Svårt att läsa nyhetsbrevet? Se det via webbläsaren

Senaste nytt från Varbergsortens Elkraft

Energinytt nr 1

Vårblommor

Våren måste väl vara den mest efterlängtade av alla våra fyra årstider. Förväntningar, längtan, den befriande känslan när man kan slänga av mössa och vantar. Att finna vårtecken såsom den första tussilagon är fantastiskt och påminner om vad som komma skall.

Inte att förglömma kan våren också vara nyckfull och inte helt pålitlig, men i det här fallet kanske det finns en viss charm.

Vi hoppas att du som kund känner att Varbergsorten är ett företag att lita på. Vi vill kunna erbjuda högsta möjliga leveranssäkerhet - så att du har tillgång till el dygnet runt, årets alla dagar.

Varbergsorten i topp på kundundersökning

Vi är väldigt glada att vi får så gott betyg av er, våra kunder.

Sedan 2012 deltar vi i en kundundersökning tillsammans med sju andra elbolag i Västsverige. Mätningar genomförs varje kvartal och under de år som vi har deltagit har Varbergsortens Elkraft hela tiden legat på första plats avseende total kundnöjdhet.

Vi tackar för förtroendet och jobbar vidare för att behålla förstaplatsen!

Kundundersökningen genomförs genom att 50 st slumpvis utvalda kunder blir uppringda varje kvartal och då får svara på frågor om oss som elbolag. Kanske är du en av dem som blivit uppringd. Genom undersökningen får vi även resultatet på de detaljfrågor som ställs om våra elleveranser och tjänster.

Har du synpunkter på hur vi kan förbättra oss eller andra frågor rörande din elleverans, skicka ett mail till kundtjanst@vbgelkraft.se eller ring oss på 0340-64 64 00.

Montörer Varbergsortens Elkraft

Aktuella elnätsprojekt

Varbergsorten äger elnätet i stora delar av Varbergs kommun samt delar av Marks kommun mellan Varberg och Kinna. Vår ambition är du som kund alltid skall ha en trygg elleverans. 

Våra montörer jobbar ständigt med att förstärka och vädersäkra vårt elnät och under våren kommer vi att byta ut befintlig luftledning till jordkabel på sträckorna: 

  • Torstorp - Grimeton - Kanåsen
  • Grimeton - Tjärby

Det pågår en hel del nybyggnation i vårt område - främst norr om Varberg. Ett tjugotal mindre nyanslutningar görs under våren, utspritt i nätområdet. Till sommaren påbörjas byggnation av Trönninge nya skola, med stort behov av byggström.

Annat som sker på elnätsidan är rasering av äldre elledningar och vi utför åtgärder efter besiktning med bland annat ett 60 tal stolpbyten.

 

Glad groda

Låga elpriser

Återigen har vi haft en vinter med låga elpriser, främst orsakat av en varm vinter och god tillgång på elproduktion från både vatten, vind- och kärnkraft.

Elpriserna styrs av tillgång och efterfrågan. Vädret, driftstörningar i elproduktion samt händelser i omvärlden påverkar starkt priset.

Faktorer som påverkar elmarknaden just nu:

Begränsad efterfrågan. Den milda vintern och att industrin förbrukar mindre energi än tidigare år innebär lägre efterfrågan och pressade priser på el.

Elproduktion. Det är i nuläget ett visst överskott i vattenmagasinen. Ökad utbyggnad av elproduktion, främst vindkraft, samt väl fungerande befintlig elproduktion gör att utbudet ökar, vilket bidrar till lägre priser.

Omvärldsfaktorer.Den fallande kronkursen mot euron har haft betydelse de senaste månaderna. Försvagningen av kronan bidrar till att öka elpriserna. De oroligheter som finns i vår omvärld har varit långvariga och oron har stabiliserats något.

Vi bedömer att förutsättningarna för fortsatt låga elpriser det närmaste året är goda, både för dig som föredrar rörligt och fast elpris. Vi rekommenderar i nuläget att välja antingen avtal om Rörligt pris eller att teckna ett längre avtal på 3 år till Fast pris.

Glad Påsk!

Påskägg

COPYRIGHT © VARBERGSORTENS ELKRAFT EK. FÖR.    |     SYLLINGEVÄGEN 17     |    TEL:  0340 - 64 64 00

Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev? Avregistrera dig här.