Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV JANUARI 2015

Det har varit några intensiva veckor innan jul här på Chicago. Höjdpunkten har såklart varit 95-årsfirandet av Norma Miller. Tack alla ni som kom och gjorde dessa kvällar så speciella för Norma! Chicago och tillhörande personal tar nu en liten paus för julstök och nyårsfirande. Men redan den 3 januari öppnar vi dörrarna för en extrainsatt danskväll. Nedan finns också en del smått och gott om den kommande dansterminen. Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.

God Jul & Gott Nytt År
önskar vi på Chicago!


NY KURSSTART OCH ÖPPET HUS i JANUARI

Vårens kurser startar från den 11 januari och under den veckan som följer. Kursschemat kommer vara identiskt med tidigare omgång. Och precis som förut erbjuder Chicago en steppkurs för halva priset om du samtidigt går någon av våra andra kurser. 

Anmälan >>
Läs mer om Öppet Hus >>


EXTRAINSATT SOCIALDANS

Onsdagen den 3 januari smygöppnar vi Chicago för en extrainsatt danskväll 21.00 - 01.00. Ryktet säger att det är Chris Lee från New York som kommer stå för DJ-andet den här kvällen.


UNGDOMSKURS PÅ ONSDAGAR

Onsdagen den 21/1 (16.00-16.45) startar vi en ungdomskurs med inriktningen Charleston och Autentsk jazz. Som lärare får vi träffa Fatima Teffahi. Hjälp oss gärna sprida den här informationen. Läs mer om kursen på hemsidan.


SPIRIT MOVES - SLOW DANCE WORKSHOP

Fredag 30 januari – lördag 31 januari. En intensiv korthelg med slow dance-klasser och socialdans. Den populära lärarduon, Alba och Gaston, hemmahörande i Madrid är tillbaka för att drilla oss i konsten att dansa till långsam musik. Workshopen har två nivåer som vardera innehåller sammanlagt fem timmar undervisning, en tasterklass i Aregentisk Tango och två socialdanskvällar i the Mooche Clubs regi. Mer detaljer finns på hemsidan.


SWINGA UT VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna tar nu juluppehåll och är tillbaka den 7/1. Sedan rullar det på med prova-på-kurs i Lindy hop varje onsdag 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar. Och med jämna mellanrum kommer Tommy Löbel Swingband på besök och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag samt vilka onsdagar Tömmy Löbel Swingband kommer på besök.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Även lördagarna tar nu en liten paus över julhelgerna och dessa återkommer, som nämnts tidigare, redan den 3 januari med en extrainsatt danskväll (21.00-01.00). De ordinarie lördagsdanserna har sedan premiär den 17/1 med den Klubb Swingout.

3/1 Extrainsatt danskväll
17/1 Klubb Swingout
24/1 Live på Chicago
31/1 The Mooche Club


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

På våra temaklasser får du chansen att fördjupa dig i olika dansrelaterade ämnen. Närmast på tur (18/1 samt 25/1) är det Lindy Hop Basic på menyn. Det här är temaklasser för dig som kanske började dansa Lindy hop nu i höstas och gärna vill uppdatera dig eller bara påminna dig om grunderna och nöta lite extra. 
18/1 Lindy Hop Basic
25/1 Lindy Hop Basic


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

Den egna träningen på lördagar mellan 11.00 och 13.00 dra åter igång den 17/1. Då är golvet öppet för dig som vill träna för egen maskin utöver kurser och socialdansar. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben gör uppehåll och premiärdans för våren blir det den 12/1 med Only On a Monday.. Höstens fullständiga orkesterprogram för måndagarna hittar på där.Tisdag 6/1
17:00 Stepp
17:30 Charleston/Jazz
18:00 Lindy hop

Torsdag 8/1
17:00 Stepp
17:30 Charleston/Jazz
18:00 Lindy hop

Lördag 10/1

13:00 Stepp
13:30 Charleston/Jazz
14:00 Lindy hop
15.00 Argentinsk tango
15.45 Salsa3/1 Live på Chicago
30/1 Mooche Club


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.