Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.

Öppen frukostföreläsning nu på torsdag! Anmäl dig här!

Den där känslan efteråt...

Känslan efteråt. När man har gjort någonting bra. Den är fantastisk.

Helst ska det vara någonting man har arbetat för en längre tid. Någoting man bryr sig om och har fått kämpa med.  

Martin Kellerman som tecknar Rocky gjorde en seriestripp där han beskrev känslan efter att ha varit med i Skavlan i SVT. Att han inför programmet hade haft en stark ångest. Inte bara just innan program utan flera veckor innan.  Då i serien förklarar Rocky hur otroligt skönt det är efteråt, när ångesten släpper. Att det är det som gör att det är värt att leva livet. 

Hur bra är du på att arbetar efter långsiktiga planer, kämpa i motgång? Så att du ger dig själv möjligheten att få den här känslan. För om du hela tiden väljer de trygga alternativen och inte utmanar dig själv kommer du troligtvis inte heller få uppleva den underbara känslan lika ofta.

Det kan vara att du tackar ja till ett projekt på jobbet där du inte vet om det blir flipp eller flopp. Det kan bli platt fall, men kan också bli succé! Oavsett så lär du dig nog mycket av det. 

Många idrottare som är vana att arbeta mot högt uppsatta mål säger oftast efteråt att det är resan som är det härliga. För om sanningen ska fram så nås oftast inte de högt ställda målen, men det är OK ändå. Känslan kan infinna sig trots att man inte vinner. Man kan vara nöjd över att man utmanade sig själv och gjorde sitt bästa.

Så våga utmana dig själv och kämpa trots att det ibland känns motigt. För tillslut kommer du att lyckas på ett eller annat sätt.   

www.fotoakuten.se 

Föreställningstips

En viktig del av en individs föreställningsförmåga (förmågan att använda sig av mentala föreställningar) är individens föreställningskontroll. Med föreställningskontroll menas hur bra individen är på att kontrollera sina mentala föreställningar.

Det kan till exempel innebära att skapa de föreställningar hen vill skapa, att till exempel inkludera rätt färger, storlekar och personer i föreställningarna. Det innebär också att man gör det man vill göra, till exempel att man som idrottare använder sig av den teknik man vill och inte föreställer sig en felaktig teknik.

Du förbättrar din föreställningskontroll genom träning, bäst genom att öva på att föreställa dig det du vill föreställa dig i din idrott/ditt arbete.

Du kan också prova att leka med enklare föreställningar av vardagliga saker, till exempel att du går skogspromenad och att träd förändras i storlek, rör sig, att du ser olika häftiga djur, att du klättrar i träd, upplever starka dofter etc.

När det kommer till föreställningar kopplade till din idrott/ditt arbete så börja med enklare föreställningar och gör dem svårare och mer utmanande i takt med att du förbättrar din förmåga.

Använd dig regelbundet av mentala föreställningar och var fokuserad när du väl använder dig av det. Slarva inte med utan gör det ordentligt och öva på kontrollen.

Nyheter

Frukostseminarium nu på torsdag

Nu på torsdag 4 juni arrangerar vi ett öppet frukostseminarium i våra lokaler i Gamla stan.

Välkommen!

Läs mer här!

Karriäravslut

Hjärnskrynklarna forsätter att prata idrottspsykologi.

I det senaste avsnittet av podcasten gästades vi av före detta ishockeyspelaren Jimmie Ölvestad. Tillsammans diskuterade vi karriäravlsut. Disktuera olika typer av identiteter och att det ibland är viktigt att prata om sin oro inför en stort beslut.  

Lyssna här 

Att prestera som bäst när det känns som sämst

Vi driver bloggen www.idrottspsykologi.info. I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: Att prestera som bäst när det känns som sämst. 

BRIO group workshop i Birmingham i juni

Endagsworkshop i mentala föreställningar den 17 juni i Birmingham, England. Läs mer om den här.

Workshop med fokus på tillämpad idrottspsykologi

ENYSSP organiserar en FEPSAC pre-congress workshop (heldag) den 14 juli i Bern nästa år.  Ni kan läsa mer om workshopen och anmäla er till den här. 

Vill du komma gång med din träning?

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.