Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Jag är beslutsfattare.

Ja, så förklarade en kvinna som jobbade inom polisväsendet, som jag träffade på semestern, vad hon gjorde när vi började prata jobb. Och jag nästan studsade till! Så har jag aldrig hört någon beskriva sitt jobb. Fast det är många som är just det - beslutsfattare.

Det fick mig att reflektera över hur vi ser på det här med chefsskap kontra ledarskap och makt. Att fatta beslut är makt. Men hur många är bekväma med att säga att de har makt i sina befattningar? Är det bara chefer som har makt? Nja, det är det ju inte enligt min åsikt. Vi har alla makt, makt över att forma den verklighet vi vill ha. Det innebär inte att det är lätt och att det alltid blir exakt som vi vill, men möjligheten och makten att påverka, det har vi var och en. 

På ett sätt var det verkligen befriande att höra hennes beskrivning - "Jag är beslutsfattare." Inga krusiduller - bara ett konstaterande. Så hur tar du makten  - eller hur ger du ifrån dig makten? Att fördela makten till fler så att fler är med och påverkar - det är väl ledarskap - eller hur? Vi behöver skapa del-ledarskap på arbetsplatserna för att ta vara på all den kompetens som finns i företagen. Ett bra sätt att bjuda in och verka för del-ledarskap är att använda Open Space för att ta vara på den kompetens som finns. På så sätt kan fler vara med och påverka och bestämma vilket gör att beslutsfattandet oftast får en större bredd och förankring.

Jag hoppas jag har inbjudit dig till reflektion och härlig sensommar!

 

Eva P Svensson


H.A.L.T ! Horse Assisted Leadership Training (tm)

 

Den mest konkreta och effektiva upplevelsebaserade träningen du varit med på?

H.A.L.T används både som individuell aktivitet och för grupper. Som gruppaktivitet kommer ni varandra närmare, får syn på era styrkor och utvecklingsområden på ett enkelt och kraftfullt sätt. H.A.L.T kan användas för ledningsgruppen-, arbets-, projektgrupper, som ”stand-alone” aktivitet, som kick-off, eller som en del i ett ledningsgrupps-, eller ett ledarutvecklingsprogram. Naturligtvis skräddarsyr vi alla aktiviteter efter just era behov.  Så här har några tidigare deltagare sagt:   "The HALT I took part of consisted of intense, mind blowing exercises with horses. They not only made me reflect on own and the organization's leadership style and potential. The exercises also in an amazing way helped us build our now strong and unified team. Eva's talent in moderating the training sessions is unique and is on a high professional level. I would recommend her as a trainer to all who are ready to get off the beaten track in traditional leadership training and team building."

"Det var en upplevelse som gav mig helt nya insikter om mig själv och mina kollegor, och som gjorde oss till ett mycket mer sammansvetsat team. Hästens ärliga och tydliga feedback är mäktig!"


EPS har samarbetspartners runt om i landet så H.A.L.T är inte begränsat till västkusten :-)  Läs mer här eller kontakta mig så kommer jag gärna och berättar hur du kan utveckla din organisation mha H.A.L.T.

Känner du igen dig?

Brukar du "sitta" i telefonmöten? Titta på den här och se om du känner igen dig. Många skratt men oxå en aning tragiskt tycker jag - för det går att göra så mycket bättre. Jag är delägare i en internationell konsultgrupp där vi ofta jobbar över nätet och där vi har utvecklat en rad tekniker för att göra den här typen av möten till engagerade och effektiva möten. Hör av dig om du vill veta mer.Vill du uppleva ett enkelt och kraftfullt sätt att jobba med förändring?

Kom på frukostmöte eller heldagsworkshop och lär mer omFörändringens Fyra Rum.  Höstens tillfällen: 9 sept workshop i Kungsbacka, 15 sept frukostmöte i Göteborg, 16 sept workshop i Halmstad. I oktober börjar vi 3 okt med en workshop i Göteborg, den 6 okt i Kungsbacka - frukostmöte och 23 oktober frukostmöte i Göteborg. Den 11 november och 5 december har vi frukostmöte i Göteborg. Kontakta mig så får du mer info om tid och plats.

 
www.epshumaninvest.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.