Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen att prova något nytt och spännande under höstlovet!

Prova togolesisk dans, afrikanska trummor eller bli clown för en dag! Nu ordnar Bergslagsspelen prova-på aktiviteter för höstlovslediga barn och unga i Hällefors, Nora, Lindesbergs och Ljusnarsbergs kommun. Aktiviteterna är gratis men anmälan rekommenderas för att säkert få plats.

Mer information och anmälan: www.bergslagsspelen.se

Julien Djenke och Jenny Eknor.
Julien Djenke och Jenny Eknor.

Trummor, dans & clown

Höstlovets aktiviteter är en uppföljning av Bergslagsspelens sommarläger med dans, teater och sång som anordnades i Järnboås i somras och där 70 barn från hela norra länsdelen deltog.

Tanken med Bergslagsspelens sommarläger var att skapa ett intresse hos deltagarna och hjälpa dem att hitta ett kreativt uttryck. Förhoppningen var att många av barnen skulle komma igång med kulturaktiviteter efter lägret. Under hösten har Bergslagsspelen gjort en uppföjning av  sommarlägret med kulturskolorna. I samtalen har behov av aktiviteter under höstlovet framkommit, främst beroende på att många aktiviteter då har paus samtidigt som skolorna är stängda.

Sök din egen clown med Tina Ruth.

- Vi har fått mycket positiv respons från kulturskolorna och fritidspedagoger som gärna vill att vi ordnar kulturaktiviteter under höstlovet, säger Bergslagsspelens projektledare Kristina Dybeck.

För alla workshops rekommenderas att man anmäler sig för att vara säker på att få en plats. I mån av plats blir det drop-in.

- Alla är välkomna och det krävs inga förkunskaper. Det enda man behöver tänka på är att ha mjuka kläder så att man kan röra sig ordentligt.

Bergslagsspelens program höstlovet 2014

TISDAG 28 OKTOBER

Prova på togolesisk dans och trummor

Workshop i togolesisk dans och afrikanska trummor.
Vi håller på ca 1-1,5 timme beroende på antal deltagare och hur många som vill dansa/trumma. Ledare är Jenny Eknor och Julien Djenke.

Kl 10.00: åk 1-9,Hällefors kulturskola, danssalen/teatersalen.

Kl 13.00: åk 1-9, Järnboås skola, gymnastiksalen.

ONSDAG 29 OKTOBER

Prova på togolesisk dans och trummor, enligt ovan.

Kl 10.00: åk 1-9, Ungdomshuset Pärlan, Rostvändareg 1, Kopparberg.

TORSDAG 30 OKTOBER

Prova på att vara clown!

Workshop i clownteknik.
Vi går igenom clownteknikernas grunder och söker efter våra egna clowner. Clownnäsa ingår i kursen. Ledare är Tina Ruth som är clownutbildad vid Ecole Philippe Gaulier i London.

Kl 10.00-12.00: åk 4-6, Kulturums aula på Lindeskolan

Kl 13.30-15.30: åk 7-9, Kulturums aula på Lindeskolan


Härliga sommarminnen på YouTube

Du har väl inte missat bildspelet från Bergslagsspelens sommarläger i Järnboås?Klicka här för att se bildspelet på You Tube.

Inom kort kommer vi också att lägga ut ett bildspel från sommarens föreställning Bergsslagsdansen i Södra hyttan, Hjulsjö. Bli medlem på Bergslagsspelens Facebook-grupp så får du koll på när filmen är klar!

Foto: Kicki Nilsson

Tack till alla som varit med och hjälpt till i år!

Bergslagsspelen är nu inne i en intensiv period med redovisning av årets projekt och ansökningar för nästa period. I samarbete med konstgruppen The non existent Center/DRIFT Scenkonst söker vi medel för att fortsätta det långsiktiga projektet och bl.a. göra ett sommarspel i Ljusnarsbergs kommun. Under november och framåt kommer svaren på ansökningarna. Håll tummarna!

Det är många privatpersoner, föreningar, företagoch organisationer som på olika sätt varit med och stöttat Bergslagsspelen under året som gått. Alla dessa insatser har varit mycket värdefulla. Våra stora delprojekt - sommarlägret för barn och scenkonstverket Bergslagsdansen - hade inte gått att genomföra utan er hjälp! Se gärna filmerna från både sommarlägret och Bergslagsdansen - där omnämns de som varit med på olika sätt!

Stort tack än en gång!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en samarbetspartner, har deltagit i någon av våra aktiviteter eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.
Har du missat något av våra nyhetsbrev? Gå in på Bergslagsspelens hemsida. Där finns våra tidigare utskick.