Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.

Att motiveras av slutet

För visst har allt ett slut? Eller?

Svenska hockeyligan (SHL) har ett slut, en vinner, några kvalar och eventuellt byts det ut ett eller två lag till kommande säsong.

Skid-VM i Falun hade ett slut. Spåren får nu i lugn och ro smälta, försvinna och möta vårsolen.

Vasaloppet har ett slut (fast man inte tror det).

För många blir inte slutet som man hoppas på. Idrottaren presterade inte som hen hade tänkt sig, saker och ting fungerade inte som planerat. Ishockeylaget som helt plötsligt är utslagna, säsongen är över, slutet är definitivt.

Men i allt detta, som kan tyckas sorligt, att saker tar slut. Är det inte där motivationen finns?

Att chansen att misslyckas, förlora, åka ur, komma sist, komma först och vinna, finns. Innan slutet är ett faktum är möjligheterna många. Innan det är över vet man inte hur det ska gå, det kan fortfarande gå.

Det gäller att gilla slutet, att trots att det är skrämmande våga utmana sig själv och våga misslyckas och lyckas.

Det här gäller även utanför idrotten och i näringslivet. Att arbeta mot ett tydlig mål. Kanske jobbigt och skrämmande att sätta tydliga mål, men det skapar ett tydligt slut. Nådde vi målet eller inte?

Utifrån detta kan vi bryta ihop, glädjas, utvärdera och komma igen. Starkare än någonsin. 

www.fotoakuten.se 

Föreställningstips

Ett bra sätt att förbättra din föreställningsförmåga på är att föreställa dig något direkt efter du har upplevt det i verkligheten.

Om du till exempel har slagit en bra vinnande forehand, föreställ dig då slaget igen, direkt efteråt. Om du har genomfört en riktigt bra presentation på jobbet, återupplev den igen med hjälp av mentala föreställningar så fort du har lämnat rummet.

Du behöver ju inte föreställa dig hela presentationen igen utan återupplev några valda delar och föreställ dig till exempel hur det kändes, hur du agerade och vad du sade. Det hjälper dig att ta med dig känslan på ett bättre sätt, det förbättra minnet av upplevelsen och du övar på att föreställa dig det så verkligt som möjligt.

Nästa gång du innan en tennismatch eller presentation vill förbereda dig genom mentala föreställningar så kommer det vara lättare för dig att föreställa dig ditt agerande.

Nyheter

Podcast

Tillsammans med John Swartling har vi skapat en podcast om idrottspsykologi som heter "Hjärnskrynklarna". 

Här kan du lyssna på den.

Ätstörningar inom elitidrott- konferens

Den 22 mars arrangerar Svensk idrottspsykologisk förening en heldagskonferens på temat "Ätstörningar inom elitidrott" 

Läs inbjudan här!

BRIO group workshop i Birmingham i juni

Endagsworkshop i mentala föreställningar den 17 juni i Birmingham, England. Läs mer om den här.

Frukostseminarium

Den 4 juni arrangerar vi ett öppet frukostseminarium i våra lokaler i Gamla stan.

Välkommen!

Läs mer här!

Workshop med fokus på tillämpad idrottspsykologi

ENYSSP organiserar en FEPSAC pre-congress workshop (heldag) den 14 juli i Bern nästa år.  Ni kan läsa mer om workshopen och anmäla er till den här. 

Våga utmana tröttheten

Bloggen som vi driver heter www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: Våga utmana tröttheten

Vill du komma gång med din träning?

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.