Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar samt dig som är anknuten till något av våra distrikt.Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.


Just nu pågår världscupen i orienteringslöpning. Den gångna helgen i Schweiz och kommande helg i Italien. Framgångarna fortsätter för vårt blågula landslag, framgångar som du kan följa direkt i SVT (och givetvis även våra egna sociala medier där du får ännu mer behind-the-scenes-material). Och apropå SVT är det nu klart att de sänder sommarens Sprint-SM i Västerås också. Missa inte det! 

Och apropå landslag så rullar MTBO-EM igång strax i Polen, vi håller tummarna för framgångar även där. 

Det görs ett fantastiskt arbete ute i föreningssverige, ni har väl inte missat att det finns projektstöd att söka?! 

Våra webbinars fortsätter att rulla på, ni hittar de på Utbildningsportalen. Missar ni ett avsnitt kan ni se det i efterhand. 

Det och mycket mer i föreningsbrevet #5. 

/Trevlig läsning, hälsar Susanne Maarup, förbundschef Svensk Orientering. 

Följ oss i sociala medier

facebookinstagramlinkedinyoutubehomepage

På orientering.se hittar du de senaste nyheterna


Tyck till om vår hemsida

Vad tycker du om vår hemsida - orientering.se? Vad är bra? Vad kan förbättras? Gör din röst hörd i vår undersökning.


Följ världscupen i SVT

Följ våra landslagslöpare mot nya framgångar. Närmast väntar världscupen, deltävling 2 i Italien. Lördag och söndag 1 och 2 juni. 

Till SVT Play


Trupper SkidO 24/25

Nu är det klart vilka åkare som ingår i landslagstrupperna i skidorientering inför säsongen 2024-2025. På damsidan saknas många av vinterns medaljörer på VM.

Läs mer om trupperna här


EM-truppen i MTBO

Den 30:e maj till 2:a juni väntar EM i MTBO i Ostróda, Polen. Heja fram våra 15 MTBO-åkare till nya framgångar.

Läs mer om truppen här


Anmäl dig till Eldsjäl 2.0

Eldsjäl 2.0 är ett utbildningsprogram för unga ledare. Utbildningen genomförs av Riksidrottsförbundet i samverkan med Folkspel. Utbildningen ger unga ledare en unik möjlighet att stärka sitt ledarskap och möta andra unga ledare från andra idrotter. Under hösten 2024 startar den femte utbildningsomgången. Under de tidigare åren har fem unga ledare från svensk orientering haft möjlighet att genomföra utbildningen.


Anmäl er till Bagheerastafetten

Bagheerastafetten sker i samband med invigningen av O-Ringen och tävlingen avgörs mellan klubblag. Alla ungdomar få chansen att visa upp sig inför en stor publik när ungdomsstafetten genomförs. Det brukar vara en spännande tävling och en fartfylld kamp mellan ungdomar från världens alla hörn.

Ta chansen och anmäl er!


Ordna Hittahem för barn som bor i idrottssvaga områden!

Konceptet Hittahem har utvecklats från orienteringsaktiviteter som föreningarna Helsingborgs SOK och Mälarhöjden IK gjort inom SOFT:s inkluderingssatsning. Syftet med konceptet Hittahem är att  göra orientering tillgängligt för boende i socioekonomiskt utsatta bostadsområden, uppmuntra till möten och utöka möjligheterna att genomföra återkommande orienteringsträningar i områden där orienteringsrörelsen idag inte har etablerad verksamhet.  

Låter detta intressant? Hör av er till jesper.lidmar@orientering.se för att få veta mer.  

Har ni redan en idé men saknar finansiering till material, kartor, arvocering av ledare, fika eller något annat? Sök för “Inkluderande orientering” i IdrottOnline. 


Ansök om projektstöd 65+

Nu finns ett nytt projektstöd för att utveckla verksamheten i föreningen. Målgruppen för det här projektstödet är personer 65 år eller äldre. Syftet med projektstödet är ge fler ur målgruppen möjlighet att idrotta och orientera i en förening. I en satsning kan såväl idrottsliga som sociala aktiviteter ingå, gärna i kombination. Stödet är avsett för att skapa aktiviteter i syfte att rekrytera nya medlemmar från målgruppen och på så sätt utveckla verksamheten. Projektstöd IF 65+ kan inte användas till ordinarie verksamhet. 


Ansök om projektstöd IF 7-25

Projektstöd IF 7-25 ger en möjlighet för föreningen att utveckla sin verksamhet för att nå fler och behålla fler barn och unga. Det finns fem olika områden där föreningen kan söka stöd: Ledare och tränare. Demokrati och delaktighet. Lärande i samband med tävling. Inkluderande orientering. Trygga och hållbara utvecklingsmiljöer.

Klicka in dig nedan för att läsa mer om projektstöd IF 7-25 och vad som gäller för att kunna göra en ansökan.


Var med och utforma Svensk Orienterings ungdomsråd!

Är du ung och vill tycka till om hur ett ungdomsråd ska se ut? Då ska du komma på det digitala mötet 11/9 kl 20.00. Frågor som kommer tas upp är; vilka ska vara med i ett ungdomsråd? Hur stor grupp? Vilka aktiviteter ska ordnas? Ska man kommunicera via mail, whatsapp eller något annat? Och så vidare. Detta är din chans att vara med och påverka! 


Statistik & uppföljning

Är du intresserad av att se hur orienteringsidrotten utvecklas? Nu är all statistik och verksamhetsuppföljning uppdaterad med hela 2023. Allt finns samlat på en sida som du kommer till genom att klicka här


TÄVLINGAR


O-Ringen närmar sig med stormsteg

Världens största orienteringsäventyr, O-Ringen, närmar sig. Smålandskusten och Oskarshamns härliga natur väntar. 


SM sprint

I slutet av juni är det dags för sprint och sprintstafett i Västerås. Fredag 28/6:kval. Lördag 29/6: final. Söndag 30/6: Sprintstafett, final. 

Till anmälan

MTBO Svenska cupen #4, #5

OK Stigen bjuder in till Svenska Cupen #4 & #5i MTBO. Sprint: Lördag 8/6 (utgör även sprint-DM i MTBO för Småland). Medeldistans: Söndag 9/6.

Till anmälan

Svenska cupen/A-cupen #3

Söndag 7/7 bjuder Svanesunds GIF in till tävlingar i PreO. Anmälan till dessa har ännu inte öppnat, men du kan se mer på Eventor. 

Till Eventor


UTBILDNINGAR


Nytt utseende i Utbildningsplattformen

Vår utbildningsportal har fått ett nytt utseende. På denna plattform hittar du de kurser och utbildningar som vi erbjuder och du anmäler dig enkelt i portalen. Gå in och ta en titt: klicka in dig till Utbildningsplattformen.


Webbinarium - inkludering, världens möjlighet!

Är du intresserad av att veta mer om specifikt inkludering av personer med funktionsnedsättning eller personer som bor i socioekonomiskt utsatta områden då är detta webbinarium något för dig. Hjärtligt välkommen att inspireras och ställa dina frågor om hur vi kan inkludera fler i våra föreningar. I detta webbinarium möter du Helena Hehlke projektledare för paraorientering och Malin Widell programansvarig inom Mångfald och Inkludering, båda anställda på Svenska Orienteringsförbundet.

🗓️ 12 juni. Inkludering- världens möjlighet! 19:00-20:00.

Ps. Har du missat något av våra tidigare webbinarium från vår webbinariumserie Förbundet informerar och inspirerar kan du se de i efterhand på Utbildningsplattformen.


Webbinarium för elitaktiva

Vill du prestera som bäst på årets och framtida värdetävlingar eller är du ledaren/tränare som stödjer utövare med den ambitionen då har vi ett webbinarium för dig. Alla webbinar är genomförda, men du kan se de i efterhand på utbildningsplattformen


Hållbarhet - en introduktion

I denna helt digitala utbildning ges en introduktion till de tre dimensionerna för hållbarhet och svensk orienterings hållbarhetsmål.

Läs mer här


Barn & ungas hälsa

Kostnadsfri webbutbildning om barns och ungas hälsa kopplat till fysisk aktivitet, hälsosam mat och beteendeförändringar.

I denna utbildning från Generation Pep får du grundläggande kunskap om sambandet mellan fysisk aktivitet respektive hälsosam mat och barns och ungas hälsa.

Läs mer & anmäl dig här


För fler utbildningar, klicka in dig till utbildningsplattformen


Prenumerera på Orienteraren

Vill du få en unik inblick i landslagen, möta profilerna, ta del av kartanalyser och läsa spännande reportage? Ja, då ska du prenumerera på Orienteraren. Från 99 kr/nummer. Utkommer 4 gånger per år, nästa nummer har utgivning 27 juni.


Nordic Wellness - ny förbundspartner

En av Sveriges största gymkedjor, Nordic Wellness, blir ny förbundspartner och leverantör till Svenska Orienteringsförbundet. ” Det här är en perfekt match för att främja ännu mer hälsa och aktivitet”, säger Fredrik Tanfara, marknads-och försäljningschef på Svenska Orienteringsförbundet.


ERBJUDANDEN FRÅN VÅRA PARTNERS


Orienteringssäsongen pågår för fullt!

Utforska Bagheeras sortiment av orienteringsprodukter, som sträcker sig från fritidsmotionären till den mest dedikerade elitidrottaren.  Oavsett din nivå, hos oss hittar du kläder och skor för att navigera genom terrängen med precision och stil. 


En hälsning från vår partner Landshypotek

Sparande som får både dina pengar och skogen att växa

Spara tryggt med 3,80% i ränta. Vårt Sparkonto Trygghet är ett konto utan avgifter, med fria uttag och som omfattas av den statliga insättningsgarantin*. Och inte nog med det – du sparar i en bank som ägs av svenska jord- och skogsbrukare, och står för levande landsbygder och livskraftiga skogar. Läs mer och öppna ditt nya sparkonto här

*Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i Landshypotek Bank med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kontohavare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. För mer information se insattningsgarantin.se. 


Så går det till att bygga hus – experten berättar

Det bästa fundamentet för ett lyckat husbygge är en tydlig plan – och ett tryggt stöd genom hela husresan. Vi bad vår säljare Sebastian berätta mer om hur han arbetar för att du ska få en så trygg husresa som möjligt...Idre Fjäll

Ta chansen och upplev fantastik orientering i sommar! 
23-27 juni. 


25 % rabatt på löparvästar hos SILVA

Använd koden SOFTSTRIVE25 för 25 % rabatt på hela Strive-serien. Löparvästar, löparryggsäckar, bälten och vätskesystem - perfekt för sommarens löppass. Erbjudandet gäller t.o.m. 31/5.


Hyr bil med Mabi

MABI hyrbilar erbjuder biluthyrning för dig som vill hyra bil snabbt och säkert. Se till och samåk i den mån det är möjligt, kontakta våra vänner på MABI Hyrbilar.

Boka bil på MABIS hemsida med kampanjkod: sof10


Natt med rabatt hos Scandic

Sov dig till guld i en skön hotellsäng! Idrottsrabatt på Scandic för klubben, familjen och vänner. Uppge koden: D359109055 vid bokning.


Klockor från Garmin

GARMIN är stolt partner och leverantör till Svenska Orienteringslandslaget.

Vilken modell passar dig bäst inför 2024 års säsong?

Här hittar du väl valda favoriter till bra priser, här går även överskottet tillbaka till Svensk Orientering.


Ta del av våra partnererbjudanden

Vi är otroligt glada och stolta över våra partners engagemang i Svensk Orientering. De ger oss möjligheten att fortsätta utveckla vår idrott och verksamhet ur alla perspektiv.facebookinstagramyoutubelinkedin

Följ oss i sociala medier!

Följ oss även på TikTok

Nu finns Svensk Orientering även på TikTok (https://www.tiktok.com/@svenskorientering). Följ oss gärna och dela med er av innehåll som vi kan posta. Tagga oss eller mejla: kommunikation@orientering.se


Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765363. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.orientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.