Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jouanita Törnström

är Återhämtningskonsult inom psykiatri i psykisk (o)hälsa och utbildar genom föreläsning och kursledarskap med brukarperspektivet i fokus.

Återträff

Den 10 september hade vi Återträff i Uppsala för ett glatt gäng, certifierade Första Hjälpare till psykisk hälsa. En givande dag!


Semicolonprojektet

Människor världen över lägger upp bilder på sina handleder med ett semikolon – antingen ritat eller tatuerat. Här kan du läsa om varför? 


Månadens Boktips

Klicka på boken och läs mer

Föreläsning: Att göra en brukarrevision

Den 11 september höll jag min första föreläsning om vad det innebär att göra en Brukarrevision på höstens Brukarrevisionsutbildning i Uppsala. Brukarrevision är en granskning av en verksamhet som ger vård, stöd eller service till människor och som utförs av brukare dvs. personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Se filmen om hur en Brukarrevision går till som är skapad på högskolan i Dalarna.

Kurs i Första Hjälpen till psykisk hälsa!

En av fyra drabbas någon gång i livet av psykisk ohälsa. På vår kurs i Första hjälpen till psykisk hälsa lär du dig hur du ska göra ifall någon i din närhet skulle drabbas. Vi har såväl kurser som riktas mot ungdomar som vuxna och äldre och efter genomförd kurs får du ett intyg som Första hjälpare. Bli Första Hjälpare Du med! Anmäl dig idag till någon av kurser och ta del av vår hösterbjudande! Läs mer


T-sandcit smycken

Ibland kan livet verkligen kännas tufft. Du kämpar och kämpar men det blir ingen förändring. Men så en dag när du inte ens orkar lägga märke till, så får du den där energin som du bara trodde inte fanns. Du orkar att kämpa vidare - om än så för en dag till. 

"Ge aldrig upp" har blivit mitt livs motto. Jag har upptäckt att hur jobbigt livet än är så får man aldrig ge upp. För ger du upp - då blir det ingen förändring. Låt dessa armband påminna dig om den kraft som du verkligen bär inom dig. Eller låt armbanden blir källan till att sprida kunskap om psykisk ohälsa och våga prata om psykisk ohälsa. Läs mer om T-sandcit smycken 

Psykiatriska Akutbilen i rullning

Äntligen är den här. I Stockholm provar man i ett projekt sedan mars månad, 2015 den Psykiatriska Akutbilen för att ge snabbare och bättre bemötande och hjälp för personer i akut psykisk ohälsa. Läs vidare


TÖRNSTRÖM Återhämtningskonsult inom psykiatris nyhetsbrev erbjuder dig information inom psykisk (o)hälsa och erbjudande om företagets tjänster.

Antal prenumeranter: 166

Nr:001, vecka 38 - 2015 

www.aterhamtningskonsult.se

info@aterhamtningskonsult.se

Du hittar oss även på FaceBook, LinkedIn och på Twitter

facebooklinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter