Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhetsbrev 2 2015

Semestertips från Samverkan mot brott

Nu kan vi koppla av. Semestern är äntligen här. Men innan vi åker hemifrån bör vi ändå tänka på några viktiga saker.

1)    Meddela grannarna om när du är bortrest

2)    Se till att hemmet ser bebott ut även om du inte är hemma

3)    Ha ett shoppingkort där du har begränsat med pengar så slipper du bli av med hela semesterkassan om du förlorar kortet

4)    Var rädd om ditt pass, det är väldigt attraktivt att stjäla

Och du, om du väntar med att lägga upp semesterbilderna på sociala medier tills du kommer hem så skyltar du inte lika mycket med att din bostad står tom.

Fler tips om hur du skyddar bilen, båten, fritidshuset och hemmet hittar du hos SSF Stöldskyddsföreningen.


Inbrott med låsslunga ökar i lägenheter – så här skyddar du dig

Just nu härjar kriminella ligor i Sverige som riktar in sig på att göra inbrott i lägenheter med hjälp av så kallade låsslungor. Men med en kåpa över vredet blir din dörr säkrare och minskar risken för inbrott. Grannsamverkan fungerar lika bra i flerfamiljshus - håll koll på de som befinner sig i trapphuset!

Läs mer här


Så skyddar du dig mot de vanligaste sommarbedrägerierna

Med semestern kommer också sommarbedragarna. Polisens bedrägericentrum har listat ett antal bedrägerier som är typiska för sommaren, och som det finns extra skäl att vara vaksamma för just nu.

  • Bluffuthyrare av boende – Om du hyr semesterboende av en privatperson bör du ringa upp uthyraren. Be också gärna om fler bilder på boendet. Hyr du boende av ett företag på nätet – försök göra en koll av företaget och se om du kan hitta några recensioner.
  • Biljettbedrägerier – Det är bra att vara överdrivet vaksam om du tänker köpa andrahands-biljetter till sommarens sportevent och konserter. Träffa gärna säljaren i person och dubbelkolla så att det inte är samma kod om du köper flera biljetter.

Läs om fler vanliga sommarbedrägerier och hur du undviker dem


Därför ska du inte lämna dina värdesaker i omklädningsrummet

De flesta lämnar sina värdesaker i omklädningsrummet när de tränar och tänker inte på att det är en vanlig plats för stölder. Dina smycken, husnycklar och plånbok full med kreditkort och id-handlingar är värdefulla även för tjuven. Dessutom stjäls tre av fyra moderna bilar med bilens egen nyckel och klädskåpet på gymmet är ett sätt för tjuven att få tag på den.

Läs mer och ta del av några smarta tips


Polisen tror på samverkan för att minska stuginbrott

Våren och sommaren är högsäsong för stuginbrott. 2014 anmäldes tre gånger så många fritidshusinbrott jämfört med 2010 i Hudiksvalls kommun, skriver Hela Hälsingland. Det är ofta på försommaren som många av inbrotten i fritidshusen upptäcks. Husen har stått tomma under vintern och när ägaren kommer dit på våren så upptäcker de inbrotten.

– För att vi ska kunna gripa de skyldiga måste alla samverka och varna varandra. Vi kan göra punktinsatser om det är ett område som är väldigt drabbat, säger polisen Mikael Hedström som vill uppmana att man har en god grannsamverkan.

Läs artikeln här

Med önskan om en riktigt härlig sommar!

Samverkan mot brott


Samverkan mot brott


Du får detta nyhetsbrev eftersom du deltar i Grannsamverkan eller för att du anmält dig till att få nyhetsbrevet.  Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.