Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.


Första höstmånaden är här

Det här digitala nyhetsbrevet är ett brev till dig som finns inom Fritid Helsingborgs verksamhetsområden. Du kanske driver en förening, jobbar på en anläggning eller arbetar som fritidsledare på en fritidsgård. 

Terminen har kickat igång på riktigt och vi har ett innehållsrikt nyhetsbrev till dig den här månaden. Är det något ni undrar över eller saknar i vår information, tveka inte att höra av er. Kontaktuppgifter till Fritid Helsingborg finns längst ner i det här brevet.

/Fritid Helsingborg


Belysning på våra fotbollsplaner

Efterhand som veckorna går, blir det också mörkare på kvällstid. Lokalbokningen hoppas att ni fotbollsföreningar kan försöka samsas om tiderna på de planer som har belysning den sista tiden på säsongen. Det är en del som blir mer drabbade eftersom man har senare tider, men med ett gott samarbete mellan föreningarna kan ni säkert lösa detta.

sven-ake.landgren@helsingborg.se

mats.persson@helsingborg.se


Vill ni hyra läktarvagnar?

Fritid Helsingborg erbjuder nu föreningar att hyra våra två nya läktarvagnar. Ni kan ha sett dem uppställda på aktivitetsområdet under Hx och på Västergårds idrottsplats under Eskilscupen. Var läktare tar 144 sittande och går att använda förslagsvis vid olika typer av arrangemang.

Prislista
3000 kr första dygnet inklusive uppställning och hämtning
2000 kr per påbörjat dygn därefter

Läktarvagnarna bokas genom lokalbokningen.


Fritid Helsingborg rustar upp för framtiden

Vi kommer under hösten att genomföra arbete på våra idrottsplatser, som kommer att förbättra och förändra för föreningarna. På Heden, Norrvalla och i Mörarp kommer vi att byta från nycklar till taggar. Taggsystemet på Olympiafältet kommer även att bli fullt utbyggt. 

Hedens idrottsplats är en byggarbetsplats och det hoppas vi att ni har förståelse för. Under hösten och våren byggdes våtutrymmena och personalens utrymme om. Anpassningar genomfördes för rörelsehindrade. Nu läggs ny beläggning på friidrottsbanan i ett led att förbereda för SM 2017.

I denna förberedelse flyttas även Olympias norra läktare till Heden. Konstgräset blir nytt och det begagnade flyttas till grusplanen, vilket ger fler konstgrästider i den sydöstra delen av staden. En upprustning av Örbyängar kommer också att genomföras.

På Norrvalla läggs nytt konstgräs och plan 2 i Laröd får konstgräs vilket gynnar de nordöstliga föreningarna.Heden, Norrvalla och Olympiafältet kommer också att utrustas med WiFi på vissa platser på områdena.

Den dagliga tränings- och serielunken pågår men kvällarna blir kortare vilket jag ber att ni uppmärksammar och tar diskussionerna med anläggningsföreståndarna. Arbetet med fotbollsplanerna fortgår och vi hoppas att ni tycker att kvalitén är godtagbar. Vi jobbar för att bli ännu bättre vilket vi gör i samråd med föreningarna. Sprid slitaget och följ vaktmästarnas anvisningar.

 Ha en skön höst!
/Anders Hammarlund
Chef - Grönytor


Nu är nya ridhuset på Sperlinge invigt!

Lördagen 22 augusti var det invigning av det nya ridhuset på Sperlinge samt 40 års jubileum av Hittarps Ridklubb.

Vi ifrån den öppna verksamheten i Fritid Helsingborg fick äran att vara med och ha en uppvisning med fyra små småhästar och 9 fantastiska ungdomar.

De hade en uppvisning av dans med hästarna samt stafett över hinder.


Gratis fortbildning i APN

APN står för aktivitetskort på nätet och är en tjänst för aktivitetsbidragsgrundande närvarorapportering. Den är framtagen för att underlätta föreningarnas närvaroregistrering. Alla föreningar i Helsingborgs stad ska registrera närvaro genom APN. APN finns som även som app för att underlätta registreringen.

Nu bjuder vi från Helsingborgsstad tillsammans med Skåneidrotten och Hiso, in föreningarna i Helsingborg till en fortbildning i APN. Under kvällen kommer vi presentera systemet och möjligheterna med den app som är kopplad till systemet.

Datum: 16 september
Tid: 18.00-20.00
Utbildare: Lars Klefbohm, grundare och utvecklare av APN, Umeå kommun
Plats: Idrottens hus
Kostnad: Kvällen är kostnadsfri för föreningar i Helsingborg. (Om någon uteblir utan att ha lämnat återbud senast den 15 september faktureras föreningen på 200 kr.)
Anmälan: senast den 9 september till kansliet@hiso.se eller via telefon 042-13 29 15

Har ni några frågor eller funderingar kontaktar ni:
Annika Sinclair, HISO 042-13 29 15.

Vi bjuder på fika.


Sök pengar till din förening

Det finns fortfarande möjlighet att söka medel från två olika fonder, Hemgårdens donationsfond samt Eduard Walthers legat. Medel från Hemgårdens donationsfond tilldelas föreningar som bedriver verksamhet för ungdomar och/eller pensionärer samt till personer som vill utbilda sig för ledaruppdrag inom fritidsverksamhet riktad mot ungdomar och/eller pensionärer.

Medel från Eduard Walthers legat tilldelas insatser som främjar att ungdomar idrottar som en del av sin rekreation.

Om du är intresserad av att söka medel från någon av fonderna måste din ansökan vara inne senast den 30 oktober 2015.

Har ni frågor, kontakta Lennart Lindkuist, 042-10 61 24.


Spontanidrotta i Helsingborg

Vill ni som förening nå nya målgrupper och fler ungdomar? Har ni idag svårt att nå ut till dessa grupper? Då kan Spontanidrottsprojektet vara något för er. Projektetet har som mål att erbjuda ungdomar i åldern 13-19 år prova på-aktiviteter utan krav på medlemskap och prestation. Ni som förening har här möjligheten att utveckla er verksamhet och erbjuda ett bredare utbud till fler målgrupper. Under hösten kommer Fritid Helsingborg marknadsföra utbudet skapat av er föreningar till ungdomar i Helsingborgs stad.

Är ni som förening intresserade av projektet? Har ni frågor om vad ni får ut av projektet?
Här hittar ni mer information och kontaktuppgifter:
www.hiso.se/spontanidrott

Och här kan ni läsa mer om stadens satsning på spontanidrott för våra invånare i Helsingborg:
www.helsingborg.se/spontanidrott

Spontanidrottsprojektet är ett samverkansprojekt mellan Fritid Helsingborg, HISO och Skåneidrotten.


Utbildning - bästa idrottsförsäkring

Utbildningen fokuserar på att vägleda elitsatsande ungdomar och deras klubbar, tränare och föräldrar om de olika fördelarna med kombinationen idrott och studier. Utbildningen fokuserar även på idrottares identitetsutveckling, karriärplanering och möjligheter på arbetsmarknaden.

Innehåll
• Fördelarna med kombinationen idrott och studier.
• Fördelarna med en långsiktig karriärplanering inom och utom idrotten.
• Elitidrottens sociala och ekonomiska verklighet.
• Utbildade idrottares goda möjligheter på arbetsmarknaden.

Målgrupp. Elitsatsande ungdomar och deras föräldrar, skolor, föreningar, ledare och förbund.

Läs mer här


Höstlovsprogrammet - se till att finnas med där

Som vanligt så tar vi från Fritid Helsingborg fram ett höstlovsprogram för vecka 44. Hela programmet samlar vi på www.helsingborg.se/lov.

Vi skickar också ut ett vykort till samtliga elever i grundskolan, årskurs 1-9 där vi marknadsför vårt höstlovsprogram. 

Vill ni finnas med i utbudet, se till att skicka in era aktiviteter senast den 1 oktober. Informationen lämnar ni som vanligt in i formuläret på nedanstående länk:

Registrera aktivitet till programmet


Kontakt med Fritid Helsingborg

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg.

Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Har du frågor om vårt gemensamma arbete får du gärna höra av dig till oss.

Fritidschef Hans Eggerhans.egger@helsingborg.se
042-10 73 87

Växeln Idrottens Hus
042-10 61 50

Föreningsbidrag
042-10 61 24
lennart.lindkuist@helsingborg.se

Lokalbokning
042-10 61 41
sven-ake.landgren@helsingborg.se
042-10 61 39
mats.persson@helsingborg.se

Chef Hallar och Anläggningar
Peter Wennberth peter.wennberth@helsingborg.se
042-10 61 20

Chef grönytor
Anders Hammarlund anders.hammarlund@helsingborg.se
042-10 61 73

Enhetschef Mötesplatser/Lovverksamhet Bo Hammarqvist bo.hammarqvist@helsingborg.se
042-10 35 50

Enhetschef öppen fritidsverksamhet
Monika Linderos monika.linderos@helsingborg.se
042-10 33 42

Strategisk utvecklare
Lars Olsson
lars.olsson@helsingborg.se
042-10 73 74

Projektledare
Jens Zetterstrand
jens.zetterstrand@helsingborg.se
0768-70 41 20

Fler kontakter hittar du på: www.helsingborg.se/fritid

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg. Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en del av Fritid Helsingborg eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.