Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV JUNI 2015

Ännu finns det mycket kvar att avhandla här på Chicago innan vi tar sommarpaus från kurser och dylikt. Bland annat firar vi minnet av Frankie Manning nu på lördag, och inte att förglömma dansföreställning och workshop på eventet "Shout Sister Shout!". Inte minst har vi säsongens sista Sylklubben att bevista utöver Chicagos ordinarie program. Allt detta och mer därtill nedan, håll till godo! 

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


TILL MINNE AV FRANKIE MANNING

Nu på lördag (23/5) passar vi på att fira danslegenden Frankie Manning här på Chicago. Det blir livemusik med Hasse Ling & His Syncopators of Swing och DJ-musik varvat. Och naturligtvis kommer vår DJ Oldskool Fredrik vända plattor med de låtar som Frankie gillade bäst. Frankies egentliga födelsedag är dock först på tisdag, den 26/5, som också har utnämnts till Workd Lindy Hop Day. Då hoppas vi att så många som möjligt kommer uppklädda lite extra på klasserna för att hedra honom.

Klicka gärna här för att läsa mer om Frankie och vad han har betytt och fortfarande betyder för lindyscenen.


KURSSTART OCH ÖPPET HUS I AUGUSTI

Vårterminen närmar sig slutet och i vanlig ordning har kurserna uppehåll över sommaren med undantag för onsdagarnas prova-på-kurs. Men redan i mitten av augusti, närmare bestämt den 16-20 augusti, är det kursstart igen. Och före kursstarten har vi som traditionen kräver Öppet hus vid tre tillfällen. 

Hjälp gärna till att sprida detta på arbetsplatser och bland vänner och familj. Läs mer om anmälan och kurser här.


"SHOUT SISTER SHOUT!" - SHOW & WORKSHOP

Denna försommarmånad avslutas storstilat med både dansshow och jazzworkshop och tillhörande danskvällar 29 - 30 maj. Temat för både fredagens show/föreställning och danslägret är "Jazz Women of the Swing Era". Det finns möjlighet att boka så väl hela paketet (show, workshop och danskvällar) som delar av det ovan nämnda. Läs mer >>


SYLTKLUBBEN 7 JUNI

Nu är det klart, syltklubben fortsätter även i höst som ett stadigt inslag i Chicagos repertoar. Boka in första söndagen i varje månad med start i september.

Men först så avslutar vi den här säsongen med buller och brak. Sprid ordet till alla nära och kära som kan tänkas vara intresserade av att spela, lyssna på eller dansa till swingmusik. Söndagen den 7:e juni, 20.15. Hasse Ling är jam ledare och har dragit ihop ett gediget huskomp med fantastiska musiker.

Som vanligt tar vi inget inträde den här kvällen men ett litet bidrag till bandet är kutym och uppskattas alltid.


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG I SOMMAR

Onsdagskvällarna fortsätter envist rulla på precis som vanligt med prova-på-kurs i Lindy hop varje onsdag 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Och detta även under sommaren. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar. Och med jämna mellanrum kommer Tommy Löbel Swingband och andra överraskningar på besök och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag samt vilka onsdagar det är liveband.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Än finns det lördagsdanser att se fram emot innan sommaren är här. Särskilt vill vi uppmärksamma er på Frankie Manning Night nu den 23 maj. Då firar vi minnet av legendaren Frankie Manning med livemusik á la Hasse Ling & His Syncopaters of Swing. Se alla kvarvarande lördagsteman nedan:

23/5 Live på Chicago - Frankie Manning Night
30/5 Club Hot-Cha
6/6 Filmvisning och Elevdans
13/6 Live på Chicago - Sommaravslutning


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagar består oftast av temaklasser där vi lite mer ingående belyser ett särkilt område. Nedan hittar du månadens teman listade. Under sommaren gör temaklasserna uppehåll och återkommer den 23 augusti.
24/5 Frankie Mannings Favoriter
31/5 Swing outvariationer
7/6 Syltklubben
14/6 Shim Sham Shimmy


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 är dansgolvet öppet för dig som vill träna för egen maskin utöver kurser och socialdansar. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet. Den 30:e maj är det ingen öppen träning till förmån för Shout Sister Shout. Sista öppna träningstillfället innan sommarupphållet är den 6 juni.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben förtsätter som vanligt fram till den 15/6 då det vankas våravslutning med bandet Only On A Monday. Vårens fullständiga orkesterprogram finns på hemsidan. Höstens datum kommer finnas på hemsidan innan kort.


CHICAGOS CAFÈ

Chicagos café drivs som bekant av Yasu och Grace. Varje dag då Chicago har verksamhet är de här och ser till att vi kan köpa oss en fika, äta och dricka. Vi dansare är som många vet riktigt trevliga och goa kunder men vi handlar kanske inte så mycket och dricker helst vatten. Vi skulle därför vilja ha förslag på vad ni saknar i cafét? Finns det något som vi kan förbättra när det gäller exempelvis utbudet? Skicka gärna förslag till info@chicago75.se.FILMKLIPP MED FRANKIE:


EXTRA DANSKVÄLLAR

29/5 Kl. 21.00 - 24.00
26/6 Kl. 20.00 - 24.00


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


KURSER I SOMMAR

I sommar gör Chicagos ordinarie danskurser uppehåll, men prova-på-kursen och danskvällarna på onsdagarna fortsätter precis som vanligt. Om du känner dig manad till mer dans och gå kurs/läger föreslår vi att du kikar på Herräng Dance Camp i sköna Roslagen. www.herrang.com


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.