Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nu kommer april med våren - Glad påsk!

Imorgon är det första april, klockan är ställd på sommartid, påsken står för dörren och solen skiner! Vad mer kan man begära? Vi har fått in fler vårnyheter sedan sist och fler lär det bli. Helgen efter påsk står det inköpsmässa på mitt schema och 19 april är det dags för vårens Logårdsstickning! Innan vi vet ordet av det är det maj och en härlig kulturvecka som avslutas med vårmarknad!

Nyheter från våra tygleverantörer

Flera nya tyger har kommit in de senaste veckorna. Ovan ser ni ett riktigt härlgt gardintyg från Créations Ricamo för alla som längtar efter sommaren! Till höger ser ni två skria blåvita tyger från AG Pehrson som jag har längtat efter ända sedan januari då jag såg dem på mässan! Nu får vi se om min trendspaning är gångbar även här i Grästorp! Blå färg och fjärilar... Nedanför till höger, ett rosa "kakelmönster" från Boel & Jan i samma skira material. Till vänster ett kraftigt bomullstyg med akantusmönster. 

Från Boel & Jan kommer även trasmattorna, 70x140 cm i tre olika färgställningar: jeans, grönrosa och grålila.

Nytt på garnsidan

Två "nya" garnkvalitéer har kommit in sedan sist. Nova från Järbo är inte ett nytt garn men nytt i vårt sortiment. Vi har tagit hem de flammfärgade färgerna och hoppas att det ska möta den efterfrågan på flammfärgat bomullsgarn som vi har haft den sista tiden. Tilda Bamboo där emot är ett helt nytt garn från Svarta Fåret i bomull och bambuviskos. Tyvärr har vi bara fått hem två färger än så länge men övriga färger ska levereras i april så de kan komma vilken dag som helst! Mamma provstickar för fullt och verkar nöjd med resultatet. 

Från Sandnes har vi fått in nya färger i Line och i Alpakka och två nya häften: 1506 Bomull Barn och 1505 Line. Vi har också fått in ett virkkroksset med greppvänliga virkkrokar från 2-5, perfekt att lägga i påskägget till den som just har kommit igång med virkningen!

Sybehör som piggar upp!

Sömnadstrenden håller i sig och sybehör utvecklas både i form och funktion. Sprättkniven har exempelvis fått en vidareutveckling i form av Seam-Fix som kompletterar sprättkniven med ett "suddi" som hjälper till att samla upp trådrester. Se hur den funkar här! Färgglada magnetnåldynor i armbandsform kan också underlätta sömnadsarbetet och för att kunna sy och fixa på språng kan ett klassiskt syetui i handväskan göra underverk!

Fina erbjudanden på shoppingkvällen!

Ikväll (1 april) mellan klockan 17 och 20 lämnar vi 30% rabatt på alla produkter från Ekelunds! Dessutom säljer vi nya garner med introduktionspris och säljer reagarner till halva priset under shoppingkvällen.

Se till att du får ett klippkort för shoppingkvällen och handlar i minst tre butiker! Grästorp handel kommer nämlingen lotta ut ett påskägg fyllt med presentkort och godsaker!

Här hos oss lottar vi ut ett extra pris bland dem som får sin tredje stämpel hos oss!

Välkommen till oss på Nilssons ! Glad påsk!

Tack för att du tog dig tid att läsa vårt nyhetsbrev! Gilla oss gärna på Facebook och hör gärna av dig med synpunkter på nålbrevet via e-post. Ha en härlig textilvår!

På gång...

Öppettider

Måndag-Fredag 9-18
Lördag 9-12

1 april 9-20

Påskafton 9-12

Långfredagen, påsk- och annandagen har vi stängt.

6 maj 9-20

9 maj 9-14

Handarbetskafé

Ikväll, den 1 april har vi handarbetskafé klockan 17-20.

Kvällens erbjudanden: 30% på Ekelunds sortiment, 15% rabatt på nya garner och halva REA-priset på reagarner! Dessutom lottar vi ut ett påskpris bland dem som får sin tredje stämpel på shoppingkvällskortet hos oss!

Vi bjuder på kaffe och kaka! Elin på Mäjens glass och Maräng hittar på en ny smak på knappkakorna igen... Har du inte möjlighet att komma så finns det självklart knappkakor till försäljning i butiken även i fortsättningen!

Övriga stickkaféer

Stickkaféerna på Grästorps Museum hålls torsdagar i ojämna veckor 18.30 (9/4, 23/4 osv). Fika kostar 25 kr.

På Café Nordstan täffas vi 16.30 måndag i jämna veckor under våren (13/4, 27/4 osv). Där beställer du själv vad du vill äta och dricka. 

Logårdsstickning

Nu är det klart! 19 april klockan 10-17 är det LOGÅRDSSTICKNING igen! Fika, massor av stickintresserade människor, minikurser och shopping... Som vanligt samlar vi in stickat till välgörenhet! Läs mer på Loggårdstickningens blogg (vi uppdaterar efter hand) och gilla oss på Facebook.

Kom gänrna med önskemål och minikurser och om det är något speciellt ni vill kunna köpa!

Välkommen till Loggården!

Kulturvecka med med vårmarknad

Första veckan i maj blir det kulturvecka! En hel massa evenemang på kulturhuset mixas med kulturevenemang ute i butikerna som bland annat får besök av musikskolan.

Veckan avslutas med vårmarknad den 9 maj och då kommer Lisa Ajax att uppträda tillsammans med musikskolan på kulturhusets scen. Våra modeller värmer upp secnen med modevisning på förmiddagen!


Missa inte tillfället att samla in pengar till Barncancerfonden! Vi upprepar konceptet från de senaste åren med baktävling där intäkterna går till Barncancerfonden! Var med och tävla eller var med och köp kakor!

Har du barn i din närhet som gillar att fingerfläta? I samarbete med kulturhuset ska vi samla in fingerflätor för att "bygga hyddor" utanför kulturhuset! Det blir en utsmyckning som barnen är delaktiga i och som de kan leka med! Mer information om var och hur fingerflätorna ska lämnas in kommer senare.

Kreativa barn kommer också att ha möjlighet att måla Gunnel Lundmarks vita Volvo, den här gången med permanent färg och med ett rättvisetema! Kanske får den följa med Kuben till Kungsan!

Gratis Beskrivning

För ett tag sedan fick vi en förfrågan från banken om vi kunde göra en virkbeskrivning till ÅseViste-Bladet! Här är beskrivningen på den viggmönstrade sittpuffen i Home Sweet Home!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.