Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nya EU-kommissionen

Den 1 november började den nya EU-kommissio- nen sitt arbete. På kommissionens hemsida kan du läsa allt om de nya kommissionärerna samt de prioriteringar som de kommer att  arbeta med framöver.


Skrivartävling om EU:s utvidgning

Skrivartävlingen "Så lika, så olika, så europeiska" lanserades nyligen av EU-kommissionen och riktar sig till ungdomar mellan 18-25 år från alla EU-länder. Tävlingens tema är EU:s utvidgning. Mer information kring tävlingen och dess regler hittar du på denna sida.


Välkommen till Samspelsdagen

För tredje året i rad arrangeras Samspels- dagen, där fokus i år kommer att ligga på attraktivt boende på landsbygd. Dagen går av stapeln den 5 decem- ber kl. 9:15-15:00 på Stenebyskolan i Dals Långed. Under dagen kommer tankesmedjorna bl.a. presentera sina resultat kring forskning om flyttmönster i vårt område samt relationen mellan stad och land. Anmäl ditt deltagande till leaderdalsland@gmail.com senast den 28 november.


EU nära dig

Undrar du hur EU:s budget används i Sverige och särskilt i din region? EU nära dig samlar information om projekt i Sverige som delfinansierats av EU.

Julpyssel med ungdomspanelen

I år är vi återigen med i projektet "European Christmas Tree Decoration Exchange" som har initierats av ett Europa Direkt-kontor i Wales. Skolor och andra Europa Direktkontor runtom i EU gör olika juldekorationer och skickar dessa till varandra. Inom Fyrbodal är det Åsen- skolan från Kungshamn som deltar i projektet.

Amanda, Julia och Viktor pysslar

De färdiga dekorationerna

Den 6 november skapade vi egna dekorationer tillsam- mans med ungdomspanelen och våra EVS-volontärer.


Europaåret för utvecklingssam-arbete

2015 har utlysts till Europaåret för utvecklingssamarbete. Ett av målen är att informera EU-medborgarna om bi- ståndsarbetet samt resultaten som EU tillsammans med medlemsländerna har uppnått som global aktör. Mer information om temaåret kommer att finnas tillgänglig under hösten.

Under 2015 kommer vi tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan att anordna olika evenemang runtom i Fyrbodal med anknytning till europaåret, såsom föreläsningar och en utställning om EU:s biståndsarbete.


Eurodesk nätverksmöte

Den 12-13 november deltog Kristin i ett nätverksmöte för alla Eurodeskkontor i Sverige. Syftet med nätverket och dess framtid diskuterades samt hur vi på ett bättre sätt kan kommunicera EU till unga.

Eurodesk är ett nätverk som tillhandahåller information om ungdomarnas möjligheter inom EU med fokus på studier, arbete och volontärtjänst. Det finns över 900 kontaktpunkter i 31 länder. Mer information finns på Eurodesks hemsida.

 


Finansieras av Europeiska Unionen, Västra Götalandsregionen och Åmåls kommun


 Europa Direkt Fyrbodal

 Kungsgatan 20, 662 31 Åmål, europadirekt@amal.se, facebook, hemsida, 0532-170 20

Hjälp oss att bli bättre! Vänligen ta dig tid att fylla i enkäten om hur nöjd du är med våra tjänster.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.