minsta beställning är 4 personer. Avhämtning sker lördag 7 november mellan kl. 13.00-15.00. 


Gåsmiddag, en skånsk mattradition!

Även i år kommer vi att erbjuda vår gåsmeny till konferensgäster och större middagssällskap. Vår gåsmeny är möjlig att boka under perioden 6-15 november.

 

Meny

 

  • Svartsoppa med gåsleverkorv och kråsterrin, eller kräftsoppa med skaldjurscannelloni
  • Stekt gås med potatisnoisettes, sås, rödkål, äpple, gelé och brysselkål
  • Flädies äpplekaka med vaniljsås

 

Konferens

 

Om du bokar din övernattningskonferens för minst 10 personer innan den 23 oktober har du möjlighet att välja vår gåsmeny till middag på kvällen.

I konferenspaketet ingår 2 x förmiddagsfika, 2 x lunch, 2 x eftermiddagsfika, övernattning i enkelrum, frukost samt en klassisk skånsk gåsmiddag.

Priset är 2735 kronor per person exkl. moms. för boende i enkelrum.

 

Sällskap

För större sällskap om minst 15 personer finns också möjlighet att boka vår gåsmeny. Priset är 450 kronor per person inkl. moms.


Julsmakbord

Även i år dukar vi upp Vingårdens julsmakbord med alla julens läckerheter. Ni möts av en härlig atmosfär med sprakande eldar utomhus, där vi serverar Flädie Mat & Vingårds glühwein på druvor från gården.

Till vårt julsmakbord välkomnar vi sällskap om 40 personer eller fler. Som alternativ erbjuder vi även en läcker fyrarätters julmeny från 20 personer och uppåt.

Julsmakbord och julmenyn erbjuder vi från den 23 november. För priser och mer information besök vår hemsida eller kontakta oss på telefon 046-320 338.


Flädie Mat & Vingårds Vinvänner

Som vinvän är du del i vingårdens gemenskap och deltar i allt från vinterbeskärning i februari till skörd i oktober. Tillsammans med andra entusiastiska vinvänner lär du dig om vinodling och vinproduktion.

Arbetet sker alltid under ledning av och tillsammans med vingårdens medarbetare.

I samband med våra aktiviteter bjuder vi på en härlig frukost, fika i vingården och givetvis lunch. Dina insatser under året belönas med spännande aktiviteter såsom middagar, vinprovningar och föreläsningar tillsammans med dina vinvänner.


Informationsmöte om att bli vinvän:

söndag 15 november kl. 15-16.30
söndag 22 november kl. 15-16.30

Vi bjuder på kaffe och hembakat.

För anmälan till informationsmöte eller ytterligare information om att bli vinvän kontakta Johanna:  johanna@fladiematvingard.se eller telefon 0706-618242!


Väl mött!


Camilla Olsson
VD, Flädie Mat & Vingård.


 

Flädie Mat & Vingård, Flädie Mejeriväg 19, 237 91 Bjärred.

Tel. 046-320 338. www.fladiematvingard.se  info@fladiematvingard.se

Följ oss på Facebook!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund hos oss eller för att du anmält dig på vår hemsida.
För att avsluta din prenumeration, klicka här.