Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SmåKoms nyhetsbrev – februari 2015

Vi ses i Grebbestad 22-24 april!

Nu börjar programmet för SmåKoms stämma och rikskonferens att ta form. Anmälan är öppen på hemsidan. Utöver årsstämma kommer vi att ta upp migration och integration, bostäder och ekonomi.

Vi håller till på hotell Tanumstrand i Grebbestad den 22-24 april.

Välkommen med din anmälan senast den 7 april via länken: Smakom anmälan.


SmåKom träffar Migrationsverket

Den 10 mars är det dags för SmåKoms arbetsutskott att möta Migrationsverkets ansvariga för kontakter med kommunala företrädare. På dagordningen står flertalet frågor som kommunikationen mellan verket och kommunerna, etableringen av asylboenden, utbetalingar av statliga ersättningar, samarbeten mellan myndigheter med mera.   


Gehör för SmåKom i riksdagen

Den 13 februari hölls en regionalpolitisk debatt i riksdagen. Flera av SmåKoms kontaktpersoner stod på talarlistan. Debattörerna pratade om den pågående centraliseringen av statliga jobb, behovet av bredband och infrastruktur liksom offentlig och kommersiell service i hela landet. Det verkade vara en stor enighet om behovet av en förnyad politik. Regeringsföreträdare utlovade en landsbygdspolitisk utredning. SmåKom se fram emot  en politik för lika utvecklingsmöjligheter i hela landet. 

Hela debatten kan föjas här


Fortsatta möten med riksdagens partier

I mars fortsätter SmåKoms möte med riksdagens partier. Vi träffar Kristdemokraterna och Socialdemokaterna för dialog om aktuella frågor.


Översyn av Arbetsförmedlingen återupptas

En översyn av Arbetsförmedlingen återupptas. Enligt kommittédirektiv den 6 februari ska en särskild utredare göra en bred översyn av Arbetsförmedlingens verksamhet. Utredningen ska vara färdig den 15 januari 2016. 

SmåKom kommer att följa utredningen och bevaka förslagen om exempelvis kontorsstrukturen ute i landet. SmåKom, Soldatängsvägen 12, 546 30 Karlsborg Kontakt: Sekreterare Hilkka Eskelinen, 073 70 87 380 hilkka.eskelinen@smakom.se; www.smakom.se

Du får detta utskick som medlem till SmåKom eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.