Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhetsbrev 1 - december 2014

Väntan har varit lång, något vi ber om ursäkt för, men nu kan vi i vårt första nyhetsbrev presentera Deckarhyllans tre första kommande böcker i vår klassikerserie.

Samtliga böcker är tidigare oöversatta till svenska. Utgivningen kommer att ske i början av nästa år och i pocketformat.

Omslagen är preliminära. Vi återkommer med exakt utgivningsdatum när det är fastställt.

Vänliga deckarhälsningar,


Håkan Andersson & Lennart Guldbrandsson

Följ Deckarhyllan på Facebook och Twitter.

Dela nyhetsbrevet på Facebook

Dela nyhetsbrevet på Twitter

P.S. Vill ni komma i kontakt med oss är e-postadressen: info@deckarhyllan.com


Perry Mason och Fallet med den anklagade advokaten av Erle Stanley Gardner

Advokat Perry Mason får i uppdrag att hindra en skvallertidning från att publicera en artikel om den bortskämda Eva Griffin. Men när hennes make blir mördad står plötsligt Perry Mason själv anklagad för mordet. Det lättaste vore kanske att överge sin klient i det läget, men Mason bestämmer sig för att hitta den verklige mördaren istället. Till hjälp har han sin trogna sekreterare Della Street och den skicklige privatdetektiven Paul Drake.

Fallet med den anklagade advokaten utkom första gången 1933 och var advokaten Erle Stanley Gardners första roman. Han skrev närmare 150 böcker som har sålt i 300 miljoner exemplar! Under en tid var Gardner världens mest sålde författare. Den hårdnackade men intelligente advokaten Perry Mason figurerade också i en långlivad TV-serie (1957-1966 och 1985-1993) med Raymond Burr i huvudrollen. Efter 82 år får boken äntligen premiär på svenska!

Extra:Boken avslutas med den extra Perry Mason-novellen Fallet med det vresiga vittnet från 1953.

Originaltitlar:The Case of the Velvet Claws och The Case of the Irate Witness.

Perry Mason och Fallet med den anklagade advokaten
Perry Mason och Fallet med den anklagade advokaten
Erle Stanley Gardner
Erle Stanley Gardner

Kungen är död av Ellery Queen

"Ni kommer att bli mördad..." Så lyder det första hotbrevet till King Bendigo, världens rikaste man och vapenprofitör.
Deckarförfattaren Ellery Queen och hans far, kommissarie Richard Queen vid New Yorks mordkommission, får i uppdrag att komma till Bendigos privata ö och ta reda på vem som skrivit hotbreven. Brevskrivaren påstår sig kunna döda Bendigo på en på förhand angiven tidpunkt - en tidpunkt när Bendigo befinner sig inlåst i ett hermetiskt slutet rum. Men kommer han levande ur det?

Ellery Queen var, tillsammans med Agatha Christie och John Dickson Carr, en av de tre stora klassiska pusseldeckarförfattarna under genrens guldålder. Bakom pseudonymen Ellery Queen stod de båda amerikanska kusinerna Fredric Dannay och Manfred B. Lee. Till Queens kännetecken hör de gåtfulla intrigerna och den mästerliga logiken.

Kungen är död utkom på engelska 1952 och deckarkritikern Jan Broberg (1932-2012) har nämnt boken som en av fem deckarklassiker han ville se utgiven på svenska.

Extra: Boken avslutas med den extra Queen-novellen Bröllopsdagen från 1967!

Originaltitlar: The King is Dead och Wedding Anniversary.

Kungen är död
Kungen är död
Frederic Dannay och Manfred B. Lee
Frederic Dannay och Manfred B. Lee

Huset som saknade nyckel av Earl Derr Biggers

Välkomna till Hawaii på mitten av 1920-talet. Här utspelar sig en intrikat historia som har förgreningar till 1880-talets sjörövare i Söderhavet. Mord bland Honolulus toppskikt kräver sin man. Och detektiven Charlie Chan må vara av kinesiskt ursprung – något som inte alla uppskattar – men han är ändå rätt person för att lösa denna knepiga mordgåta.

Huset som saknade nyckel utkom första gången på engelska 1925 och var den kinesiske detektiven Charlie Chans debut. Efter 90 år får den äntligen premiär på svenska! Författaren Earl Derr Biggers skrev ytterligare 5 romaner om Charlie Chan (dessa finns redan utgivna på svenska) innan han avled i en hjärtinfarkt 1933, bara 48 år gammal.

Men det är på film som Charlie Chan firat flest triumfer. Totalt har det producerats mer än 50 filmer med detektiven – den senaste med Peter Ustinov i huvudrollen (1980). Men de flesta experter är ense om att den bäste att porträttera Chan på vita duken var den svenske skådespelaren Warner Oland som spelade in 16 filmer mellan 1931 och 1937. 

Originaltitel: The House Without a Key

Huset som saknade nyckel
Huset som saknade nyckel
Earl Derr Biggers
Earl Derr Biggers
Warner Oland som Charlie Chan
Warner Oland som Charlie Chan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.