Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.

Hur öppen är du och hur öppen ska du vara?

Vissa berättar allt om allting. Vissa berättar ingenting om någonting. Dessa två förhållningsätt skiljer sig väldigt mycket åt, men vilket är bäst?

Det tråkiga svaret är att det skiljer sig åt mellan individer, alla är vi olika. Om det skapar lidande, det vill säga om du är för öppen eller sluten, bör det ske en förändring.

Just nu pågår alpina VM och där blir idrottare intervjuade om hur de tänker och känner. Berättar de allt?

Naturligtvis inte, men det är ändå rätt så öppna. De berättar hur de tänker och känner och hur de vill agera. Ibland mellan de givna svaren kan man ana tendenser av hur personer är och fungerar.

Charlotte Kalla väljer nu inför hemma VM i Falun att inte prata med media. Nyligen kunde man läsa att alla inom media fick samsas om ungefär fem minuter av Charlottes tid. Är hon öppen?

Nja, både och kanske. Det verkar som att hon vågar möta frågorna om nervositeten och pressen. Hon beskriver hur hon trots dessa känslor kommer fokusera på det hon ska göra, nämligen åka skidor. Fort.

Vi alla har inte en vardag där vi pratar med media, utan vi pratar med vänner, arbetskollegor, lagkamrater, fru, man, barn, ja i flera fall flera olika människor.

Men hur öppen ska vi vara?

Många tror vi kan bli betydligt mer öppna än vad de är idag. Det är ok att vara sårbar, inte ha svar på frågor eller till och med att underprestera. Det gör vi alla. 

www.fotoakuten.se 

Föreställningstips

Under alpina VM kan du ibland se att åkarna står lutade mot deras stavar och tittar ned i backen. De rör på överkroppen och armarna lite mystiskt. Vad gör dom?

De använder sig av mentala föreställningar. De har besiktat banan och går igenom med huvud och kropp hur de ska åka den. De förbereder sig på bästa möjliga sätt för sin både fysiskt och mentalt tuffa uppgift. 

Hur förbereder du dig för dina stora utmaningar?

Om du vill använda dig av samma teknik (mentala föreställningar) som de alpina superstjärnorna så följer här några tips:

  • Föreställ dig hellre situationen under en kortare tid med fokus på rätt saker än under en längre med sämre kvalitet 
  • Fokusera på samma saker i föreställningen som du vill fokusera på i själva situationen
  • Använd så många relevanta sinnen som möjligt
  • Ju mer likt allt är när du använder dig av föreställningarna desto bättre, dvs. om du till exempel är på plats och har på dig de kläder du ska använda (just precis som de aplina stjärnorna gjorde) 

Nyheter

Ätstörningar inom elitidrott- konferens

Den 22 mars arrangerar Svensk idrottspsykologisk förening en heldagskonferens på temat "Ätstörningar inom elitidrott" 

Läs inbjudan här!

Ny utbildning

I samarbete med SISUidrottsutbildarna genomför vi en nystartad utbildning som inkluderar föräldrar, idrottare och tränare. Första föreningen är Saltsjöbaden slalom

Läs vårt pressmeddelandet om utbildningen här!

Läs en artikel från SISU om utbildningen 

BRIO group workshop i Birmingham i juni

Endagsworkshop i mentala föreställningar den 17 juni i Birmingham, England. Läs mer om den här.

Frukostseminarium

Den 5 mars arrangerar vi ett öppet frukostseminarium i våra lokaler i Gamla stan.

Välkommen!

Läs mer!

Workshop med fokus på tillämpad idrottspsykologi

ENYSSP organiserar en FEPSAC pre-congress workshop (heldag) den 14 juli i Bern nästa år.  Ni kan läsa mer om workshopen och anmäla er till den här. 

Idrottspsykologi och laget

Bloggen som vi driver heter www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: Idrottspsykologi och laget

Vill du komma gång med din träning?

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.