Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.


Sommaren är snart här

Vollebollnätet är uppe på Idrottsoasen, våra näridrottsanläggningar fylls med idrottande människor och föreningarna börjar flytta ut sina aktiviteter utomhus. Våren är här, och väldigt snart även sommaren. I dagarna öppnar vi upp nya Pålsjöbaden som efter en tids renovering nu står klar att invigas. 


Lokalbokning och föreningsstöd

Nu är det dags att börja med planeringen av höstens träningsschema inomhus. I första hand föreningar med inomhusidrotter ska börja titta på hur man tänkt sig med träningstider och dagar. Tänk på att fylla i blanketten ANSÖKAN om bokningstider som kommer att skickas ut i dagarna.


Sommarlov 2015

Ett annat välkänt sommartecken är sommarlovskatalogen som skickas ut till alla grundskoleelever i Helsingborg. I år lika späckat som vanligt med spännande och roliga upplevelser och aktiviteter.

Utskicket kommer i postlådan runt den 11 maj, samtidigt släpper vi även alla aktiviteter på vår webbplats www.helsingborg.se/lov.

Har ni fler aktiviteter i sommar?

På webben går det fortfarande att fylla på med fler aktiviteter, så vill ni ha in något där skicka ett mejl till:

fritid@helsingborg.se


Nytt utseende på stadens webbplats

Som ni kanske sett så ser stadens webbplats inte riktigt ut som förr. Vi har bytt teknisk plattform och så småningom så kommer även färger och typsnitt att förändras. Men, ni ska hitta allt som vanligt på sidan. Glöm inte att det finns en egen sida för föreningsstödet.

www.helsingborg.se/foreningsstod


Ledarkonferens i Helsingborg den 22-23 maj

Skåneidrotten bjuder in till en ledarkonferens i Helsingborg den 22-23 maj för 17-25 åringar. Konferensen är gratis med subvention från idrottslyftet.

Fredagen bjuder på en inspirationsföreläsning om ledarskap med Jim Thuresson följt av en gemensam middag. Under lördagen blir det workshop kring ledarskap samt en värdefull föreläsning med Birgitta Månsson om hur ledare hanterar idrottsföräldrar.

Inbjudan har sedan en tid gått ut till de deltagare som var med på Skåneidrottens konferens ”Ung och intresserad av idrotten” i höstas, där temat var föreningskunskap. Vi ser nu att det finns fler platser att fylla, därav det sena utskicket. Sista anmälningsdag är den 7 maj.

Anmälan görs via nedanstående länk eller via länken som finns i bifogad inbjudan.

https://response.questback.com/idrott/vxqfes6vff/


Det här händer inom öppna fritidsverksamheten!

”Ungdomens Decamerone”

Lördagen 25 april var sista föreställningen av ”Ungdomens Decamerone” på Ödåkra Fritidsgård. Teatergruppen ledd av fritidsledare Ann-Charlotte Helgemo har improviserat fram pjäsen från riktiga berättelser från ungdomar och har berört ämnen som misshandel, föräldrar som inte har tid för sina barn, självmord och andra ungdomsproblem. Men pjäsen har även berört glädjeämnen som första kärleken och vänskap. De 6 skådespelande ungdomarna har fått mycket beröm och pjäsen har varit väl mottagen.

Förutom sista föreställningen har teatern satts upp på sjukhuset i Helsingborg. Gruppen tycker att samarbetet med sjukhuset har varit fantastiskt med underbar personal och bemötande.

Prova-på idrott för nyanlända ungdomar på Maria Park

Fritid Helsingborg och fritidsledare Göran Andersson har under våren ett prova på-projekt med nyanlända ungdomar. Gruppen på 17 ungdomar från Maria Parkskolan i åldern 12 -16 år har fått prova på ett antal idrotter med syftet att få ut dem i föreningslivet för att ge dem en meningsfull fritid. Ungdomarna har själva fått komma med förslag om vilka idrotter och aktiviteter de ska prova på. De kommer att träffas 10 gånger under våren med ett avslutande besök på Idrottsoasen.

Idrotter och aktiviter man provat på:

  • Thaiboxning
  • Dans
  • Matlagning
  • Basket

Alla kan i Toughest

Tuffa, svettiga och glada tjejer skriker och kämpar sig igenom olika hinder! Den 2 Maj  ska dom utmana sig själva i Malmö på ”Toughest loppet ” - 8 Km /40 Hinder.

Med ledning av erfarna Fritidsledare har det varit möjligt att träna under vårterminen, där det kombinerats teknik, styrka och kondition. Ungdomarna är i åldrarna mellan 13– 19 år, flickor & pojkar från olika av Helsingborgs områden.

Förra året provade vi på i mindre skala att träna och utmana 6 ungdomar, nu är 3 stycken flickor ambassadörer och i år ställer vi upp med en trupp på 36 stycken anmälda.


Kontakt med Fritid Helsingborg

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg. Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Har du frågor om vårt gemensamma arbete får du gärna höra av dig till oss.

Fritidschef Hans Eggerhans.egger@helsingborg.se
042-10 73 87

Biträdande fritidschef
Håkan Zetterstrand hakan.zetterstrand@helsingborg.se
042-10 61 28

Växeln Idrottens Hus
042-10 61 50

Föreningsbidrag
042-10 61 24
lennart.lindkuist@helsingborg.se

Lokalbokning
042-10 61 41
sven-ake.landgren@helsingborg.se
042-10 61 39
mats.persson@helsingborg.se

Chef Hallar och Anläggningar
Peter Wennberth peter.wennberth@helsingborg.se
042-10 61 20

Chef grönytor
Anders Hammarlund anders.hammarlund@helsingborg.se
042-10 61 73

Enhetschef Mötesplatser/Lovverksamhet Bo Hammarqvist bo.hammarqvist@helsingborg.se
042-10 35 50

Enhetschef öppen fritidsverksamhet
Monika Linderos monika.linderos@helsingborg.se
042-10 33 42

Strategisk utvecklare
Lars Olsson
lars.olsson@helsingborg.se
042-10 73 74

Projektledare
Jens Zetterstrand
jens.zetterstrand@helsingborg.se
0768-70 41 20

Fler kontakter hittar du på: www.helsingborg.se/fritid

Fritid Helsingborg arbetar för att skapa ett rikt och varierat fritidsutbud för alla i Helsingborg. Det gör vi genom att erbjuda attraktiva fritidsgårdar och mötesplatser, öppna och tillgängliga idrottsanläggningar, spännande evenemang och upplevelser, och stöd till föreningslivet i staden.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en del av Fritid Helsingborg eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.