Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here.

Skapa nya perspektiv

I helgen var vi i Tyskland. Vi var inte där för att ladda inför kommande 25-års jubileumet gällande Berlinmurens, utan för att lära oss mer om idrottspsykologi under årets ENYSSP workshop.

Ibland fastnar man, känner du igen det? Det kan vara i en tanke, en situation eller i en omgivning.Ett exempel kan vara att du är kvar på ett arbete du inte längre tycker om, har fel träningsupplägg eller umgås med "fel personer". 

En bra metod för att undvika att fastna i invanda hjulspår är att skaffa sig själv nya perspektiv och tiden att se saker på andra sätt.

I Tyskland skapade vi nya perspektiv, men hur?

Vi vet inte riktigt om vi har svaret på den frågan. Men vi gjorde det man gör på konferenser, lyssnade på föreläsarna, deltog i workshops, ställde frågor, drack kaffe, pratade med människor och dansade på kvällen/natten (Fredrik som är ordförande för ENYSSP höll även ett flertal tal och hade olika möten).

Här är några exempel på insikter från konferensen:

- Att det arbete vi gör ligger väl i linje med den     senaste forskningen samt arbetssättet hos framgångsrika experter i andra länder. 

- Hur man i Nederländerna arbetar med att mentalt förberedda poliser i deras arbete.

-  Hur andra länder arbetar med normkritiskt förhållningsätt. Till exempel hur HBTQ frågeställningar hanteras inom idrottsvärlden i Ryssland.

- Nya idéer kring hur man kan arbeta med barn och ungdomar i idrotten

- Att antalet aktiva inom idrottspsykologi inte enbart växer i Sverige utan även internationellt

Tack ENYSSP för en fin konferens! 

Föreställningstips

Ett bra tips när man arbetar med mental träning är att fokusera på samma saker i sina mentala föreställningar som man vill fokusera på i verkligheten.

Om du som företagsledare vill fokusera på att lyssna på den anställde när ni har ett möte, att ta in vad den anställde säger och vad hen vill förmedla är det också fördelaktigt att fokusera på detta i dina mentala föreställningar. Det kanske är mindre fördelaktigt att fokusera på hur det doftar i rummet i ett försök att göra föreställningen mer levande.

Nyheter

Träna tanken i Gamla stan

Vi genomför regelbundet öppna föreläsningar på vårt kontor i Gamla stan.

Nästa seminarium: Tisdagen den 25 November 

Hatar du träning?

Den 29 oktober släpptes appen #Hatarträning som Friskis & Svettis har skapat i samarbete med oss. 

Vi har varit ansvariga för det psykologiska innehållet.

Läs mer om hur du laddar ner appen här!

Läs artikeln "En av fem hatar att träna" 

Idrottspsykologi och skador

Bloggen som vi driver heter www.idrottspsykologi.info.  I bloggen presenteras information om psykologi relaterat till personlig utveckling, träning, hälsa och prestationer inom idrott.

Senaste inlägget: Idrottspsykologi och skador

Följ oss:)

Boka oss direkt

Är du intresserad av en föreläsning, workshop, individuell rådgivning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Maila mikael@imaginethat.se för mer information och offertförslag. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.