Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV FEBRUARI 2015

Framöver kan vi bjuda på en hel del smått och gott här på Chicago. Ni har väl inte missat att dansparet Gaston och Alba är i stan för att undervisa på danslägret Spirit Moves? Både fredag och lördag finns det chans att ta såväl klasser som att dansa socialt. Och på söndag har jazzjammande Syltklubben vårpremiär. Detta och mycket mer kan du läsa om nedan. Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


SPIRIT MOVES - SLOW DANCE WORKSHOP

Nu till helgen är det dags för Spirit Moves - Slow Dance Workshop. Räkna med en intensiv korthelg med slow dance-klasser och socialdans. Den populära lärarduon, Alba och Gaston, hemmahörande i Madrid är tillbaka för att drilla oss i konsten att dansa till långsam musik. Workshopen har två nivåer som vardera innehåller sammanlagt 4,5 timmars undervisning, en tasterklass i Argentisk Tango och två socialdanskvällar i the Mooche Clubs regi.

Se schemat för helgen här!

FLER FÖRARE BEHÖVS!
Vi saknar förare i nybörjare/nybörjarmedel och vi tar emot paranmälningar.

Danskvällarna på Spirit Moves:
Fredag 21:00 - 01:00 Argentinsk Tango & The Mooche Club, DJ Nicolas Speraggi

Lördag 21:00 - 01:00 The Mooche Club med Peter Nydahl Trio, DJ Frida Hägström Gerdt

Du behöver inte vara en deltagare på lägret för att komma på kvällarna. Biljetter kommer säljas direkt i dörren.

Mer detaljer finns på hemsidan.


WORKSHOPS PÅ CHICAGO I VÅR


SYLTKLUBBEN 1:A FEBRUARI

Syltklubben är en musikalisk tillställning tillägnad musiker och dansare i synnerhet men såklart även de som nöjer sig med att lyssna och njuta. Jazzmusiken står i centrum. I nuläget är det fri entré men se till att ta med dricks till husbandet, ca 30 kronor per set är kutym. Kom på söndag 20.00-23.00!


SWINGA UT VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna rullar som vanligt på med prova-på-kurs i Lindy hop varje onsdag 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar. Och med jämna mellanrum kommer Tommy Löbel Swingband på besök och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag samt vilka onsdagar Tömmy Löbel Swingband kommer på besök.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Nu på lördag (31/1) i samband med Spirit Moves intar The Mooche Club etablisseamanget. Det blir livemusik och långsamma toner hela kvällen. Nedan kan du se resterande lördagsteman den kommande månaden.

31/1 The Mooche Club
7/2 Elevdans
14/2 Club Hot-Cha
21/2 Live på Chicago
28/2 Filmvisning och Elevdans


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

På söndagar, med några undantag för Syltklubben, erbjuder vi temaklasser där du har chansen att fördjupa dig i olika dansrelaterade ämnen. Närmast på tur (8/2) är det Autentisk Jazz Basic på menyn. En temaklass för dig som vill jobba med grundteknik och nöta lite extra. 

8/2 Authentic jazz Basic
15/2 Swingout i Lindy Hop
22/2 Charleston i Lindy Hop


UNGDOMSKURS PÅ CHICAGO

Vi har just börjat en ny kursomgång på fem kurstillfällen för barn och ungdom. Vi planerar att fortsätta men vill gärna veta om intresset finns. Skicka gärna ett mail till info@chicago75.se.


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagar mellan 11.00 och 13.00 dra är dansgolvet öppet för dig som vill träna för egen maskin utöver kurser och socialdansar. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben förtsätter som vanligt och höstens fullständiga orkesterprogram finns på hemsidan.
SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.