Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.

Bättre och bättre, dag för dag

Då och då läser vi att antalet individer som lider av psykiska besvär ökar. Självmord är en dramtisk konsekvens av det lidandet, som tyvärr inträffar.

Ibland är det tufft att hantera livet med alla krav och uppgifter som ska genomföras. Förklaringarna till psykiska ohälsan är många.

Men är det inte ett stort framsteg att vi idag pratar om psykiskt lidande? Att det är mer socialt accepterat att prata om sin depression, panikångest eller nedstämdhet.

I jämnförelse med generationerna innan oss, far- och morföräldrar som inte inkluderade begrepp som ångest, nedstämdhet eller depression i samtalen om hur de mådde.

En förklaring till att vi i Sverige har relativt hög psykisk ohälsa jämfört med andra länder tror vi är för att vi uppmärksammar detta. Vi pratar om depression och andra psykiska besvär. Det blir då synligt. 

Steget från att inte prata om det till att prata om det är stort. Det är därför viktigt att vi fortsätter belysa och diskutera tankar och känslor. 

Våga berätta för dina vänner, arbetskamrater, lagkamrater hur du verkligen mår. Det kan öppna upp dörrar som du inte trodde fanns. Troligtvis kommer det inte vara så farligt att berätta om det som du föreställer dig. För vi alla är människor och känslor är någonting vackert vi bär på och kan vi hjälpa varandra i att tolka känslor, då blir livet betydligt enklare.

Vi tror och hoppas helt enkelt att det blir lite bättre dag för dag. 

www.fotoakuten.se 

Föreställningstips

När använde du senast mentala föreställningar (visualisering) för att påverka dig själv? Känns det jobbigt och omständigt? Du kanske tänker på det, kanske försöker ibland men det blir inget av det. Eller? 

Gör så här. Ja, gör det gärna nu. 

Relaterat till arbetet

Fundera på hur du vill agera när du kommer till arbetet imorgon och ska börja arbeta. 

Vilken arbetsuppgift ska du börja med? 
Vilket tillstånd vill du befinna dig i? 
Hur mycket ska du hinna med innan du gör nästa grej? Ska du bli klar eller hur långt ska du ha hunnit? 


Föreställ dig nu att du sitter/står där och ska börja arbeta. Lev dig in i att du verkligen är där. Känner du, ser du, hör du och kanske doftar du att du är där? 

Du befinner dig i det tillståndet du vill. Det kanske inte är roligt men du är bestämd, du kommer genomföra det här. 

Föreställ dig att du arbetar fokuserat och genomför arbetsuppgift efter arbetsuppgift. Vissa är utmanande men du arbetar vidare och gör klart uppgiften. Det måste inte vara perfekt. Det blir bra, du gör klart det. 

Föreställ dig hur du arbetar och att du hinner klart det du ska. Det känns bra. 

Du vet att du fixar det imorgon också. Gör det. Bestämd dig. Tänk va skönt! 


Relaterat till idrotten

Vilken idrott ska du genomföra? Bestäm dig för det. Föreställ dig nu att du är där, du har värmt upp och det kändes bra. Lev dig in i att du verkligen är där. Känner du, ser du, hör du och kanske doftar du att du är där?   

Bestäm dig för en övning du ska genomföra. 

Hur ska det kännas när du genomför den? Vilket tillstånd vill du befinna dig i. Vad ska du fokusera på? Vilka grundbeteenden har du? Hur känns de?

Föreställ dig nu att du genomför en övning och fokuserar på det du ska. Föreställ dig det realistiskt och att det går bra. 

Föreställ dig hur bra det kändes efteråt. 

Om det kändes bra, föreställ dig det här igen innan övningen. Rikta fokus på rätt saker och tro på dig själv. Du fixar det! 

Nyheter

Återhämtning

Hjärnskrynklarna forsätter att prata idrottspsykologi.

I det senaste avsnittet av podcasten diskuteras återhämtning. 

Lyssna här 

Ätstörningar inom idrotten

Vi driver bloggen www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: "Ätstörningar inom idrotten"

Gör din mentala träning meningsfull

Fredrik har skrivit ett blogginlägg i hans forskningsgrupps blogg. Inlägget handlar om hur du kan göra din mentala träning mer meningsfull. Läs det här.

Frukostseminarium

Den 4 juni arrangerar vi ett öppet frukostseminarium i våra lokaler i Gamla stan.

Välkommen!

Läs mer här!

BRIO group workshop i Birmingham i juni

Endagsworkshop i mentala föreställningar den 17 juni i Birmingham, England. Läs mer om den här.

Workshop med fokus på tillämpad idrottspsykologi

ENYSSP organiserar en FEPSAC pre-congress workshop (heldag) den 14 juli i Bern nästa år.  Ni kan läsa mer om workshopen och anmäla er till den här. 

Vill du komma gång med din träning?

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.