Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Sköna maj välkommen!

Maj rivstartar med Kulturvecka i Grästorp! Kulturhuset fylls med aktiviteter för alla åldrar och under shoppingkvällen på onsdag kommer vi och de flesta andra butiker få besök av musiker från musikskolan, handarbetskafé med en stunds livemusik alltså! På lördag är det vårmarknad med modevisning och underhållning på torget och fina erbjudanden i butikerna.

Inspiration från garnmässan

I april hölls som vanligt Garn- och Broderi-fackhandelns mässa då vi fick se lite av vad som komma skall i höst! Något som bör finnas i varje garderob i höst verkar vara oktröjor. De förekommer både med tratitionella färger och mönster men även med nya färgkombinationer och mönsterformer.

Här syns också ganska tydligt vilka färger som ser ut att komma på handstickat i höst. Havsfärger med lite senap eller kanske är det torkad tång.

Snygga inredningsdetaljer

Vår gardinleverantör Boel & Jan har tagit fram en serie i emalj - ljusstakar, fat och skålar i blått, grått och orange.

En låda full med sommar från Ekelunds har just landat i butiken. Förutom finfina textilier var dessa underbara svensktillverkade brickor med!

Nytt garn från DMC

Natural XL är ett tjockt härligt bomullsgarn som fungerar bra till såväl stickning som virkning. Garnet finns i väldigt många färger men vi startar med en lite mindre färgpalett.

Lilla My

Vem kan motstå Lilla My? Filtad väska, börs och fodral till pekdator från Klippan passar fint till såväl gammal som ung!

Tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev! Gilla oss gärna på Facebook och hör gärna av dig med synpunkter på nålbrevet via e-post. Ha en härlig textilvår!

På gång...

Öppettider

Måndag-Fredag 9-18
Lördag 9-12

6 maj 9-20

9 maj 9-15

14 maj stängt

Kulturvecka

För första gången sker Grästorps Kulturvecka på våren och i samarbete med Grästorp Handel och vårmarknaden. Kulturhusets digra program blandas med lite evenemang ute i butikerna. 

Onsdagen den 6 maj har vi kvällsöppet med stickkafé 17-20 och får besök av musikanter från musikskolan. Vi bjuder på fika med goda knappkakor från Mäjens Glass och Maräng. Om du handlar i minst tre butiker under kvällen kan du vinna presentkort från Grästorp Handel. Får du din tredje stämpel hos oss deltar du även i vår egen utlottning.

På lördag är det vårmarknad och vi har bl a visning av stickade plagg på torget tillsammans med mode från klädbutikerna, arbetskläder från Axima och Järnhandeln och hundmode från Grästorps Hundsport.

Håll koll på vår facebooksida och bloggen för mer information om specialpriser under veckan!

Kreativa barn kommer också att ha möjlighet hjälpa till att fingerfläta till härliga hyddor som ska pryda träden utanför kulturhuset. 

Stickkaféer

Stickkaféerna på Grästorps Museum har tagit sommarlov men på Café Nordstan täffas vi 16.30 måndag i jämna veckor även under maj (11/5, 25/5). Där beställer du själv vad du vill äta och dricka. Handarbetskafé har vi i butiken den 6 maj (och 3 juni) kl 17-20.

Virka grytlappar

Vill du lära dig virka tjocka härliga grytlappar i en ovanlig teknik? 

Den 16 maj kommer Nina till butiken och lär ut tekniken. Läs mer på Facebbok eller kom in i butiken så berättar vi mer.

Nu är det dags att sticka och skicka igen!

Sandnes Garn Svenige samarbetar med Hemmets Journal i en insamlign av stickat till Slättamissionen. Vi kommer att sälja Mandarin Petit till ett reducerat pris och bjuda på knappar till koftor som vi tar emot och transporterar till Slättamissionen.

Även du som inte stickar kan köpa ett garnpaket så ser vi till att någon av våra flitiga hjälpstickerskor får garnet och förädlar det till fina plagg till de nyfödda i Gambia.

Läs mer om insamlingen på vår blogg!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.