Svårt att läsa nyhetsbrevet? Se det via webbläsaren

Senaste nytt från Varbergsortens Elkraft

Energinytt nr 2 2015

Varbergsortens Elkraft
Solros

Semester och lata dagar står för dörren. Även om inte den riktiga sommarvärmen har kommit till oss måste man väl ändå säga att allt det gröna och sköna gör tillvaron enklare. En chans att koppla av, ta dagen som den kommer och njuta av lite lugnare tempo.

Semestertider till trots håller vi öppet på Kundtjänst hela sommaren. Välkommen att kontakta oss!

Trevlig sommar!

Solcell på hustak

Intresserad av solceller?

Har du funderat på att tillverka egen solel?

Varbergsortens Elkraft samarbetar med en lokal leverantör av solceller som erbjuder kompletta installationer av solceller, växelriktare och monteringssystem både för villan, lantbruket och företaget.

Ta kontakt med oss och anmäl ditt intresse, så bokar vi in en telefonrådgivning för att se vad som passar bäst utifrån dina förutsättningar och behov.

Naturligtvis köper vi den el som du inte gör av med själv till marknadspris.

Läs mer om samarbetet kring solceller på vår hemsida, samarbete solceller. Där hittar du även praktisk information om vad du bör tänka på i samband med en investering i solceller, mikroproduktion av el.

Leveranssäkerhet

Vi arbetar ständigt med att öka leveranssäkerheten och därmed minska strömavbrotten till våra kunder. Investeringar i elnätet görs årligen med ca 10 MSEK.

Vi har kommit långt med moderniseringen av elnätet, trots att det till stor del ligger på landsbygden. Under den senaste tioårsperioden har 40 mil jordkabel förlagts i mark och 17 mil friledning raserats. Ledningsnätet är idag totalt ca 200 mil långt, varav hela 78% ligger i jordkabel under mark, 14% som hängkabel i stolpar och endast 8% återstår i luftledningar.

Glödlampa

Oplanerade strömavbrott

Antal strömavbrott och längden på dem är starkt beroende av väder och vind. Under år med mycket stormar har vi haft fler och längre avbrott och naturligtvis färre avbrott då vädret varit snällare.

År 2014 hade vår genomsnittliga kund 1,1 st strömavbrott och avbrottstiden var totalt 64 minuter.

Planerade strömavbrott

Planerade strömavbrott aviseras till dig genom ett vykort i brevlådan ca en vecka innan avbrottet. Antalet planerade avbrott och längden på dem är relativt konstant över åren. Varje kund har i genomsnitt ett planerat avbrott vart fjärde år som varar i cirka en timmes tid.

Avbrottsersättning

Du som drabbas av ett strömavbrott som varar i en sammanhängande period av 12 timmar eller mer har som huvudregel rätt att få avbrottsersättning.

Vi följer ellagen för beräkning av ersättning. För en avbrottstid om minst 12 och högst 24 timmar är avbrottsersättningen 12,5 procent av din årliga nätkostnad, dock lägst 900 kr.

Kontakta oss för information om hur ersättningen beräknas för avbrott längre än 24 timmar. Avbrottsersättningen kan komma att jämkas om arbetet med att reparera elnätet har behövt försenas för att inte utsätta vår personal för betydande risker (t ex vid storm).

 

Ångerrätt vid telefonförsäljning

Vi får då och då samtal från kunder som mot sin vilja har tecknat elavtal med försäljare via telefon eller på stan. Det förekommer att prisjämförelser är felaktiga och att hänsyn ej tas till att kunden har ett befintligt prisavtal som måste lösas.

Det kan vara bra att veta att om du blir uppringd av en telefonförsäljare, och ingår ett muntligt avtal, har du enligt lagen om distansavtal 14 dagars ångerrätt. Kontakta gärna vår kundservice för att få en prisjämförelse innan du bestämmer dig - det kan löna sig. 

 

Telefon

NIX-Telefon

Vill du inte bli störd av telefonförsäljare kan du anmäla dig till NIX-Telefon. Både fast och mobil telefon går att spärra via NIX. Ring 077- 228 00 00 från det telefonnummer du vill ha spärrat. Det är enkelt och kostnadsfritt.

Du kan även läsa mer på www.nixtelefon.org

Varbergsortens Elkraft

COPYRIGHT © VARBERGSORTENS ELKRAFT EK. FÖR.    |     SYLLINGEVÄGEN 17     |    TEL:  0340 - 64 64 00

Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev? Avregistrera dig här.