Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar samt dig som är anknuten till något av våra distrikt.Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.


Vi lämnar bakom oss en fantastisk sommar med härlig orientering och fina framgångar i bland annat VM, junior-VM, EM och inte minst ett fantastiskt O-Ringen. Nu blickar vi fram mot hösten, och vi har mycket att se fram emot.

På tävlingssidan väntar fullspäckade SM-helger i orienteringslöpning och PreO och om några veckor är det världscupavslutning i Finland för vårt landslag i orienteringslöpning. I september väntar även VM i Bulgarien för vårt landslag i MTBO. Heja heja!

För dig som vill skaffa ny kunskap väntar även där en fullspäckad höst med bland annat webbinarier och utbildningar.

Snart lanserar vi en ny ledarutbildning och det är även dags för oss att starta ett ungdomsråd, men vi behöver er hjälp. Läs mer om hur ni kan bidra lite längre ner i nyhetsbrevet. 

Det och mycket mer i föreningsnytt #7. 

/Trevlig läsning, hälsar Susanne Maarup, förbundschef Svensk Orientering. 

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramlinkedinyoutubehomepage

På orientering.se hittar du de senaste nyheterna

I Orienteraren får du fördjupad läsning


Nyfiken på det moderna ledarskapet?

Svenska Orienteringsförbundet lanserar snart utbildningen ”Det moderna ledarskapet”, men först behöver vi din hjälp! 🎓 Var med och testa vår nya ledarutbildning och bidra till att göra den ännu bättre. Anmäl dig till testgruppen senast 1 september! 🌟


Dags att söka till OLGY

Den 15 september öppnar ansökan till orienteringsgymnasium (OLGY) med start hösten 2025. Klicka in dig på länken nedan för att läsa mer. 


Nu drar höstens lärarfortbildningar igång

Är du idrottslärare eller pedagog inom skolan och vill utveckla din kompetens inom orientering och kartkunskap. Anmäl dig till någon av höstens lärarfortbildningar där du kommer få med dig inspiration, konkreta tips och metoder som du kan nyttja direkt efter genomförd fortbildning.   


Stjärnkampen är igång

Fånga tillfället och utmana alla föreningens ungdomar mellan 13–16 år med trettio färdiga uppdrag som leder till glädje, gemenskap och utveckling.


Forma framtidens ungdomsråd

Den 11 september klockan 20.00 smäller det. Alla barn och ungdomar som vill vara med och forma det första ungdomsrådet inom orientering är varmt välkomna till denna webbinarieträff. Det är där ungdomsrådet kommer skapas, du hänger väl med? 


Aktiv i idrott fasas ut

Aktiv i idrott fasas ut den 27 november. Innan dess behöver idrottsföreningar som jobbar i IdrottOnline, och har medlemmar med Aktiv i idrott-markeringar, uppdatera medlemmar. På RF:s hemsida kan du läsa om hur ni gör. 


Sök projektstöd IF segregerade områden

Ta tillfället i akt och nyttja möjligheten att få finansiering för att rita en sprintkarta, anordna en prova på-aktivitet eller förverkliga en helt egen idé. Sista ansökningsdag är 15 november.


Anmäl dig till höstens webbinarier

I höst fortsätter Svenska Orienteringsförbundets webbinariesatsning ”förbundet informerar och inspirerar”.

Kommande webbinarier:
Så söker du projektstöd till din förening
2024-09-09 20:00 - 21:00

Föreningsadministratör i utbildningsportalen - det här kan du göra
2024-09-18 20:00 - 20:30

Inkludering - världens möjlighet!
2024-09-24 19:00 - 20:00

Det här är Omaps
2024-10-02 11:30 - 12:45


Anmäl dig till grundutbildning kartritning

Grundutbildningen för kartritning är SOFT:s grundläggande utbildning för alla nya, blivande och nyligen etablerade kartritare. Utbildningen går igenom de övergripande aspekterna av kartritning, från framställningen av grundmaterial till arbete praktiskt i fält, teori om kartnormen och olika tolkningssätt med mera. 


Inbjudan till kartkonvent 2024

Inbjudan är nu öppnad till årets Kartkonvent som hålls den 16-17 november i Sollentuna, Stockholm i samband med Ordförande- och Tävlingskonferensen.


Ny handbok för inkluderande sprintkoncept

Önskar du att din förening skulle nå ut till nya målgruppe och stärka er närvaro på fler platser i er ort? Då borde du läsa den nya handboken “En guide till Hittahem”.    

Handboken ger vägledning till hur föreningar kan anordna konceptet Hittahem som är öppen sprintorientering för nya och etablerade orienterare. 

Utöver handboken finns även kartteckenaffischer på fler olika språk, samt en broschyr med information om Hittahem och orientering på de olika språken. 

Är du intresserad av att komma igång med Hittahem med din förening? Då ska du höra av dig till inkluderingsansvarig på Svenska Orienteringsförbundet så guidar vi dig att komma igång!


Spännande program på höstsamlingen

Den 15-17 november arrangeras Höstsamling på Bosön med spännande föreläsare. Vad sägs om svenska rekordhållaren i löpning Andreas Almgren, världens bästa orienterare Tove Alexandersson, ”orienteringsdoktorand” Lina Nilsson och SOFT:s fysiologi- och nutritionsansvariga Filip Larsen. Boka in helgen och anmäl dig redan nu!


Prenumerera på Orienteraren

Vill du få en unik inblick i landslagen, möta profilerna, ta del av kartanalyser och läsa spännande reportage? Ja, då ska du prenumerera på Orienteraren. 


ERBJUDANDEN FRÅN VÅRA PARTNERS



En hälsning från vår partner Landshypotek

Flytta ditt bolån till en bank som står för levande landsbygd och livskraftiga skogar

Genom att byta bank för bolånet kan många sänka sina boendekostnader. Vi på Landshypotek vill att valet av bank ska märkas i ekonomin men också kännas bra i hjärtat. Du flyttar ditt lån till en bank som ägs av svenska jord- och skogsbrukare, och står för levande landsbygder och livskraftiga skogar. Vi erbjuder konkurrenskraftiga lån, tryggt och enkelt till goda villkor. Läs mer om Landshypoteks bolån här.

*Effektiv ränta 4,20%. Gäller bolån med 3 månaders bindningstid där belåningsgraden är som mest 60% och dina samlade lån i Landshypotek överstiger 750 000 kr. Gäller per den 7 augusti 2024.


Klassiska Kaptensgården eller praktiska Prio 143?

Med över 50 husmodeller, från klassiska landskapsvillor till ytsmarta enplansvillor, kan du vara säker på att hitta en husmodell som passar dina behov. Vilket hus fastnar du för?


Först till kontrollen med Silvas kompasser

Använd SOFTMEDLEM2024 för 15 % rabatt på hela sortimentet –  

överskottet går dessutom tillbaka till Svensk Orientering. 


Boka bil med MABI hyrbilar

MABI hyrbilar erbjuder biluthyrning för dig som vill hyra bil snabbt och säkert. Se till och samåk i den mån det är möjligt, kontakta våra vänner på MABI Hyrbilar. 

Boka bil på MABIS hemsida med kampanjkod: sof10


Sov gott på Scandic

Sov dig till guld i en skön hotellsäng! Idrottsrabatt på Scandic för klubben, familjen och vänner. Uppge koden: D359109055 vid bokning. 


GARMIN är stolt partner och leverantör till Svenska Orienteringslandslaget. Vilken modell passar dig bäst inför 2024 års säsong? Här hittar du väl valda favoriter till bra priser, här går även överskottet tillbaka till Svensk Orientering. 


Nordic Wellness - Hela Sveriges träningsklubb

Med snart 350 klubbar från Luleå till Ystad erbjuder vi därför det senaste inom träning och hälsa – till ett rimligt pris.


Känn dig trygg när du orienterar i skogen

Min Doktor och Svenska Orienteringsförbundet har inlett ett samarbete i syfte att bidra till ett ökat vaccinationsskydd mot TBE och en bättre folkhälsa. 

Du som anger medlemskap i Svenska Orienteringsförbundet och koden “SOFT” får 10 % rabatt på TBE-vaccin. Familjemedlemmar vid samma besökstillfälle får också rabatten.  


Hitta rätt energiintag för dig.

Hur mycket energi och vilken energi du ska konsumera under lopp kan du bara lära dig genom träning och planering. Och när du sedan ställer dig på startlinjen så vill du veta vad som fungerar bäst för just dig.

I den här artikeln från Maurten, som är officiell energipartner till Svenska Orienteringslandslaget, får du lära dig mer kring energi i både träning och tävling.


Ta del av våra partnererbjudanden

Vi är otroligt glada och stolta över våra partners engagemang i Svensk Orientering. De ger oss möjligheten att fortsätta utveckla vår idrott och verksamhet ur alla perspektiv.



facebookinstagramyoutubelinkedin

Följ oss i sociala medier!

Följ oss även på TikTok

Nu finns Svensk Orientering även på TikTok (https://www.tiktok.com/@svenskorientering). Följ oss gärna och dela med er av innehåll som vi kan posta. Tagga oss eller mejla: kommunikation@orientering.se


Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765363. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.orientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.