Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Massor med nyheter i september med nya öppettider...

Nu börjar höstterminen och vi packar upp nyheter mest hela tiden! En annan nyhet är att vi har stängt på tisdagar i höst och vi hoppas att det inte ska ställa till det allt för mycket för dig!

Vi har nu hunnit med höstens FORMEX-mässa och Sandnes minimässa så nu börjar vi få grepp om höstens trender. Basen är hantverk och tradition som på oika sätt moderniseras. Inom kort kommer ett inlägg på bloggen med min trendspaning...

Inspiration för stickning...

På Sandnes Minimässa fick vi lite försmak på vad hösten kommer att bjuda på. Det två första kollektionerna har redan landat hos oss, inom en vecka kommer nästa del och sen har vi ytterligare några härliga kataloger att se fram emot.

En trend som tydligt håller i sig är den med blandningar av olika material! Ett exempel på det är den härliga ponchon i Line och Silk Mohair. Grafiska mönster och uppdaterad folklore hänger också med.

Snygga tröjor med ok kommer i alla kvalitéer, inget kan vara mera rätt just nu. I bakgrunden ser du en av alla de snygga herrtröjorna som finns med i höstens kataloger.

Två häften med härliga beskrivningar i Smart för barn och vuxen har vi redan fått hem, 1510 Sticka till vardagen och 1509 Smart till barn. I barnhäftet finns bland annat en jättefin traktortröja som jag redan har sålt garn till!

Nu i veckan kommer ytterligare två häften, 1512 Mjukt till barn och 1511 Alpakka som båda innehåller främst Alpakka i olika blandningar.

Flera lådor från Svarta Fåret har också landat i butiken! Raggsocksgarn i 150-gramsnystan (ett nystan räcker till ett par herrsockar) snygga färger i begränsad upplaga samt ett par nya färger och nya beskrivningar i "vanligt Raggsocksgarn". Nya beskrivningar i Freja, bland annat COOL-tröjan som Alva visade på Grästorpsfestivalen (här hittar du alla bilder från festivalen). Dock varkar det som att DHLs chaufförer vill ha nya reflexvästar för det nya reflexgarnet Galaxy har varit ute och åkt lastbil i över en vecka nu... Som tur är fick vi ett modellpaket så att vi kunde börja provsticka.

Broderi

På FORMEX-mässan kunde man tydligt se gör-det-själv-trenden blomma. Broderi i alla dess former är på kraftig frammarsch. Vi har fyllt på hyllorna med nya broderier från Permins för hela året. Kolla gärna in broderierna på deras hemsida för vi tar gärna hem det du vill ha om det inte finns i vårt grundsortiment!

Långstygn är jättebra motorikträning och finns både med julmotig och andra barnmotiv. Perfekt "50-lappspresent" till barnkalaset.

Den vänstra bilden här ovanför är från en av trendutställnignarna på FORMEX. Hallandssöm från Mira Bodiroza utställt av Codesign i mässans entrehall.

Ha en riktigt trevlig september och välkommen in till oss!

Tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev! Gilla oss gärna på Facebook och hör gärna av dig med synpunkter på nålbrevet via e-post. Ha en härlig textilhöst!

På gång...

Öppettider i september

Måndag,
onsdag-fredag 10-18
Lördag 9-12

2 september 10-20

Shoppingkväll

Som vanligt har vi handarbetskafé i samband med att det är kvällsöppet den 2 september. Klockan 17 till 20 bjuder vi på kaffe/te och kaka, ta med ditt handarbete och kom!

Missa inte chansen att vinna presentkort på Grästorp Handel genom att handla i tre butiker mellan klockan 17 och 20. Får du din tredje stämpel hos oss så har du desutom chans att vinna ett paket goda kakor från Mäjens Glass och Maräng!

Stickkaféer

Nu börjar "höst-terminen" och man kommer in i rutinerna igen efter sommaren. NBVs stickkafé på Grästorps Museum börjar igen tordagen den 10 september och följande ojämna veckor under hösten.

Eftersom suget efter att träffas och stickas tillsammans är stort så fortsätter vi att träffas på Café Nordstan klockan 16 varje måndag. Ta med dig din stickning och kom! Gå med i Facebookgruppen Vi som stickar i Grästorp så missar du inte någon information.

Tävlingar

Lite försenat kommer den senaste tävlingen där du kan vinna en blöjtårta! Läs mer om tävlingen på vår blogg!

Vi säger grattis igen till Ann-Cathrin som vann vår Love Prym-tävling tidigare i somras. Så här bra blev resutltatet som Elly glatt visar upp!

Tygseten finns i flera olika färger och kan kombineras med alla de andra delarna i Love Prym-serien som du kan läsa mer om här.

Hållbart mode

En tydlig (och viktig) trend just nu är hållbarhet. Dels handlar det om att välja material som har liten inverkan på miljön men också att se till att det de plagg man redan har får ett längre liv!

Iställer för att slänga ett plagg som man har fått fläckar eller hål på kan man antingen brodera över det som är skadat eller sätta på en applikation. Vi har allt från barnens tecknade favoriter tilll enfägat bomullstyg, jeanstyg och olika motiv som passar på vuxenplagg. Nedanför visar Carl stolt sin keps som har fått en Spiderman-applikation. 

Tröjan är stickad i Smart från Sandnes  och shortsen är sydda i tyg från Love Prym.

Bra att ha hemma!

För oss som har barn i förskoleåldern är det fodrade och ofodrade regnställ som gäller från och med nu misstänker jag. Därför är det bra att ha ett litet lager med knapphålsresår hemma så det går att byta allt eftersom fotbanden ger sig!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.